Jeg har via omveier (et sånt frukt&grønt-abbonnement) fått ananas og grapefrukt i hus. 2 grapefrukt. Den første prøvde jeg å putte i juicemaskinen med noe andre greier. Å fyttirakkern så surt!!
Ananas har jeg overhodet ikke noe forhold til, det har jeg egentlig aldri spist.
Når jeg tenker meg om er det mulig jeg ikke liker noen av delene.
Hva kan jeg gjøre med dem så de blir overkommelige å spise for lillegutt og kanskje, tilogmed, for meg?
Grapefrukt er surt, men nydelig til søndagsfrokosten med litt sukker på. Jeg liker juicen også, jeg da. Fersk ananas klør jeg sånn av, men kjøper det av og til. Jeg liker den best som den er, skåret i passe store biter.
Ananas blir det veldig god juice av hvis du kjører den i hurtigmikser/smoothiedingsboms. Jeg trodde ikke jeg likte ananas før jeg smakte det ferskt, det er en helt annen verden enn hermetisk tøys.
Jeg synes grapefrukt er godt å spise som det er jeg da, men jeg er sikkert rar. Hvis du skal lage juice bør du sikkert ha noe som gir mye sødme, f.eks. mye appelsin.
Når jeg tenker meg om er jeg jo veldig glad i pina colada. Kanskje ananasjuice i maskin og ha oppi kokosmelk? :hyper: (det blir jo minus alkoholene da, men samma det)
Grapefrukten blandet jeg med appelsin, kiwi og mandarin i juicen og den var SKIKKELIG vondt. Pføy! Prøvde tilogmed å søte den opp! Blærk.
Jeg elsker ananas (jeg elsker all slags frukt da), og vi spiser mye fersk ananas her i huset når ananasen er rimelig. Jeg pleier å kjøpe 4-6 ananas i slengen, skjære dem i biter og fryse ned, og så har jeg det i feks. smoothies. Ananas i smoothie (spesielt frossen) sender smoothien til nye høyder, altså.
Jeg har fra solgardlevert og har fått én leveranse så langt :humre:
Veldig fornøyd med den hvertfall!
Lillegutt og jeg spiser enorme mengder frukt og grønt, samtidig er jeg lei av å bære alt i hus :sparke: Så jeg ville se om dette kunne være en løsning, også for å hjelpe meg å variere litt hva vi spiser.
Grapefrukt er bittert, og liker man det ikke, så liker man det vel ikke. Jeg spiser det gjerne, og drikker gjerne juicen bar også, men jeg liker veldig godt sure ting, da. Jeg lagde laks med grapefrukt for litt siden (pannestekte laksefileter, helte på nypresset geapefruktjuice og lot det surre noen minutter), og mannen og jeg likte det, men det er kanskje ikke noe for deg? :humre:
Fersk ananas er mye søtere, og nydelig som frukt. Skjær i skiver, skjær av skallet og evt. også den harde kjernen hvis den er veldig hard. Også deilig å steke i smør, ha lønnesirup eller brunt sukker på (og evt. noen valnøtter) og spise til is. :nam:
Grapefrukt er jo så godt. Men det er vel sånn at man enten liker sur- og bitterheten, eller ikke. :humre: Luksus er grapefrukt med litt sukker på. Jeg syns også det er godt i juice, gjerne blandet med søtere ting, feks ananas!
Ananas er så søtt at det er godt å bare skjære opp og spise. En deilig dessert er limesaft og melis på ananas. Server med vaniljeis eller vaniljekesam.
Jeg elsker grapefrukt. Dele i to og spise ut båtene med skje. Men, det er rett og slett ENORM forskjell på en god og en dårlig grapefrukt, og man må nesten vite hva man skal se etter i butikken. En gos grapefrukt er lys og blank i skallet, kjennes tung for størrelsen, kjennes fast, og har behagelig sursøt duft. Dårlig grapefrukt er ikke godt, ,den kan være helt vanvittig sur og bitter. Det er også viktig at man ikke spiser hinnene mellom båtene, det er fryktelig bittert, og inneholder også stoffer som kan påvirke ulike medisiner.
