Syrin sa for siden:
Har ein bit karbonadedeig i frysen. Den blei frose ned for to år sidan. Da var den fersk (sånn Gilde i beger). Kaste eller bruke?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Syrin sa for siden:
Har ein bit karbonadedeig i frysen. Den blei frose ned for to år sidan. Da var den fersk (sånn Gilde i beger). Kaste eller bruke?
Høyt&Lavt sa for siden:
Kommer jo litt an på hvor kaldt det er i den fryseren, tror jeg, og hvor stabilt kaldt det har vært. Dersom temperaturen svinger og ikke er udner 18- villejeg vært skeptisk.
Hva med å tine den opp, lukte pd en og så vurdere? steike den, og så smake, om den smaker eldgammal fryser, før man putter den i restav av gryta/maten?
Jeg pleier sjelden bruke mat som har vært frossen i mer enn 6-12 mndr.
Hyacinth sa for siden:
"Da var den fersk." :knegg:
Jeg hadde ikke spist. Det er sikkert ikke farlig, men det er nok heller ikke spesielt godt.
mkj sa for siden:
Kast.
Filifjonka sa for siden:
Den hadde jeg kastet.
Bloppy sa for siden:
Det er vel endel fett i den, og det blir harskt ila såpass lang tid i fryseren. Jeg ville ikke spist det. Hadde det vært viltkjøtt hadde det ikke gjort noe.
polarjenta sa for siden:
Jeg hadde kastet den.
rine sa for siden:
Ikke bruk den, og nå skal du høre hvorfor: For noen uker siden brukte jeg karbonadedeig fra februar (frosset i fersk tilstand, selvsagt) i middagen. Hadde egentlig tenkt å kaste den, men tok sjansen siden jeg ikke gadd å gå på butikken for å kjøpe bare den ene tingen. :sparke: Vel, min mann som spiser en del mer middag en resten av gjengen, ble skikkelig dårlig noen timer seinere- mageknip og oppkast. Siden ingen andre ble dårlige, tror jeg faktisk det var maten, ikke omgangssyke. Jeg vet det jo ikke, men tenker at det sikkert var noen basselusker der som gjorde utslag når de kom i større mengder? Han var frisk et halvt døgn seinere, men likevel ikke noe jeg vil anbefale. :niks:
Ine sa for siden:
Kast!
indie sa for siden:
Den er nok ikke farlig å spise, så lenge den har vært helt dypfrossen hele tiden, men kvaliteten er nok ikke god nå lenger, det kan godt hende den smaker harskt. Jeg ville kastet den.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Tin, lukt, smak. Jeg har spist 2,5 år gammelt elgkjøtt fra frysen som smaker helt flott.
liefje sa for siden:
Kast!!
krystallklart sa for siden:
Hadde ikke vurdert å spise den en gang. :hysterisk:
oslo78 sa for siden:
Hadde ikke bekymret meg i det hele tatt. Med såpass lav fettprosent smaker den sikkert helt ok også.
Anuk sa for siden:
Det er jo ikke farlig, bakterier overlever ikke dypfrysning. Men fett blir harskt og da er det ikke godt lenger. Magert kjøtt, som vilt, går helt fint. Usikker på karbonade, om det er magert nok. Men som noen andre sa her - tin og lukt. Du lukter nok om det er harskt.
rine sa for siden:
Var det ingen som leste det jeg skrev?! :skingrestemme:
konsulenten sa for siden:
Jeg leste det og konkluderte helt annerledes enn deg. Hadde det vært basselusker i karbonadedeigen så hadde dere blitt syke alle sammen. Ergo var det noe annet mannen din ble syk av. :knegg:
Hondacrv sa for siden:
:Knegg:
Eg gjorde det.
