Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ang melkeintoleranse - geitemelk?

#1

TripptrappTREsko sa for siden:

Kan jeg gi gutten geitemelk/ost? Har hørt at geitmelk er bedre for magen å arbeide med, enn kumelk.

Noen som vet?


#2

Meissa sa for siden:

Veldig mange som har melkeproteinallergi tåler geitemelk og produkter av geitemelk. Vi fikk beskjed av legen vår å prøve og gi frøkna på ett år geitemelk siden hun ikke tåler proteinene i kumelk framfor å kjøpe dyr erstatning på apoteket. Hun likte derimot ikke geitemelka så godt, den finnes jo bare som langtidsholdbar her i butikkene, men hun spiser geitost. Etter å ha lest litt på nettet så har jeg funnet ut at geitemelk og produkter av dette er mye sunnere enn vanlig melk. Den er på en måte mer konsentrert eller noe sånt. :nikker:


#3

United sa for siden:

Sjekk at det ikke er kumelk i geitosten, bare.


#4

Meissa sa for siden:

Ost på geitemelk har en litt skarpere smak da. Frøkna har i en periode vært så fryktelig fiksert på baconost. Hun fikk det hos en av vikarene i barnehagen og har siden forlangt "Beikeost" til alle brødmåltidene. Jeg prøvde å lure henne med chevre blandet med skinkebiter. Det funket ikke for å si det sånn. :knegg:


#5

United sa for siden:

Chevre har jo en veldig sterk, karakteristisk smak. Har litt vanskeligheter med den selv. :knegg: Kansje feta blir likt? Sauemelk. Spises her i hvert fall. Feta kan også være iblandet kumelk eller det kan være jukse-feta, laget kun på kumelk. Så les innholdsfortegnelsen.


#6

Meissa sa for siden:

Takk for tips. Skal leite i butikken å se hva vi finner.


#7

TripptrappTREsko sa for siden:

Tusen takk for svar:). Skal bare gjennomføre noen uker uten melk i det hele tatt, for så å prøve geitost. Han liker godt tine´s geitebrunost, så den burde vel kunne brukes.

Har noen prøvd å lage vafler av geitmelk?

Blir snart geitebønder selv (småbruksskalaen), så det hadde vært så artig om vi selv klarte å "lage" melk til oss selv :drømme:


#8

m^2 sa for siden:

De tapasostene er ofte laget kun på saue/geitemelk


#9

Meissa sa for siden:

Det går helt sikkert bra å lage vafler med geitemelk. Vi lager med havremelk og det går også fint. Så heldige dere er som skal ha geiter. Geitemelk er sikkert godt når den ikke er langtidsholbar. Jeg lurer litt på hva de gjør med den melka?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.