Dere som synes det er dødsteit å feire Thanksgiving, kan trykke her. :værsågod:
Jeg har bestemt meg for å feire Thanksgiving, ikke minst fordi jeg har lyst til å samle gode venner til et godt måltid, og jeg liker kalkun. :enkel:
Men vi trenger jo masse tilbehør, og det kan jeg ikke. Noen som vil dele oppskrifter og den slags? :hyper:
I år er Thanksgiving 22.november, for øvrig. Passer meg fint å ha en feiring midt mellom Knottebursdag/Halloween og selveste Julaften.
Derimot synes jeg for min egen del, at det er koseligere og enklere og bare invitere når det måtte passe, helt uten annen anledning enn at jeg har lyst. :humre:
:humre: Du er en raring. Ville det ikke vært bedre å ha en mer allminnelig høsttakkefest enn Thanksgiving? Her til lands er jo avlingene inne for lenge siden.
"Man skal ta vare på festdagene, hverdager fins det nok av", sa min kloke gammeltante. Så hvorfor ikke feire Thanksgiving, du kan jo kalle det Høsttakkefest om noen (ikke noen, hun er ikke sånn kjip) synes det blir for amerikanisert og kommerst.
Jeg ville laget skikkelig god, hjemmelaget potetmos, gjerne med andre ting oppi også, denne vet jeg av erfaring er god.
Og en god pai til dessert, og kanskje en rotgrønnsakssuppe av et eller annet slag som forrett?
Jeg skal ha det samme, dsv. jeg har bursdag dagen før Thanksgiving så jeg skal ha Thanksgivingsbursdagsmiddagsselskap i år. :jupp: Selv om vennene mine dør av amerikanifiseringen av oss. :knegg: Hvor får man tak i ferske tranebær?
:hyper: www.epicurious.com/recipes/food/views/Brown-Sugar-Glazed-Sweet-Potatoes-with-Marshmallows-813 denne er et must. jeg pleier å lage til den jul, fordi vi spiser kalkun på julaften, men det er jo en ekte Thanksgiving-rett.
Pekanpai må du ha, potetmos, tranebærsaus (allrecipes.com/recipe/cranberry-sauce/), gravy, corn bread og annet tilbehør. jeg har en amerikansk kusine som lager nydelig rosenkål og bacon - det er dødsgodt, og jeg liker egentlig ikke rosenkål noe særlig. Jeg skal tigge oppskrift fra henne og videreformidle her.
Jeg lager også stuffing etter en amerikansk oppskrift når jeg lager kalkun - den består av brød, sopp, finhakket innmat fra kalkunen, bacon og valnøtter. Pluss litt sherry. Jeg skal lete etter oppskrift - de siste årene har jeg bare laget den etter hukommelsen.
Neste helg er det sauehode, helgen etter er det minstemannsbursdag (Timmy-tid-tema?) og så er det Thanksgiving. Yeah! Og etter det er det advent! Dobbel-yeah!
Vi har feiret Thanksgiving i mange år. Vi spiser kalkun, stuffing, sweetpotatoes, og alt annet hva hjertet begjærer. Pekanpai, lemon meringue pai og banana pai, cranberry fluff. Nam-nam!
Denne dagen tenker vi ekstra igjennom alt vi er takknemlig for, og som vi i dagliglivet tar gjerne for gitt. Det kan vi og BØR vi sikkert gjøre hver dag og vi prøver så godt vi kan, men å lage en hyggelig middag og gjerne ha gode venner og famillie rundt seg, synest jeg er flott. Og joda, vi har venner andre dager også. Men denne dagen blir altså viet litt mer til det å være takknemlig for hva man har. Synest det er en fin dag, og om det er veldig amerikansk å feire den så er det helt i orden for meg.
Vi feiret Thanksgiving med gode venner i USA i fjor, det er noe av den stemningen vi ønsker å gjenskape i år, denne gangen med norske venner. Hva slags mat man spiser til Thanksgiving har jo mye regionale variasjoner også i USA, så det er mange muligheter!
Thanksgivingfeiring har jeg hatt lyst til noen ganger, en "familie-høst-takke-fest-middag-situasjon" av et eller annet slag, og ja, veldig gjerne kalkun.
Men jeg sliter litt med kombinasjonen kalkun og torsdag. Torsdag er jeg hjemme fra jobb i tide til å sette på en kalkun som er ferdig til å spise.... sånn rundt den tiden det er på tide å sende gjester hjem og gå på badet for tannpuss. Det funker bare dårlig.
