Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[2012 Halloween] Den store gresskartråden

#1

Fløyel sa for siden:

Få se! :hyper:

Her er våre:

Nr 1. Frøkna har skåret sitt selv, Jack the King of Halloween.
Nr 2. Mini måtte ha litt hjelp.


#2

Tuppen sa for siden:

Så stilige. :D


#3

gnuri sa for siden:

Kjempefine. Dere er råflinke :tilber:


#4

Isolde sa for siden:

Så fine de var!

Her er mine to fra i dag tidlig. Har aldri gjort det før.


#5

gnuri sa for siden:

Isolde- de var ordentlig fine de også.


#6

veobra sa for siden:

Veldig fine alle sammen!


#7

United sa for siden:

Stilig! Hvor kjøper dere billige gresskar?


#8

Fløyel sa for siden:

Isolde - Så fine!!


#9

Hyacinth sa for siden:

De var fine!

Jeg gidder ikke i år. Det er et sånt sabla griseri.


#10

Avelonia sa for siden:

Kjempefine!
Dem selger for 12 kr kg på Rema1000.

Jeg tror ikke jeg skal lage i år, synes det er så grisete.


#11

Fløyel sa for siden:

Kjøpt på Rema1000, kr 12,- pr kg.
Våre er på 5 og 5,5 kg.


#12

Frk_Fryd sa for siden:

Så kule!!:jupp:
Spørsmål: skjærer man mønster før eller etter man har gravd ut innmaten?


#13

jane sa for siden:

Her er min. :stolt:


#14

jane sa for siden:

Jeg veit ikke hvordan folk flest gjør det, men jeg gravde ut innmaten først.


#15

Meissa sa for siden:

Her er vårt. Det er første gangen vi prøver oss og vesla er fornøyd.

De over her er rene kunstverk i forhold, men vi har gått for den mer tradisjonelle looken. :knegg:


#16

Kirsebær sa for siden:

Kjapt og enkelt. :knegg:


#17

Kirsebær sa for siden:

Og liggende. :nemlig:


#18

ElinM sa for siden:

Her er årets gresskar fra meg. Jeg tenkte jeg skulle prøve noe mer avansert i år, og resultatet ble ikke så verst.


#19

Neket sa for siden:

Wow, Elin!

Så fine de er, alle sammen. Vår kommer senere, skal ta bilde i kveld. :jupp:


#20

Ole Brumm sa for siden:

Wow ElinM. :tilber:

Har ikke ordnet noe gresskar jeg.


#21

Minerva sa for siden:

Stilig, ElimM. Du er jo en kunstner!


#22

Fløyel sa for siden:

Wow Elin. Fantastisk.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Sinnsykt mange flotte gresskar, imponert!!
Jeg har aldri noensinne skjært ut et gresskar før, er jeg helt idiot om jeg kjøper et i dag og tror jeg skal få det helt fint til til i kveld? Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe, men fikk plutselig litt lyst allikevel. Men jeg blir jo fort forbanna om jeg ikke får det til, er det vanskelig og veldig tidkrevende?


#24

Skilpadda sa for siden:

Mannen (med litt hjelp fra Poden) gjorde det på ikke stort mer enn en halvtime i går kveld. Skjær toppen av med litt pen sikksakking, grav ut frø og alt det myke grapset, tegn på øyne og munn, og skjær med skarp kniv.


#25

Kula sa for siden:

Det er tomt for gresskar her på stedet, og jeg gidder ikke å dra kjøre lange veier for å få tak i. Så nå kan jeg angre på at jeg ikke kjøpte på mandag. :knegg: ja ja...verden går ikke under vil jeg trol


#26

Kirsebær sa for siden:

Jeg gjorde det også på et øyeblikk i gårkveld. Har aldri tatt i et gresskar før.
Det som var det mest ekle, og som tok litt tid (15 min?) var å få ut gørra inni. Jeg har ikke så mye gresskartømmeutstyr på kjøkkenet mitt. :knegg:
Også skar jeg ut på enklest mulig vis uten mønster eller fancye saker.

Poden ble veldig fornøyd uansett. :jupp:


#27

Skilpadda sa for siden:

Fingre og en stor skje er det eneste som brukes hos oss. :humre: Poden synes det er en aldeles motbydelig jobb, særlig siden vi ikke hadde kjøkkenhansker, men han ble presset til å grave ut i alle fall litt gresskargørr. Det er karakterbyggende å gjøre ekle ting. :nemlig: Og så benyttet vi anledningen til å fortelle ham om eksponeringsterapi og min bekjente som fikk hjelp av en psykolog med edderkoppskrekken sin.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Haha. Takk, dere. Men ang. gørra, bruker man all gørra i feks. suppe eller kake etterpå? Ser at noen gjør det mens andre sier det er helt smakløst, så jeg blir litt forvirret. Men altså, om man skal bruke det, da bruker man alt unntatt frøene (jeg vet de kan ristes og spises ja)? Altså bare plukke ut frøene og kjøre alt i en food processor eller noe?


#29

Høns sa for siden:

Vi bruker ikke innmaten, men vi rister frøene. Til og med den meget kresne hanekyllingen spiser ristede frø og synes det er godt.


#30

Esme sa for siden:

Frøene kan ristes ja, men de trådene brukes ikke.

Men man kan skrape ut en del av fruktkjøttet og bruke det, det er lettere å skjære ut gresskaret etterpå også.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Takk for tips! Fikk forresten ikke tak i gresskar i dag, er jo lovlig sent ute da. Men det får bli neste år. Jeg har gresskarlykter i glass da, som skal stå på trappa med lys i. Med mindre dette øsepøseværet fortsetter, da er jo levende lys uaktuelt.


#32

Hobbes sa for siden:

Vi hadde fest på lørdag, så Jack har blitt litt råtten i munnviken og svær i gliset. Men han holder nå stand. Mamma og pappa kjøpte pumpkin carving kit da de var i USA nå i høst. Helt genialt.

Don't feed the pumpkin!

Ble laget til fest på lørdag han og, så han ser litt spedalsk ut. Men det er jo bare ekstra skummelt. :knegg:



#34

Esme sa for siden:

Her er våre i vintersnøen


#35

Inagh sa for siden:

Imponert! :tilber:

Jeg kjøpte to gresskarlykter i "porselen" på Nille, jeg. :sparke:


#36

Fløyel sa for siden:

Herlige gresskar. :hjerter:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.