Jeg laget en gang en dessert med ananas og chili som var hinsides god.
Skjær ananasen i 4 store biter. Legg på norgesglass.
Kutt opp en rød chili, ha i glasset.
Ta noen ingefærbiter i glasset.
og kanskje en nellikspiker eller to.
Ha i 1-2-3 stjerneanis og hell over sukkerlake. (Vann kokt opp med sukker i)
Skru glasset tett og la det stå noen dager å trekke.
Server med vaniljesaus eller vaniljekesam. Himmelsk! :nam:
Studenten som bor hos oss, som liker grapefrukt sa den smakte sånn den skulle og at den var god. Jeg og lillegutt var helt sånn blærk!!!
Kanskje det er noe sånt a la den der smakstesten vi tok i kjemiklassen på videregående? Noen som kjenner en smak og noen som ikke kjenner den?
Men jeg skal ta på meg pokerfjeset og servere med sukker på til lillegutt tenker jeg. Og vise at han ikke får spise hinnene. Så får vi se :knegg:
Jeg makter forresten ikke multer heller, jeg synes det smaker helt for grusomt.
Jeg lager salsa med ananas og. Både mango (jeg er mangoholiker) og ananas funker. Bare hakker opp ananas, rød chilipepper, cherrytomater, avokado og rødløk og hvitløk og blander sammen med litt olivenolje og eddik, og strør ca. en teskje sukker over, og så har jeg i hakket koriander, enten frisk eller tørket. Kjempegodt tilbehør.
Mens jeg syns bitterheten er det som gjør grapefrukten til en mer interessant frukt enn annen sitrus. Men den må som sagt være god. Mange jeg kjenner som aldri har likt grapefrukt liker de jeg plukker ut når de er i sesong og er søte, men syrligfriske og med lett bitterhet. Men smak er jo forskjellig, og noen reagerer mer på bitre smaker enn andre.
Grapefrukt deler jeg bare i to og tar på sukker og spiser med teskje. :nam:
Ananas kan jo brukes til fruktsalat, gryteretter og i alle typer salat egentlig. Fersk ananas kutter vi gjerne bare opp i biter med skallet på og spiser bitene inntil skallet. Husk bare å kutte vekk kjernen inni midten på ananasen.
:what: Josj. Vi bruker masse, masse frukt i middagene våre. Du hadde hatet å spist hos oss. :knegg: Neida, ikke alltid, men jeg elsker eple i salater og et par varmretter, og jeg elsker ananas på pizza og i enkelte thai/currygryter. Og selvsagt i kinesiske retter, det er jo et must. Mmmm (varm) ananas.
Mango er forresten nydelig å lage salsa av. Plommer også. Vi har alltid ananas til tacoen. Har jeg ikke ananas i hus når vi skal ha taco, er middagen amputert.
Jeg kunne ikke vært mer enig. Det å finne varme, bløte rosiner i en gryterett, er for eksempel litt av en nedtur. :skuffet: Med unntak av dessert, da er varm frukt godt, og dessert er uansett ikke mat.
Grapefrukt som frukt/dessert/søtt funker ikke for meg. Må jeg foreslå en kjempegod kombo til lunsj: Grapefrukt + avokado + reker. Litt fersk dill på toppen, salt og pepper. Nam nam.
Salsaen jeg lagde ble helt vidunderlig god. Har lagt inn oppskrift her.
Jeg har reker i fryseren og avocado på kjøkkenbenken. Kanskje jeg skal "ofre" dem? :gruble:
Nei, sikkert ikke. :) Leste ikke det. Jeg kjøper av og til en juice som er blanding av appelsin og grapefrukt, men jeg liker i og for seg smaken i moderate doser.