Dog, en familie-kose-fest-takke-middags-greie kan vi jo ha ei helg i stedet... Det virker mer gjennomførbart å servere slik mat en søndag.
vi pleide i noen år å invitere et vennepar på kalkunmiddag andre søndag i advent. Det var koselig.
Vi reiser bort i jula, til svigers. Jeg kjenner at det absolutt hadde vært trivelig emd en familie-kose-feire-middag ei helg før jul, lage kalkun og godt tilbehør, invitere mine foreldre, min bror me familie, min bestemor... disse vi ellers ville invitert til middag en dag i romjula, men vi er ikke her denne jula. Ja, det tror jeg vi må prøve å få til. slutten av november eller helt først i desember, det som passer.
Vi pleier å ha kalkun med stuffing, creamed corn, corn muffins, grønne bønner, søtpotetmos, ovnsstekte rotgrønnsaker, gresskarpai eller søtpotetpai med mascarponekrem søtet med lønnesirup. Aperitif er cranberry champagne.
Dette er tråden for meg, jeg elsker både Thanksgiving og kalkun! Har bodd i USA i et par år, så jeg føler jeg har god unnskyldning for å ville feire dagen også. :cool:
Dessverre tror jeg ikke det blir feiring i år da, alltid en hersens eksamen eller oppgaveinnlevering som kommer i veien på den tiden av året. Men siden det er siste året på en stund hvor det er et problem så tar jeg med meg all inspirasjon videre. Får vann i munnen av all den gode maten som nevnes...comfort-food (fra alle deler av verden, men særlig USA) som det må være det beste som finnes. :nemlig:
Jeg sitter her og mumser på verdens beste og enkleste cornbread! Jeg skulle i teorien lage det bare til stuffingen, men hadde selvinnsikt nok til å lage en stor porsjon.
Bland 7 dl gult maismel (ikke maizena, det er bare maisstivelse), 3,5 dl hvetemel, 3 ts salt, 2 ts bakepulver, 1 ts natron.
Pisk sammen 3 egg, drøyt 1,5 dl olje (solsikke eller mais), 7 dl skumma kulturmelk, 3,5 dl lettmelk.
Bland de våte i det tørre og rør godt.
Før dette har du varmet opp ovnen til 230 grader. Sett langpanna i ovnen så den blir varm, ha i en god klunk med olje (så den dekker bunnen) og la den varme seg opp. Ta ut langpanna, og hell røra oppi. Den bobler og begynner å steke langs kantene. Sett panna tilbake i ovnen, og stek ca. en halvtime til den er lysebrun på toppen.
Spis varmt med gulost eller salami eller noe helt annet, og spar resten til å lage corn bread stuffing.
Også kan man selvfølgelig ha alt man vil av urter og krydder og tørka tranebær oppi, men jeg laget den plain i dag fordi jeg skal ha den til stuffingen som jeg krydrer etterpå.
Jeg skal severe kalkun, cranberry sauce, corn bread stuffing (med corn bread, bacon, pølser, selleri, grønne epler og kraft), saus med sopp, aspargesbønner med mandelflak, hvitløkspotetmos, søtpoteter med marshmallows, brokkolisalat med rosiner.
Ja, og apple pie, pecan pie og pumpkin/white chocolate cookies.
Vi hadde høsttskkemiddag forrige lørdag med kalkun, sopp-bladpersille-stuffing, corn muffins, creamed corn, søtpotetmos, waldorf og båtpoteter. Hun som skulle lage søtpotetpai ble syk og meldte avbud, men heldigvis var det noen andre som hadde laget kake også.
Jeg liker denne høytiden så utrolig godt, det er mer tid til å kjenne på hvor heldig en er og det er mye mindre stress enn i julen. Og så er november så utrolig kjip måned.
Oj så utdatert jeg føler meg etter å ha lest denne tråden. :Knegg: Feirer dere Thanksgiving altså? Denne trenden har jeg ikke fått med meg i det hele tatt. Men hvorfor ikke? Fin grunn til å spise kalkun. :gruble:
Vi feirer ikke Thanksgiving, men det hadde egentlig vært veldig flott med en slik tradisjon, for november er en kjip måned. Det har dog ikke blitt noe av i år, vi får se neste år.