Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Velanvendte lisenspenger!

#1

Wingman sa for siden:

:jupp:

Hva er det dere mener er velanvendte lisenspenger?

etter å ha sett på NRK litt mer enn tidligere den siste tiden har jeg latt meg underholde av konsert sendingene deres. Er det riktig at de sender konsert hver fredag?

Som nå nettopp, Adele i Royal Albert Hall. et par gåsehud moments, om det er 3enheter øl som bidro eller stemningen så er det nok stemningen. Jeg syns show som dette er flott anvendte lisenspenger.

:riktig:


#2

Primrose sa for siden:

Jeg ser ikke så mye på TV selv, men etter at vi fikk barn har jeg blitt veldig begeistret for hva de får til på NRK Super. Mange flinke programledere og mange fine barneprogrammer som Barnas Supershow, Vaffelhjarte m.m. Nå begynte vel ikke vi å betale lisens før etter at vi fikk barn heller. :sparke:


#3

Appelsin sa for siden:

Etter min første halvtime med Norske talenter så tenker jeg i hvert fall at reklamefritt er en fryktelig god grunn til å betale lisens.
Jeg blir så sur av reklame at det antakelig er utrolig. :gal:

Jeg synes konseptet på lørdagskvelden nå er veldig flott og passer utmerket nå som vi har begynt med familielørdag. Levende orkester, pomp og prakt. :D
(Stjernekamp, eller hva det heter)

Jeg skulle ønske færre av pengene gikk til å dubbe barneserier,
de skulle heller ha tekstet!! :kjepphest:


#4

Flubby sa for siden:

Jeg betaler min lisens med glede, rett over nyttår begynner jo delfinalene i MGP :hyper: For ikke å snakke om selveste ESC :elsker: Vesla elsker dessuten Kråkeklubben på onsdagene, og Dyrevenn. Snart er det jul og julekalender igjen.
Og uten lisenspenger tror jeg ikke vi ville fått sett BBC-produksjonene om livet på planeten vår, eller Folkeopplysningen. Alt sammen reklamefritt, what's not to like?


#5

Nenne sa for siden:

TV-lisensen er helt greie penger å betale synes jeg.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bryr meg egentlig ikke så mye, men vi ser jo kun på NRK Super her i huset.


#7

Teflona sa for siden:

Nrk er gull, synes jeg. Vi ser bare barne-tv der og konserten i går var jo fantastisk. Betaler gjerne lisens ene og alene for Nrk Super.


#8

Myria sa for siden:

Barna ser en del på NRK Super og det er med få unntak eneste vi bruker NRK-kanalene til. Jeg har imidlertid ingenting i mot NRK-lisensen.
Reklame er slitsomt ja, og jeg har ikke sett TV-reklame på årevis. Etter at den geniale oppfinnelsen PVR-dekoder kom tar vi opp alt vi ønsker å se og ser på i ettertid (evt minst 10 minutter forsinket) slik at vi kan spole kjapt over alle reklamepauser.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Samme her, angående reklame. Reklame er aldri noe problem lenger når man har PVR. :hjerter:


#10

vixen sa for siden:

Jeg elsker NRK Nett-TV og så klart er NRK-super mye brukt her i huset også. Generelt så er NRK de mest brukte kanalene her i huset. Både på TV og radio.


#11

Fluke sa for siden:

Vi ser også mye på nrk, men jeg betaler ikke lisens med glede uansett. Lisensen er én veldig usosial avgift (som de fleste avgifter er) som er et økonomisk løft for de som har lite og "peanøtter" for de som har mye. Jeg skulle ønske de kunne tatt det inn over skatteseddelen. Jeg betaler gjerne for nrk altså, men ikke med glede den måten pengene drives inn i dag.


