Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor er drømmene dine lokalisert?

#1

Nelly Nickers sa for siden:

Så og si hver natt tas jeg tilbake til stedet hvor jeg vokste opp.


#2

Nenne sa for siden:

De fleste av mine drømmer kan jeg ikke stedfeste i det hele tatt. Geografi er så og si aldri involvert.


#3

Enhjørning sa for siden:

Jeg er påfallende ofte oppe i den lille dalen der min bestemor bodde. Gjerne i og rundt huset hennes også. Aner ikke hvorfor.


#4

Erica sa for siden:

Jeg er også ofte i drømme på et sted på vestlandet jeg har endel bindinger til. Født der, og bodde der til jeg var 3, og returnerte dit for å studere når jeg var 19. Var der også mye i alderen 16-19. På en måte litt merkelig, på en annen måte ikke, for når jeg er der føler jeg ofte at det er hjem nr 2, selv om jeg ikke har noe hus der som vil kunne kalles hjem.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg ender veldig ofte opp i huset til mormor og bestefar. Med det mener jeg også utefor, og bygniger rett ved.


#6

Nelly Nickers sa for siden:

Ikke helt uvanlig da, altså.
Lurer på hva det kommer av.


#7

Acino sa for siden:

Jeg periode-drømmer. Noen perioder er jeg stadig på nye steder, på nærmest oppdagelsesferd med flotte, spennende steder. I noen perioder så drømmer jeg om stadig nye hus som vi enten flytter inn i eller er på besøk i, og så skjer det noe osv. Men akkurat som deg så er likevel mange av drømmene sentrert i det huset jeg voks opp i. Om jeg drømmer om meg og mannen på noe så er det vi som bor der, eller jeg er på besøk hos foreldrene mine eller eller, men det er akkurat DET huset, både inni og utenpå. Jeg er slik at jeg husker mye av drømmene mine, har heldigvis ekstremt sjeldent mareritt: Tror jeg kan telle på en hånd de av slik sort.


#8

veobra sa for siden:

Jeg har det på samme måten.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg dømmer nesten aldri. :kjedelig-og-sikkert-uten-følelsesliv:


#10

Elise sa for siden:

Hm, det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg har stort sett bare rare/hyggelige drømmer, ikke slitsomme/ekle/skumle.

Her om dagen drømte jeg at jeg hoppa ned fra brua midt i byen for å redde en person som hoppet, det er det eneste jeg kan huske fra den siste tida som jeg har vært sikker på hvor har vært.


#11

Puslingen sa for siden:

Eg draumer ikkje om nokon spesiell stad, men ender veldig ofta opp i hus avbilda i det siste interiørbladet eg har lest. :lol:


#12

Madicken sa for siden:

Inntil ganske nylig, var påfallende mange av drømmene mine lokalisert til en gammel, grønn holk av en ferje med beliggenhet på sydlige breddegrader (palmer, sol, grønn sjo og hvite strender). Jeg har ingen erfaring hverken med grønne ferjer eller sydhavsøyer, så jeg tar gjerne imot tolkninger av hobbydrømmetydere. :knegg:

(Selv tenker jeg at drømmen betyr at jeg er en sliten, "gammel" dame som har stort behov for lang aleneferie på en sydhavsøy. :nemlig:)


#13

Kirsebær sa for siden:

Jeg husker sjelden drømmene mine, men de gangene jeg husker dem er det ofte kolleger og jobbrelasjoner involvert. Men jeg aner ikke helt hvor ting foregår.


#14

sindrome sa for siden:

Det er da en fiiiin egenskap å ikke dømme :nemlig:


#15

Carrera sa for siden:

I mine drømmer så er jeg ofte nordpå på sommerstedet til mine foreldre. Jeg har sterke bånd til den plassen.

Det er ikke alltid at det geografiske er riktig i drømmen, men da kan hus eller folk være med. Alltid noe som er derfra liksom.

Snedige greier.


#16

Carrera sa for siden:

Alle mennesker drømmer, men vi husker ofte ingen av dem. Mange husker aldri drømmene sine. Men de er der.


#17

Hannamoren sa for siden:

Jeg drømmer ofte, og er da gjerne sammen med min mormor, og gjerne hjemme hos henne. (Hun er dessverre gått bort for en del år siden) Men drømmene mine er behagelige, og jeg er bare glad for at jeg får tilbringe mer tid sammen med henne.(Jeg vet alltid at hun er død i drømmen min, men det gjør ikke noe, for vi gjør de samme tingene som da hun levde.:D) Jeg drømmer aldri om her jeg bor nå, og har bodd de siste 9 årene. Jeg drømmer nok mest om mennesker, og ikke så nøye om plassen. Veldig ofte er jeg sammen med folk som jeg var veldig glad i, men som er borte nå. Men bare gode drømmer.


#18

kokosbolle sa for siden:

Jeg husker drømmene mine i perioder. Nå husker jeg de ikke, så jeg vet ikke. Vanligvis kan jeg ikke stedfeste de drømmene jeg husker.


