Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lammefilet i skiver - hva kan jeg lage med det?

#1

Joy Stark sa for siden:

Jeg har ikke mindre enn 2 kg lammefilet i skiver liggende og de må jeg bruke i løpet av helgen. Jeg er litt blank på hva jeg skal gjøre med dem og hva jeg skal ha til. Noen som har noen gode oppskrifter/ forslag?


#2

Señora sa for siden:

Du kan lage fårikål.


#3

Mrs. Longbottom sa for siden:

smøre de inn med en marinade av kapers, grønn pepper, hvitløk og ansjos og ovnssteke. Servere med tomat- og mozzarellasalat og couscosu.


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

av filet? :eek:


#5

Toffskij sa for siden:

Lammefilet, altså? Eller lammelår? Om det virkelig er filet, bør du i hvert fall ikke lage langtidskokte gryter av den!


#6

Toffskij sa for siden:

Det eneste rette å gjøre med filet er jo å rosasteke den forsiktig (jeg pleier å ha kjernetemperatur på 62 grader) og spise den med deilig tilbehør.


#7

Silje sol sa for siden:

Denne lager vi ofte, og er kjempe god!

Du trenger:

2 ss smør
2 ss tomatpurre
2 laubærblad
2 dl vann
2 dl rødvin
2 ss hvetemel
salt og pepper

1 fennikkel
2 gulrøtter
1 løk
1 pastinakk

  • Strimle grønnsakene

Krydre lammefiletene og svi dem av i panna. Legg dem i en ildfast form.
Stek grønnsakene i det samme smøret som du stekte filetene til de er litt myke. Ha deretter i tomatpurre, laubærblad, vann og kraft.
Kok opp.
Tøm grønnsakene og kraften over filetene, dekk med 2 lag folie og stek 2 timer på 180 grader i ovnen.

Vi serverer med potetstappe og lager rødvinsaus av kraften.


#8

Toffskij sa for siden:

Det er sykt, sykt, sykt å steke lammefilet i to timer, altså. Det mener du ikke, Silje_sol!


#9

Mrs. Longbottom sa for siden:

:nemlig:



#11

Silje sol sa for siden:

Vi har brukt lammecarre og lammelår i skiver, og det ble veldig godt.
Men kanskje ikke lammefilet funker? :confused:
Det ligger jo i kraften, så det blir jo mer dampet enn stekt.


#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

Lammelår i ovnen i to timer=fin plan
Lammefilet i ovnen i to timer = :fiskedask:


#13

Novla sa for siden:

Lammecarré er jo strengt tatt filet der ribbeina fortsatt sitter fast.;) Jeg tviler ikke på at det ble godt, altså, men filet er da alt for fint og godt kjøtt til å bruke i en gryte - da passer f.eks. lammelår i skiver som du nevner mye bedre. Det har dessuten litt fett og vil ikke bli så tørt som langstekt filet.


#14

Nextlife sa for siden:

En lammefilèt veier sånn ca 60-100 gram, så jeg lurer på om det er en annen stykningsdel du har?


#15

Silje sol sa for siden:

Aha, ups. Se bort fra min oppskrift da. :o


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det kan jø være flere fileter, da, om de er skåret i skiver. Men jeg syns og det var litt rart, har aldri sett lammefilet i skiver i salg noe sted.


#17

Nextlife sa for siden:

Nei, det var det jeg også stusset på, jeg mente at den er så liten at det er rett og slett ikke noe man pleier å skjære i skiver.


#18

Joy Stark sa for siden:

Jeg bor i Spania og nå har jeg oversatt det som står på pakken, det er lammekjøtt i skiver fra skulderen til lammet. Jeg antar at det da er lammelår som er skivet. Det er benfritt kjøtt. Beklager jeg er ikke helt stø i spansk enda.

Mange gode forslag :nam:


#19

Toffskij sa for siden:

Ja, det var derfor jeg lurte på om det var lammelår.


#20

løve70 sa for siden:

Ytrefilet kan være større. Mener jeg kjøpte et stykke som var nesten 400 g i går.


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

Lammebog i akiver, da. Da funker langtidsstekeoppskriftene over her. Jeg anbefaler veldig min kapers og ansjosmarinade, altså. Det smaker ikke ansjos, bare gir en deilig kryddersmak.


#22

Toffskij sa for siden:

Det er kjempegodt å lage kokosmelkbasert indisk karrigryte på lammebog. Og sånne afrikanskinspirerte gryter med peanøttsmør i. :nam:


#23

Joy Stark sa for siden:

Jeg tror jeg har endt opp med den til Mrs. Longbottom med Ansjos og Kapers i første omgang. Jeg liker å prøve nye ting og jeg har aldri smakt hverken kapers eller ansjos. Kan jeg få litt mer detaljer på oppskriften?


#24

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg moser kapers, hvitløk, grønn pepper og ansjos i Morten til en grønn mos i morter. 2 hvitløkfedd, 3 ss kapers, 3 ts pepper og 1-2 ansjosfileter, gang opp til ønsket mengde, sånn roughly. Ha litt olje i til en brukbar grøtaktig konsistens. Det skal bli godt med marinade, så til to kilo trengs ganske mye. La kjøttet ligge i marinaden en stund. Legg kjøtt og marinade i en ildfast form og stek i ovnen til kjøttet er mørt, gjerne et par timer på lavere varme. Jeg syns tomat og mozzarellasalat er nydelig til, bare skjær gode tomater og mozzarella i skiver og legg lagvis, ha over litt salt, pepper og hakket bladpersille. Couscous med hvitløk og persille og evnt noe grønt til. :-)


#25

Joy Stark sa for siden:

Tusen takk:) Gleder meg til å overraske mannen med noe nytt og spennende.


#26

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det skal altså moses i morter, ikke i Morten, stakkar. :knegg:


#27

Novla sa for siden:

Nam! Den marinaden høres nydelig ut! :nam:


#28

Mrs. Longbottom sa for siden:

Den er så yummi, og faktisk veldig god på laks også, da gjerne uten (så mye) hvitløk.


#29

Tangina sa for siden:

Sambo har laget denne medd lammeskiver i stedet for koteletter noen ganger - det er knallgodt!
www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/kjoett/lam-og-kje/Greske-lammekoteletter



#31

Joy Stark sa for siden:

Det ble ikke noe lam på oss i det hele tatt, for jeg hadde kjøpt oliven i lake med noen små biter hakket ansjos :herregud: Det var såpass lite ansjos og mye oliven at jeg ikke fikk laget marinaden av det. Jeg ble litt frustrert over at jeg ikke hadde alt og heiv kjøttet i fryseren. Nytt forsøk til helgen, jeg må bare få tak i nok ansjos.


#32

Joy Stark sa for siden:

Da står lammet i ovnen med marinaden din mrs. Longbottom. Jeg er spent!


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

ooh, spennende, håper dere blir fornøyd.


#34

Joy Stark sa for siden:

Det var aldeles nydelig! Det syntes mannen også. Jeg tror faktisk jeg har smakt noe lignende før, men ikke helt vist hva jeg har spist.
Dette skal jeg lage igjen! Tusen takk for oppskriften Mrs. Longbottom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.