#12

Katta sa for siden:

Jeg betaler ikke lisens med glede. Det er jo en tv-skatt, ei en tv og du skattlegges med tusenlapper i året. Selv om du ikke har noen intensjoner om å se på NRK. Jeg synes enten at det burde være en betaling for å ha NRK eller drives inn over skatteseddelen som annen skatt. Det er ikke logisk lenger at det å ha et tv-apparat er det som bør utløse denne avgiften.

Men jeg hadde betalt for å ha NRK uansett, jeg synes de får til mye bra. Jeg blir bare sur av avgifter.


#13

rine sa for siden:

Jeg har betalt lisens uten å tenke så mye over det, men de få gangene i uka jeg ser TV, er det bare 30 min. jeg ser på NRK. Ser aldri på MGP, verken junior eller voksenutgaven. Nytt på nytt ser jeg, men det blir et dyrt program....


#14

Nessie sa for siden:

:dulte:
Enig!

Jeg ser vel i grunn kun på Forbrytelsen nå tror jeg. :gruble:
Er lei «gullrekka» på fredager også.

Og barna ser litt barne-tv da. :jupp:

Men når skisesongen begynner på tv, så er jeg litt glad i NRK. :lykkelig:


#15

løve70 sa for siden:

:nemlig:
Jeg ser lite og ingenting på NRK. Hører på radio da, da jeg ikke takler radioreklame.


#16

mkj sa for siden:

Enig med katta! Man burde betale for NRK over skatteseddelen. Alle har TV, så å skattelegge apparatet virker litt meningsløst.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Enig med de over, lisensen burde bakes inn i skatten. Slik den kreves inn nå er jo såå 1970.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Jeg betaler lisens med glede, men siden alle nå har tv eller kan streame, burde lisensen gå over skatteseddelen. Jeg elsker NRK og kunne klart meg med bare det. Ellers liker jeg SVT og BBC, også reklamefrie lisensfinansierte kanaler.


#19

Magica sa for siden:

Jeg digger NRK og betaler med glede.


#20

Ulvefar sa for siden:

Reklamefritt barneTV.
Folkeopplysningen.
Hjernevask.
Nytt paa Nytt.

..velanvendte lisenspenger? Hell, yeah!


#21

Drømmedama sa for siden:

NRK Super er flott. Nytt på Nytt også. Nyhetene.
Gårsdagens Skavlan med min helt John Irving var dessuten alene verdt årets lisensavgift.


#22

mrc sa for siden:

Har nok etter hvert fått et litt annet syn på NRK enn tidligere. Samtidig sitter jeg med at det ikke akkurat er et mediehus der pengene nødvendigvis utnyttes effektivt på en del områder.

Samtidig synes jeg bare lisensen kunne tas inn via skatt ellers - her brukes det ganske store summer bare på å administrere lisensgreia. Og det er ikke mange som ikke har TV - for i praksis er det en avgift for å ha TV, og jeg tenker vi her kommer til å se endringer etter hvert som man nå ser en endring der nok flere og flere kan finne på å kjøpe TV uten TV-tuner og dermed spare 210 kr per måned fordi de heller velger å "se TV" via streamingtjenester.

Det skulle jaggu bare mangle at NRK fikk til mer enn en del andre kanaler med tanke på hvor mye mer ressurser de har tilgjengelig gjennom den finansieringsmodellen man har...

NRKs nettløsning begynner på en del områder å bli bra, men igjen noe der de har hatt tildels andre ressurser tilgjengelig enn andre. Men fortsatt synes jeg mer skulle vært tilgjengelig gjennom arkivene. Og tilgjengeliggjort i endre bedre kvalitet.


#23

Appelsin sa for siden:

SyperNytt synes jeg er helt genialt.

Og reklamefritt barne-TV som også har vært nevnt.


#24

Koko sa for siden:

Jeg ser mindre og mindre på TV, men setter mer og mer pris på NRK. I høst synes jeg Folkeopplysning og Barnets beste alene har vært verdt lisenspengene. På den annen side kan jeg ikke forstå at dette ikke kan bakes inn i skatten som det meste annet. Må jo koste ganske mye å kreve inn disse pengene også?