#19

tjolahopp sa for siden:

Jeg drømmer så mye forskjellig, og det er sjelden knyttet til et spesielt sted. Noen drømmer har jeg allikvel som er gjengangere i perioder, og den ene er faktisk lokalisert i leiligheten min. Da gå jeg inn i et rom jeg ikke husket at jeg hadde, og så blir jeg alltid overrasket og lurer på hvordan i all verden jeg kunne glemme at det rommet var der. For når jeg kommer inn så husker at jeg har oppdaget det før, og så må jeg jo bare ha glemt det igjen. Dette rommet eksisterer ikke i virkeligheten. :humre:

Den drømmen jeg er mest glad i, som det er lenge siden jeg har hatt, er når jeg går bortover en vei (ingen spesiell), og så blir bena mine lettere og lettere, jeg hopper av gårde med lange flyvende steg, og etterhvert så flyr jeg. Det er så deilig! Og hver gang tenker/drømmer jeg at det er da merkelig at jeg har glemt at jeg kan dette. Det er jo så lett, og aldeleles befriende! :hjerter:

Jeg vil drømme sånn fin drøm igjen! Jeg er sikker på at jeg kan fly! :lykkelig:


#20

Neket sa for siden:

Jeg vet ikke, det har jeg aldri tenkt på. :gruble: Jeg husker at jeg har drømt om ferier, ikke nødvendigvis til steder jeg har vært. Og jeg bor på samme sted nå som der jeg vokste opp, så det er vel naturlig om endel av drømmene finner sted der. :vetikke:


#21

Maverick sa for siden:

Jeg har nesten alltid sånne hoppe-fra-sted-til-sted-mens-noen-jakter-på-meg-drømmer. :mumle:

Eller så er jeg på jobb.


#22

Elise sa for siden:

I natt har drømmen min vært lokalisert like utenfor huset, nærmere bestemt ved søppeldunkene. :nemlig: Jeg har kastet plast og papp, diskutert med søppelkjørerne, sjekket dunkene om de var tomme, osv. :himle:


#23

Nelly Nickers sa for siden:

Et godt stykke arbeid er unnagjort, Elise. :knegg:


#24

Fersken sa for siden:

Slike drømmer har jeg også. :hyper: Den følelsen jeg har når man sakte siger over bakken og etter hvert stiger litt etter litt, er helt fantastisk. Så lett og fri fra alle bekymringer og ansvar.

Noen ganger er drømmene lokalisert til bygda jeg vokste opp i, andre ganger er det bare plasser/steder uten tilknytning. Ofte bytter jeg kjønn og person midt i drømmene også. :knegg:


#25

Amelie sa for siden:

Jeg drømmer ofte at jeg er på steder fra barndommen, har bodd endel forskjellige steder, med det er et sted som går igjen. Mamma forteller at hun drømmer om sitt barndomsparadis flere ganger i uken.

Svært ofte faller jeg nesten ut av senga, med det medfølgende suget i magen.

Pappa døde for 10 år siden, jeg er ofte sammen med ham i drømmene, litt som Hannamoren skriver om hennes drømmer om/med mormoren. Da får vi klemt litt ekstra, tatt litt ekstra farvel (jeg kom for sent da han lå for døden) eller bare "Oj, var du ikke død likevel!?? Jippi!!! " også får vi masse kvalitetstid i drømmene. :D

Nelly, høres jo slitsomt ut med slike heftige, energitappende drømmer som du har. Lengter du tilbake til øya? Er det kanskje der du finner roen, siden drømmene roer seg når du er der? Eller er det noe fra barndommen, som du ikke har fått svar på? :tolker:


#26

Joika sa for siden:

Husker ikke drømmer...



#28

Amelie sa for siden:

Minner meg om da jeg og 2-3 av mine venninner ble befølt av en gammel bonde i en låve da jeg var liten, han lekte gjemsel sammen med oss... Kan det være liknende gufs fra fortiden som du har fortrengt?

Ellers kan det være at du ønsker å virkelig vise dine egne barn hvordan det var å vokse opp på dette lille stedet, med den spenningen det faktisk kanskje var for deg, men som du ikke helt får forklart dem?

Jeg syns ikke du er veik, ubesluttsom og nervøs; du er både tøff, sympatisk, tydelig og skjønn!


#29

mammami sa for siden:

Jeg forflytter meg uforklarlig over lange avstander, og er aldri i mine barndoms landskaper. Derimot er jeg mye på vei til flyplassen, og gjerne iferd med å komme for sent, evt ha glemt mye viktig. Minst ett barn, f.eks.


#30

Dronningen sa for siden:

Det varierer veldig, men det jeg ofte husker spesifikt er de drømmene når jeg nok en gang har sommerjobb på sykehjem. De drømmene er ofte litt kaotisk, og jeg surrer ofte med å huske vaktene, og tar meg i å befinne meg på feile steder når jeg skulle vært på jobb.

(Ikke like hyppig, men ofte nok, drømmer jeg at jeg er elev på vgs. igjen eller student, og det er samme problematikken. Jeg har glemt å dra på forelesning, og må skynde meg dit. Ordne opp.)

Er av og til veldig slitsomt å sove.


#31

tjolahopp sa for siden:

ikke rart du er sliten når du våkner. Jeg håper drømmene ikke er like slitsomme hver eneste natt. :klemme:

Kanskje underbevissheten din prøver å fortelle deg at du faktisk er standhaftig, besluttsom og uredd, og at bevisstheten din må slutte å fortelle deg noe annet? Jeg skal helt klart bli drømmetyder! :humre:



#33

tjolahopp sa for siden:

Ja, kjenner du nå at du er standhaftig, besluttsom og uredd i våken tilstand? :hyper:

Spent på hva du drømmer i natt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.