Jeg skal lage pinnekjøtt til 8 jenter om tre uker, og skal kjøpe inn pinnekjøtt litt hist og her (siden det blir litt dyrt er det greit å fordele kostnadene utover) og lurer på hvor mye jeg skal kjøpe? Jeg vil heller ha for mye enn for lite.
Så kan jeg også spør dere om hvor mye kålrabi jeg skal beregne på kålrabistappen? Hvor mye kålrabi, hvor mye pinnekjøttkraft, hvor mye fløte og smør?
Jeg har ALDRI laget mat til så mange, så jeg trenger litt hjelp her altså. :knegg:
Jeg mener man pleier å beregne i snitt 350 gram pinnekjøtt per person. Vi pleier å servere vossakorv til i tillegg.
Kålrabi, der pleier jeg å koke 3-4 kålrabier, og tilsette 4-5 poteter for å gjøre stappa litt mer fyldig. Så sper jeg med kraft fra kårabien til passe konsistens, og smaker til med salt og pepper. Pleier ikke å bruke fløte, men om du vil ha det ville jeg nå bare tilsatt litt og litt og smakt til. Et par dl kanskje?
Å jeg jobbet i ferskvaren beregnet vi 500 g pr voksen person. Det pleier å holde til litt rester også. Hvis du skal ha mye annet kjøtt vedsiden av kan du kutte ned.
Jeg beregner 500 g kålerabi per. pers også (runder gjerne opp litt). 3-4 poteter oppi, 2-3 gulerøtter, salt, pepper og masse smør (300-400 g kanskje?), ett par øser sjy.
Vi beregner 500g kjøtt per person, men har ikke noe annet kjøtt ved siden av. Det er alltid rester. Kålrabistappe skal ikke ha fløte eller smør i seg syns jeg, bare masse pinnekjøttkraft. Det må være mye kålrabistappe.
Jeg kan lage kålrotstappen og ta med så slipper du å styre med det i tillegg (vi gjorde jo likt i fjor da A hadde det) :) Og så kan vi jo betale en foreløpig sum alle, og resten når vi vet eksakte beløp, om du har mye utgifter nå.
Du er god Odelia! :klem:
Det går helt fint altså. Jeg liker bare å planlegge godt vet du. :glis:
Men tusen takk for tilbudet. (Mulig jeg tar deg opp på kålrabistappa.)