#25

Malama sa for siden:

Bake det inn i skatten, gjerne. Dersom alle hadde betalt hadde det dessuten ikke vært like mye å betale for alle. Ja, de aller, aller, aller fleste har tv, men slett ikke alle betaelr lisens. Og enkelte er direkte stolt av å snike seg unna. Det synes jeg er kvalmende egoistisk, rett og slett.


#26

ingling sa for siden:

Jeg ser poenget med å ta lisensen over skatten, men utover det betaler jeg med glede som det er nå også. Vi bruker NRK Super en hel del, og ser flere programmer på NRK 1 også. Bruker også en del nett-TV. Fine greier!


#27

Malama sa for siden:

Jeg har ingen problemer med å betale som i dag altså. (avtalegori er fine greier)

Jeg har derimot problemer med de som ikke gjør det, det skal jeg innrømme. Jeg sliter med å klare å takle dem seriøst, uten å bli ufin. Jeg jobber sammen med to som ikke betale lisens. En fordi de ikke har tv (men de ser jo på nrk som bare det, nett-tv!) det er jo en lovlig løsning da, som dog ikke henger helt på greip. Den andre er en sånn der "stolt av å klare å lyve til kontrolløren og nekte ham adgang og ikke betale for det er det bare dumme folk som gjør"-menneske. Som faktisk ikke ser hvor useriøs h*n fremstår, spesielt i en sånn forsamling som min arbeidsplass utgjør.


#28

ingling sa for siden:

Enig med det, det blir for dumt. Jeg fikk en gang en sånn inspektør på døren, da jeg hadde kjøpt ny TV (fordi jeg flyttet for meg selv) og butikken tydeligvis ikke hadde meldt inn eller hvordan det nå var, så han hadde peilet meg inn og ringte på. Han hadde nok ikke forventet reaksjonen min, jeg ble jo glad for at han kom så jeg kunne gjøre opp for meg. :knegg: Jeg fikk til og med litt avslag.


#29

mrc sa for siden:

Men samtidig - det er mulighet i dag til å stoppe at man kan se det fritt siden det analoge bakkenettet er stengt. Da kan man egentlig ha full kontroll på hvem som skal ha det, og sett slik burde det også vært en mulighet for å "reservere" seg mot det.

Samtidig er det viktig å ha et medieorgan som står uavhengig. Dessverre har NRK hatt en tradisjon til å ikke være så politisk uavhengig som man kunne ønske - selv om man vel så på det som et "alibi" tildels å få inn en tidligere Høyremann som sjef en periode for noen år siden, og en som har gått "NRK-veien" nå i det siste. Men nå er jo stillingen lagt ut....

Kan godt forstå at studenter og de som sliter litt økonomisk prøver å vri seg unna denne. Strengt tatt kan man vel si at det ikke er noe mer kalt å lure seg unna denne som å laste ned filmer/tv-serier på nett ulovlig. Synes over 2600 kroner er ganske mye for en slik tjeneste - basert at jeg nødvendigvis ikke er helt enig med hvordan pengene skal brukes av NRK og hva det er viktig at NRK sender. Skal NRK være en aktør som er med på å budrunder på store idrettsarr. bare for at de skal trekke seerne? Eller er det viktigere programområder som "allmennkringkastingen" skal stå for? Det er mange andre kanaler som alle som har tv praktisk talt har tilgang til som kan stå for en del av dette. Og NRK kan bruke penger på en litt annen måte enn disse.


#30

Tante Sofie sa for siden:

NAV (sosial) betaler ganske mange lisenser, for å seie det mildt.


#31

Enhjørning sa for siden:

? Jeg fikk beskjed om at TV-lisensen kunne jeg ikke få hjelp til, fordi det ikke gikk under "nødvendig livsopphold".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.