Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ludvig Nessa - om ytringsfrihet

#1

~TM~ sa for siden:

:mad: Nå herjer han igjen.

www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=196407

Dette er dog ikke ment som en abortdiskusjon, det hadde vi for ikke så fryktelig lenge siden, men som en diskusjon om ytringsfrihet.

Selv synes jeg at dette er på grensen til, om ikke noe over grensen, hva som bør tillates. Jeg vil tro det er støtende for veldig mange uansett abortsyn å få bli eksponert for sterke bilder man selv ikke har oppsøkt. Dessuten, når man bruker slike virkemidler på et offentlig sted blir også barn eksponert for det - og det finner jeg ikke bare skammelig og smakløst, men noe bort i mot horribelt.

At jeg synes det er hensynsløst overfor de menneskene som av ulike årsaker har sett seg nødt til å ta abort er kanskje litt for nære en abortdiskusjon til at det duger som argument her, men jeg mener altså at man ikke skal såre andre mennesker og rive opp gamle sår. Ikke alle provoserte aborter tas fordi barnet er uønsket.

Hva sier dere andre?


#2

Mams sa for siden:

Jeg synes slike aksjoner er forkastelig.
De fleste som tar abort gjør ikke det med lett hjerte vil jeg tro.

Mange må også føde barn som er døde, og slike aksjoner vekker nok ganske så vonde minner for de, og andre som har mistet barn.

Barn har ikke behov for å få slike plakater "trykket" opp i ansiktet.
Jeg hadde ikke ønsket at mine skulle se noe slikt i allefall. Den eldste på 13 hadde det ikke vært så ille for, men de to andre ville nok reagert ganske kraftig. Spesielt mellomste på 9 år.

Greit nok at han er mot abort, det er han jo langt i fra alene om.
Men vi har selvbestemt abort her i landet og takk og pris for det.
Klart han skal få uttrykke sin mening, men jeg reagerer atter en gang på hvordan han gjør det.
Den mannen skulle tatt seg en tur på sykehuset.
SItte på korridoren sammen med noen som ligger der og venter på en utskrapning på et etterlengtet barn. Da hadde kanskje han også skjønt at han støter flere en han får tilhengere.
Måten han går ut på gjør ikke at han får større oppslutning, for han provoserer for mye. Om han i det hele tatt oppnår noe i abortdebatten er at han får motstandere.


#3

Bequita sa for siden:

Helt enig.

Når folk (mis)bruker ytringsfriheten til å komme med sånt, synes jeg det er hårreisende, smakløst og vulgært.


#4

Sitron sa for siden:

Hvor enn jeg misliker abort, så misliker jeg mennesker som Nessa omtrent like sterkt. Han misbruker ytringsfriheten på det groveste og jeg syns han burde straffeforfølges for trakassering og sjikane.


#5

Lykken sa for siden:

Det er ihvertfall sikkert, han oppnår svært lite hos flertallet i befolkningen, hvis målet er å få flere mot abort. Det er jeg ganske sikker på. Kanskje utenom i USA, der fungerer det muligens for enkelte.
Dette er misbruk, og jeg skulle gjerne ha revet ned standen selv. Jeg må si jeg blir kraftig provosert av Nessa og hans likesinnede. I ytringsfrihetens navn kan de godt ha inviterte møter, men å ha sånt på Karl Johan, utenfor sykehus o.l er langt over grensen.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes han ødelegger en god del for oss mer seriøse abortmotstandere. Vi blir stempet som Nessa-fans med det samme vi nevner at vi er imot fri abort. Trist.


#7

Inagh sa for siden:

Signerer hvert eneste ord fra Sitron her! :nemlig:


#8

Acsa sa for siden:

Jeg opplevde å gå forbi et sånt arrangement på lignende plakater en gang for noen år siden, med ei som akkurat hadde hatt sin fjerde spontanabort. De plakatene rammer flere enn de som har tatt abort frivillig.

Som tilhenger av retten til fri abort er jeg selvfølgelig mot Nessa, hans argumentasjonsmåte etc. på et mye videre grunnlag også.


#9

safran sa for siden:

Helt hårreisende. Helt hårreisende. Jeg skulle tatt med meg en svart sprayboks og sprayet ned både Nessa og banneret hans. Iallefall banneret.


#10

MokkMokk sa for siden:

Åh, fy F! Det burde vært skuddpremie på den mannen! :sur:
Å døtte slike plakater opp i fjeset på forbipasserende, også barn, for så å gjemme seg bak argumentet om ytringsfrihet er jo bare helt vanvittig! Jeg skulle gjerne blitt med safran og sprayet litt, jeg også. Gjerne en dose pepperspray rett i fleisen på Nessaidioten, for han eier jo ikke gangsyn fra før uansett. :skuffet:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.