Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kake er dette?

#1

Sitron sa for siden:

Jeg fikk servert en sukkerbombekake en gang. Jeg husker nesten ikke noe om den, bortsett fra at den var utrolig god, men mektig. Jeg lurer på om ikke den var litt marengs/pikekyssaktig. Tror også den skulle i frysen, men er ikke sikker.

Noen som er så glupe at de aner hva jeg snakker om?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Daimkake? Nei da hadde du vel visst hvilken det var, hehe. Men det kan høres ut som Daimkake, det finnes flere varianter, bla. en iskake med marengsbiter i. Bostonkake kan det også være, den har jeg fått servert halvfrossen en gang. Nyydelig, med sjokoladekrem og marengs.


#3

Sitron sa for siden:

Den så ikke så veldig fin ut. Minnes at den var litt karamellaktig i smaken.


#4

Dixie Diner sa for siden:

:hmm: Dette må jeg undersøke. Jeg skal liksom vite om ALLE kaker. Har jo et rykte å ta vare på. :knegg:
Men noen ganger lager jo folk kaker på slump eller blander ingredienser og slikt. Jeg har jo "funnet på" noen kaker, så da er det ikke så enkelt å finne oppskrift på nett.


#5

Sitron sa for siden:

Jepp. Den var VELDIG god og bare sukker. :knegg:


#6

Agurke sa for siden:

Kan det ikke være Verdens Beste/Kvæfjordkake? Den er laget av bl.a. marengs, og er veldig søt. Men skal ikke i fryseren da.


#7

Sitron sa for siden:

Det er IKKE verdens beste. Som er langt fra verdens beste. Den er ikke slik i det hele tatt, det er ikke noe fyll i den.



#9

Dixie Diner sa for siden:

Åja ikke noe fyll, da er det ikke Boston. :leter videre:


#10

Sitron sa for siden:

Nei. Den var langt enklere å lage, mindre ingredienser. Jeg fikk oppskriften muntlig, men jeg er jo liksomblånn, så den husket jeg jo ikke.



#12

Sitron sa for siden:

Men det er ikke sikkert at den er frossen, det kan være noe jeg innbiller meg. Det er mange år siden jeg smakte den.


#13

safran sa for siden:

Pavlova?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Pavlova er marengsbunn, krem og frukt, så den KAN det jo være. Men karamellaktig? :hmm:


#15

Sitron sa for siden:

Ikke noe frukt.


#16

safran sa for siden:

Men var det marengsbunn? Med krem på? Og kanskje bær? Eller sjokolade?


#17

Agurke sa for siden:

Kan du prøve å beskrive den litt nærmere da?

Du finner den ikke på Det søte liv om du leter litt da? De har jo et bra utvalg av kaker.:nam:


#18

Sitron sa for siden:

Jeg husker ærlig talt ikke helt. Det var liksom én masse.


#19

Honda sa for siden:

vet hvilken kake det er.
tror den heter islansk etter eller annet

den er god


#20

safran sa for siden:

Du gjør det ikke akkurat lett for oss. :hehehe:


#21

Sitron sa for siden:

Det er jeg fullstendig klar over. ;)


#22

Sitron sa for siden:

Å ja. :domm:




#25

Sitron sa for siden:

Nope. Det er ikke en vanlig kake. Dvs at den ser ikke ut som en ordinær kake, mer som en smørje.


#26

Mamma Rosa sa for siden:

Nei...det er jo ikke en masse.


#27

Schnuppa sa for siden:

Høres veeeldig god ut ...


#28

Observatøren sa for siden:

Det er ikke skumkaken som er omtalt et annet sted her inne?


#29

Benzo sa for siden:

Kan det være denne, bare uten bær?


#30

Sitron sa for siden:

Jeg så jo bilde av den med bær og det ser jo litt make ut under. Hva smaker selve bunnen der, egentlig?


#31

Mani sa for siden:

Marengs :)


#32

Sitron sa for siden:

Den jeg er ute etter smaker ikke marengs. Den smaker mye mer.


#33

amo sa for siden:

Tenkte jeg på også.:fnis:
Kanskje vi har vært i samme selskap?;)


#34

Dixie Diner sa for siden:

Selvfølgelig er det ikke skumkake?


#35

Nessie sa for siden:

Nå kom jeg på svigersmors nyttårskake, som er marengsbunn med karamellfyll oppå :nam: Og så krem oppå der igjen, og kiwi :D


#36

Nenne sa for siden:

Oppskrift! :nikker:


#37

Nenne sa for siden:

Og mer oppskrift! :nikker:


#38

Bokormen sa for siden:

Kanskje det egentlig var en mislykket røre som ble presentert som en uvanlig og spennende kake. ;)


#39

Miss Norway sa for siden:

:lalala:

$%& slankekur... :mumle:


#40

Dixie Diner sa for siden:

Dere som kommer med tips om svigermors karamellkaker, sviskekaker osv, har plikt til å oppgi oppskriften, mener nå jeg. :snøft:


#41

Nessie sa for siden:

Kommer!:riktig:


#42

Nessie sa for siden:

Nyttårskake

Bunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 ss potetmel
175 g malte mandler

Lag en sirkel på en stekeplate (oppå bakepapir) - ca 26-30 cm i diameter. Ha på røren.
Stekes i 25 min på 175 grader.

Fyll:
1 dl melis
1/2 dl sirup
2 dl fløte

---> dette kokes på svak varme mens man rører - til det blir "karamell".

Rør inn 1 ts vaniljesukker.

(denne bunnen kan godt lages 1-2 dager i forveien)

Pynt kaken med krem og frukt, jeg har brukt kiwi.


#43

Djein sa for siden:

Jeg tenkte på svinekam-kake. Men den er det ikke marengs i... Til gjengjeld er den en ordentlig kaloribombe. :nikker:

Svinekam-kake

Rullekake:
4 egg, 4 ss sukker - piskes til eggedosis
4 ss hvetemel, 1 ts bakepulver - vendes i eggeblandingen
Stekes 10 - 12 min ved 185 ºC.

Kaken avkjøles på rist og fylles med pisket krem før den rulles.
Karamell krem:
2 kopper sukker, 2 kopper vann - brunes pent.
1 kopp smeltet smør, 1 kopp fløte - has i sukkerblandingen
1/2 kopp melk, 2 ts hvetemel - røres sammen
Gi alt dette ett oppkok, og avkjøl før det helles over kaken

Pynt kaken med pisket krem, i et diagonalt rutemønster, som på svinekam.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.