Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Skum"-kake?

#1

amo sa for siden:

Er det noen som forstår hva jeg mener? :fnis:

Jeg smakte en kake forrige helg, og den var søtt skum med sjokoladetrekk over. Knallgod, men utrolig søt og mektig. Nok med en liten bit altså.

Noen som har peilig på hvilke kake jeg mener og evt. oppskrift?

Den hadde absolutt vært noe for pelen og hennes kakedugnad. (jfr.annen tråd).


#2

Dixie Diner sa for siden:

Ja det heter faktisk Skumkake. :D

Her er oppskrift:

Du kan også blande inn konditorfarge i massen slik at kaken blir knallrosa, grønn, blå eller den fargen du vil ha den. Kjeempepopulært hos barn.


#3

amo sa for siden:

Tusen takk, Iset.
Jepp, kaken var "kliss" lik den på bildet.:jupp:
Jeg skal prøve å bake denne i helga. Nam.


#4

mehmet sa for siden:

Er dette omtrent som sånne skumboller man kan kjøpe i 6-pakning?


#5

amo sa for siden:

Jepp, like godt.:jupp:


#6

Fluke sa for siden:

Jeg har lært at den heter "Olsen i strekk" :knegg: Man ja: God er den. :nam:


#7

Hyacinth sa for siden:

Skumkake er best før "skummet" har stivnet :åpplyser:
Og helst uten kokos, takk. ;)


#8

mehmet sa for siden:

Veeeel. :kvalm:

:giveup:


#9

~TM~ sa for siden:

Vi kaller den englekake. Mamma bakte alltid slik i langpanne til fødselsdagen min da jeg var liten, og nå lager som regel jeg det til poden. Men ikke i langpanne, selv om jeg sikkert burde gjøre det. Den forsvinner fort.


#10

Jenna sa for siden:

Ååå! Skumkake! mimretilbaketilbarndommen


#11

Kirsebær sa for siden:

:hyper: Mamma lagde alltid slik kake da jeg var yngre. Det er liksom 'hennes' kake.

Den er knallgod! Vi kalte den skumkake, men i oppskriftsboken sto det kokoskake.


#12

petra sa for siden:

Jeg har oppskrift på samme kake men uten egg om noen skulle være interessert i det! Det er oppskrift på kokosboller, men kan lages i form også!

Nam nam..........:D


#13

linka-mor sa for siden:

Hvis det ikke er for mye arbeid så kunne jeg godt tenkt meg den oppskriften uten egg. Har en kompis av storebror som ikke tåler egg og melk så jeg sliter hvert år med hva jeg skal lage til han.
Selv elsker jeg slike skumboller og skulle IKKE rotet meg inn på denne tråden. Fikk fryktelig lyst på slik kake nå..:rolleyes:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Da finner du MANGE tips på www.kakemonsen.no og www.detsoteliv.no. Der kan du søke på kaker og bakst uten egg og melk, så får du opp en hel liste, med bilder av de fleste. :)


#15

Hyacinth sa for siden:

Jatakk. Jeg er allergisk mot eggehvite.


#16

petra sa for siden:

Kokosboller:

2 dl vann
500 gr sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker

150 gr kokesjokolade
100 gr Delfiafett
kokosmasse

Kok opp vann og sukker i 1-2 minutter og avkjøl dette.

Legg gelatinplatene i bløtt i 10 minutter og løs det opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl dette.

Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukker veldig godt, til en luftig stiv krem. (må vispes i kjøkkenmaskin i minst 15 minutter!!)

Form små boller med skje på et smurt bakepapir.

La de stå i en time så de blir stive.

Smelt delfiafett og kokesjokolade i vannbad. Rør sjokolade og fett sammen når det har smeltet. Ta kjelen av platen. Ta kokosbollene med en gaffel, vend dem i sjokolade og strø kokos over.

Håper det vil smake, vel bekomme!!!


#17

lil'c sa for siden:

Vi pleier å ha slik, bare med sjokoladetrekk på hele, det er en stor kokosbolle liksom, det er også godt!


#18

Nooria sa for siden:

Høres og ser kjempegod ut :nam:. Er det mulig å erstatte sukkeret med noe annet lurt... sånt som er snillere mot blodsukkeret?


#19

DM sa for siden:

Ja. :)

Desembermammas Kokosboller:

4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff (jeg har brukt forskjellig med hell)
4 plater gelatin
1.5 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin

ca. 25 stk runde, helst usøtetede kjeks hvis ønskelig (jeg laget uten)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann vann 10 minutter.
Stivpisk eggehvitene, og pisk inn søtstoff til slutt.
Ta opp gelatinen, klem ut vannet, og smelt gelatinen i vannbad. La den avkjøle seg litt, før den helles i en tynn stråle i eggehviten under pisking.
La skummet stå i 5-10 minutter, og så setter du kjeksene på en plate/et brett, og ha ca. 1 ss skum på hver.
Smelt sjokoladen i vannbad (pass på å ikke få vanndamp i sjokoladen, da blir den grynete) og la den avkjøle seg litt. Smøres forsiktig med kniv på skummet. (eller helles over - min var ganske flytende...) Settes kaldt.
Og nytes.


#20

Nooria sa for siden:

Tusen takk! :klem:


#21

Djein sa for siden:

:lykkelig: Ååå, denne kaken er det mange år siden jeg har smakt! Gjett om den skal lages til 17. mai! :danse2:


#22

Azi sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg går i disse kake trådene!


#23

Che sa for siden:

"skommkak" er kjempegodt og helt klart en slager i barneselskap. Kvalmende er det vel også da men...


#24

[email protected] sa for siden:

Hei! Jeg har oppskriften du leter etter:) Det stemmer, det heter skumkake

Skumbunn:
4 eggehviter
4 dl sukker
4 ts vaniljesukker
6 plater gelantin
1 dl kokende vann

Glasur:
1 pl kokesjokolade
3 ss delfiafett
3-4 ss kokosmasse(ikke nødvendig å ha på, kaka er like god uten).

slik gjør du:
1.legg gelantin i bløt i kaldt vann.
2.visp eggehvitene stive,og bland i sukker og vaniljesukker forsiktig.
3.klem vannet ut av gelantinplatene og rør dem ut i det kokende vannet.
4.Dette helles i eggehvitene og så skal alt piskes i 15 min(miksmaster).
5.Deretter heller du deigen i en form og setter den på ett kaldt sted i ca 1 time.
6.kokesjokoladen og delfiafettet skal smeltes sammen og has på kaka når den er stiv.
7.kokosmassen drysses på etter at glasuren eg fordelt.
8.sett kaka i kjøleskapet når du er ferdig

tipa: denne kaka bør lages dagen før den skal serveres:)


#25

Dixie Diner sa for siden:

Hun har jo fått oppskriften for mange måneder siden. :snurt: :knegg:
Denne skal jeg lage til veslas femårsdag, men jeg vil blande inn farge i røra så den blir rosa eller blå eller noe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.