Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God potetsalat som ikke er rømmebasert?

#1

~TM~ sa for siden:

Jeg er på jakt etter en oppskrift på potetsalat som ikke er basert på rømme/majones eller lignende.

Anyone?


#2

Esme sa for siden:

Enkel og veldig god potetsalat.

Vask og kok nypoteter, ca 10 små eller tilsvarende store.
Del dem i ganske store biter.
Vend dem i god olivenolje.
Ha oppi en finhakket rødløk og et lite glass med kapers.
Smak til med pepper og kanskje litt salt. Kapersene er ganske salte så det er ikke alltid man trenger mer salt.

Man kan godt servere mens potetbitene er fortsatt varme eller lune.


#3

safran sa for siden:

Jeg lager omtrent som esme sin, men jeg har oppi majones og egg også.


#4

Irma sa for siden:

Gravde fram en fra kokeboka her inne:

Potetsalat

8 porsjoner
2 kg nypoteter
3-4 rødløk
½ slangeagurk
½ dl finhakket persille
3 ss kapersfrukter

Dressing
1 dl olje
4 ss hvitvinseddik
4 ss vann
4 ts fransk sennep (dijon)
salt og svart pepper

Pynt
Persilleblader
Evt ruccolasalat

  • Skrubb potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og avkjøl. Del dem i to eller fire.
  • Rens rødløken, del den i to og skjær tynne skiver. Skjær agurken i små terninger.
  • Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.
  • Pisk sammen ingrediensene til dressingen, gjerne med mikser, og vend den ned i salaten. Pynt med persille og evt litt ruccola.

#5

Bluen sa for siden:

Oppskrift har jeg ikke, men en kokk vi brukte på jobben tipset meg en gang om å lage potetsalat med en blanding av sennep, olivenolje og balsamicoeddik som dressing. Snadder!


#6

Palmen sa for siden:

Min favoritt er fra kokeboka "Basic". - varm potetsalat

til 4:

1 kg poteter
salt
1/4 l kjøttbuljong
4 ss hvitvinseddikk
1 ts sterk sennep
nykvernet pepper
1 løk
1 bunt gressløk
3-4 ss solsikkeolje

Kok potetene møre, og la de avkjøle litt. SKrell de mens de fremdeles er nokså varme.

Varm buljong og krydre med eddik, salt og pepper. Skrell og hakk løken og finklipp gressløken.

Skjær de varme potetene i skiver. Hell over den varme buljongen, smak til og la den stå og trekke en liten stund. Bland inn olje, løk og gressløk. Det er mulig du trenger mer salt, pepper eller eddik.

Nyt!


#7

tiddelibom sa for siden:

POTETSALAT MED KESAM [font=Arial][/font]
[size=2][/size]
(4 porsjoner)
6 kokte poteter
2 epler
3 vårløk
Dressing:
1 beger en prosent Kesam
2 ss søt sennep
1/2 ts salt
1/4 ts sitronpepper
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
Litt finhakket gressløk
Slik gjør du:
Avkjøl potetene og skjær dem i terninger sammen med eplene. Vårløken skjæres i tynne skiver.
Bland alle ingrediensene i dressingen i en stor bolle.
Ha potetene, eplene og vårløken i dressingen og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.[font=Arial][/font]


#8

pippimamma sa for siden:

Er ute etter oppskrift på potetsalat selv, så denne tråden var midt i blinken. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.