MammaHeksa sa for siden:
Husets Herre - som er gammal kokk; "max ett år, siden kjøttet mister endel av smaken. Ikke helsefarlig, men ikke velsmakende heller."
trøtt sa for siden:
Viltkjøtt som er 2,5 år regnes som ferskt her i huset. :knegg: Vi spiser mye eldre kjøtt enn det og har enda ikke opplevd at kjøttet ikke er bra.
rine sa for siden:
Vi spiste tortilla. Jeg var ikke så sulten og spiste en, barna spiste en hver også. Han spiste minst fire. Tenkte kanskje at det var mengden som gjorde utslaget? Resten av dagen spiste vi det samme, og hadde det vært omgangsyke ville vel alle blitt syke? :vetikke:
polarjenta sa for siden:
Det er vel ingen regel som sier at alle må bli smittet om det er omgangssyke. Her er det som regel nemlig bare lillebror som får det, verken jeg eller storebror pleier å bli smittet.
Den ene gangen jeg har vært matforgiftet så ble jeg og venninna mi begge det, og ingen av oss spiste store mengder av maten.
Floksa sa for siden:
Er dere rusk alle sammen?
Man kaster ikke brukbar mat!!!!!!
Bloppy sa for siden:
Spørsmålet er jo, om den egentlig er brukbar.
Hadde det vært viltkjøtt hadde vi glatt spist det altså. Men fettet blir harskt og smaker ikke bra.
Høyt&Lavt sa for siden:
Alle sammen?? :snurt: Jeg stemte for se det an, tin og lukt-varianten.
Syrin sa for siden:
Kan oppdatere med at deigen blei kasta, men det var før eg las alle kommentarane her inne ;)
Mrs. Longbottom sa for siden:
Heeey, jeg sa tin, lukt, smak, altså! :snurt:
Miss Norway sa for siden:
Enig med langræven.
IzziCreo sa for siden:
Vi følger rådene Mattilsynet gir. Her kan du lese noen.
Mrs. Longbottom sa for siden:
:knegg:
Nima sa for siden:
Hehehe, ler så jeg griner og kan nesten ikke se tastene... :D
Mrs. Longbottom sa for siden:
Det gjør ikke jeg, ser jeg. Jeg tror jeg jevnlig bryter alle de rådene der.
Maz sa for siden:
I værste fall smaker det ikke optimalt. Det er ikke farlig om det har vært skikkelig frossent. Jeg hadde ikke hatt problemer med å spise det, men hadde ikke spist om det var ubehagelig lukt.
Jeg kaster ikke mat på grunnlag av dato alene.
Teofelia sa for siden:
Definer brukbar mat. Jeg synes ikke mat som har blitt harsk er brukbar, selv om man ikke blir syk av å spise den.
millact sa for siden:
Jeg hadde kastet den.
Floksa sa for siden:
Mat som ikke er farlig og ikke har usmak som gjør den uspiselig er brukbar mat. At hverdagsmat ikke er perfekt gjør ingenting.
Bloppy sa for siden:
Men om maten har ligget såpass lenge at den har blitt harsk, definerer du da det som spiselig?
Jeg mener at harskt fett gir usmak, og er derfor uspiselig.
Teofelia sa for siden:
Da er vi nok ganske uenige. Jeg vil at hverdagsmaten skal smake godt også.
Vianne Rocher sa for siden:
Enig med Teo! Og min erfaring er at kjøttdeig som har blitt oppbevart i fryseren ett år nok kan spises uten at man blir syk, men den lukter kjipt og den ene gangen jeg smakte på det, smakte det høgg. Ikke råttent, men dårlig og overhodet ikke noe godt.
Jeg synes ikke mat som smaker kjipt er brukbar til noe.
Så jeg hadde kastet den, med lett hjerte.
Mrs. Longbottom sa for siden:
jeg hadde og kastet den, om den ikke smakte godt. men jeg hadde luktet og smakt først, ikke kastet automatisk.
Novla sa for siden:
Enig. De holdbarhetstidene der var jo latterlig korte. Bacon som er både saltet og røkt skal liksom bare være holdbart i 1-2 måneder? Hallo? Ikke rart det kastes vanvittige mengder mat her i landet. :niks:Helt enig med dem som anbefaler å se og lukte før man bestemmer seg for å kaste/spise.
United sa for siden:
Den hadde vi spist. Lite fett i karbonadedeig, så om fryseren din har vært kald og den ble lagt i fersk, tenker jeg det går bra. Ikke til tartar, men i gryter, som karbonade, eller noe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.