Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødbaking ...

#1

slaraffen sa for siden:

Jeg sliter. Selv med brødbakemaskin sliter jeg...
Første grovbrød ble vel cirka halv høyde(ferdigpakke med solsikkebrød og ekstra korn), det neste en centimeter over (Litt hvetemel, mest ferdig grovbakstmel og ekstra korn).
Nummer tre ble nesten OK, men smakte høgg (femti-femti grovbakst og fint hvetemel med ekstra korn).

I dag våknet vi opp til perfekt, høyt, luftig og velsmakende brød:lykkelig:

Så til problemet. I ren desperasjon ble nattens brød laget med rent fint hvetemel, en desiliter havregryn og en desiliter solsikke/sesamfrø og en god dose yoghurt. Det er jo egentlig en loff med korn?

Så: Hvordan kan jeg få litt sunnere brød uten at de blir små, mørkebrune, sånn våtaktige inni og smaker (quote fra seksåringen som bare spiste frukt og yoghurt på skolen)"ekkelt"?


#2

Ole Brumm sa for siden:

Jeg lager dette og er veldig fornøyd, barna spiser det også:

Jeg har testet ut noen ferdigblandinger men synes ikke resultatet blir like bra og det kan være lurt med litt for mye vann i brødbakemaskin fordi noe av væsken vil fordampe pga varmetilførselen under elte og heve prosessen. Hvilken brødbakemaskin har du? dette brødet blir ganske stort, så om du ikke har stor maskin, så bør du kanskje redusere oppskriften. Jeg har laget dette brødet med litt variasjoner i over fire år og vi skal kjøpe ny brødbakemaskin nå fordi den vi har er utslitt.


#3

slaraffen sa for siden:

Vi har bare en på lån foreløpig (alle tidligere brød bakt i ovn har vært katastrofale...) for å sjekke om jeg kan lage brød med en slik. Det er en Wilfa som tar en kilo:jupp:


#4

Ole Brumm sa for siden:

Er den avlang eller firkantet? (Min brødbakemaskin tar opp til 1,7 kg)


#5

Ole Brumm sa for siden:

Tror du må redusere oppskriften litt om du vil prøve den, vi spiser ett brød om dagen av dette.


#6

slaraffen sa for siden:

Avlang:jupp:

Om det skal kjøpes inn en, så blir det nok en som lager opp til 1,5 kg, for brødet blir ikke stort nok til hele familien for en dag.


#7

slaraffen sa for siden:

Sånn ellers kan det nevnes at vi elsker lyse brød med masse korn i. Havregryn var visst også en super ingrediens. Mulig yoghurten også hjalp på smaken i det siste?

Oppskriften din har jo ikke så mye grovmel, men selve brødet blir altså en del grovere med havregrynet og alt kornet?

Og firkorn så jo genialt ut!!


#8

Ole Brumm sa for siden:

Havregrynet gjør at det holder på fuktigheten og blir saftig synes jeg, bakdelen er at det kan bli litt smuldrete, men det gjør ikke meg så mye.


#9

Meissa sa for siden:

Er ikke regelen at man bør ha halvt om halvt med grovt og fint mel og korn i tillegg? Jeg bruker bare matpakkebrød-pose på butikken. Det brødet blir veldig godt. Tidligere brukte vi solsikkebrødet, men minstemor her i huset ble så rar i magen av det. Det er viktig å huske på at små barn ikke skal ha brød med veldig mye hele korn.

Jeg ser at du har puttet ekstra korn i solsikkebrødet. Dette er ett av de groveste brødene til møllerens og jeg synes ikke det er rart at du slet med å få det til å heve godt om du puttet ytterligere med korn oppi der. Vi har brukt denne masse og får alltid gode og saftige brød. Trikset er å la maskinen elte en god stund.

Jeg har en drøm om å klare å sette sammen egne brødmikser, men det blir med tanken. Brødposer er så enkelt og det smaker godt og det blir uansett mye billigere enn å kjøpe ferdigbrød.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.