Vi kaller den englekake. Mamma bakte alltid slik i langpanne til fødselsdagen min da jeg var liten, og nå lager som regel jeg det til poden. Men ikke i langpanne, selv om jeg sikkert burde gjøre det. Den forsvinner fort.
Hvis det ikke er for mye arbeid så kunne jeg godt tenkt meg den oppskriften uten egg. Har en kompis av storebror som ikke tåler egg og melk så jeg sliter hvert år med hva jeg skal lage til han.
Selv elsker jeg slike skumboller og skulle IKKE rotet meg inn på denne tråden. Fikk fryktelig lyst på slik kake nå..:rolleyes:
Da finner du MANGE tips på www.kakemonsen.no og www.detsoteliv.no. Der kan du søke på kaker og bakst uten egg og melk, så får du opp en hel liste, med bilder av de fleste. :)
2 dl vann
500 gr sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker
150 gr kokesjokolade
100 gr Delfiafett
kokosmasse
Kok opp vann og sukker i 1-2 minutter og avkjøl dette.
Legg gelatinplatene i bløtt i 10 minutter og løs det opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl dette.
Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukker veldig godt, til en luftig stiv krem. (må vispes i kjøkkenmaskin i minst 15 minutter!!)
Form små boller med skje på et smurt bakepapir.
La de stå i en time så de blir stive.
Smelt delfiafett og kokesjokolade i vannbad. Rør sjokolade og fett sammen når det har smeltet. Ta kjelen av platen. Ta kokosbollene med en gaffel, vend dem i sjokolade og strø kokos over.
4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff (jeg har brukt forskjellig med hell)
4 plater gelatin
1.5 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin
ca. 25 stk runde, helst usøtetede kjeks hvis ønskelig (jeg laget uten)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann vann 10 minutter.
Stivpisk eggehvitene, og pisk inn søtstoff til slutt.
Ta opp gelatinen, klem ut vannet, og smelt gelatinen i vannbad. La den avkjøle seg litt, før den helles i en tynn stråle i eggehviten under pisking.
La skummet stå i 5-10 minutter, og så setter du kjeksene på en plate/et brett, og ha ca. 1 ss skum på hver.
Smelt sjokoladen i vannbad (pass på å ikke få vanndamp i sjokoladen, da blir den grynete) og la den avkjøle seg litt. Smøres forsiktig med kniv på skummet. (eller helles over - min var ganske flytende...) Settes kaldt.
Og nytes.
Glasur:
1 pl kokesjokolade
3 ss delfiafett
3-4 ss kokosmasse(ikke nødvendig å ha på, kaka er like god uten).
slik gjør du:
1.legg gelantin i bløt i kaldt vann.
2.visp eggehvitene stive,og bland i sukker og vaniljesukker forsiktig.
3.klem vannet ut av gelantinplatene og rør dem ut i det kokende vannet.
4.Dette helles i eggehvitene og så skal alt piskes i 15 min(miksmaster).
5.Deretter heller du deigen i en form og setter den på ett kaldt sted i ca 1 time.
6.kokesjokoladen og delfiafettet skal smeltes sammen og has på kaka når den er stiv.
7.kokosmassen drysses på etter at glasuren eg fordelt.
8.sett kaka i kjøleskapet når du er ferdig
tipa: denne kaka bør lages dagen før den skal serveres:)
Hun har jo fått oppskriften for mange måneder siden. :snurt: :knegg:
Denne skal jeg lage til veslas femårsdag, men jeg vil blande inn farge i røra så den blir rosa eller blå eller noe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.