Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøp av rasekatt

#1

Sissel sa for siden:

Nå har mannen fått seg et nytt prosjekt - nemlig katt. Jeg er ikke nødvendigvis enig, men lovte å spørre dere. Noen som vet, og kan fortelle noe om Russian Blue?


#2

Katta sa for siden:

De er jo nydelige, men litt enmannskatter har jeg hørt. Litt sære personligheter. Hvis det er barn og mange mennesker hos dere hadde jeg vurdert om jeg kunne like en blå burmeser istedenfor, de er ikke så ulike å se til (joda, litt, men likevel) og er særdeles barnevennlige.


#3

Vianne Rocher sa for siden:

Akkurat i dag skulle du fått kjøpt min rasekatt billig, men det er ingen Russian Blue da #lei#av#intensmasing#høymjauing#kattedrama#bæsjebremsesporpågulvet#medmer


#4

Sissel sa for siden:

:hjelp: :humre:


#5

Vianne Rocher sa for siden:

:knegg: Ja, altså. Rasekatter er noe helt annet enn en vanlig "huskatt". De kommer som regel med mye mer personlighet, på godt og vondt, og de krever en god del mer oppvarting. For meg var det superkoselig da jeg ikke hadde barn. Katten var nesten barnet mitt og det var veldig koselig. Etter at jeg fikk barn, ble jeg småsprø av den intense katten som krevde så enormt mye oppmerksomhet. Siden poden var to år har vår katt stort sett bodd borte til en annen dame. Han er hos oss nå da, og jeg blir altså svett :humre:


#6

era sa for siden:

Jeg har en kryssning av russian blue og sibirkatt, helt solid blå pelsdott...jeg vil påstå hun er den perfekte katt, uredd nyskjerrig rolig litt en mann(dame)s katt hun følger meg rund i huset og vi går tur ute sammen. Hun er kjærlig, men ikke masete leker en del, men herjer ikke om natten. Liker å være med, men går ikke i beina på en. Ekstremt inteligent type kan lære å hente ting(det tror jeg er sibirgenene) har lite behov for revir elsker å være ute, men holder seg nært huset, kommer når man roper. Besteste pusen. Hun er veldig cool rundt to åringen leker med ham og lar seg trille rundt i vogn og voldkoses, sover gjerne sammen med ham men går unna når han blir for voldsom. Hun var litt urenslig da hun var liten men har ikke gjort fra seg inne etter vi kasta ut kattekassa og fikk kattedør, kassen skulle være helt ren før hun brukte den. Hun liker vann om sommeren for da er hun nesten korthåret, dusjer ikke sammen med oss om vinteren for da er hun langhåret og trenger litt hjelp for hun har mye og veldig myk pels.


#7

Flubby sa for siden:

De få russian blue jeg har møtt, har vært trivelige katter. Lynnemessig tror jeg de orientalske rasene siameser, burmeser og orientaler er de fineste, men ikke alle er like begeistret for utseendet til disse kattene. Min neste katt er definitivt en diger hannkatt av rasen Main Coon :ønsker seg sin egen gaupe:


#8

Vianne Rocher sa for siden:

:knegg: Jeg har en Siameser. Den har et flott lynne altså, virkelig. Men det er uvant mye. Fotfølger en rundt om i huset, ligger oppå deg når du sitter i ro, før vi fikk barn lå han i mellom oss i senga, med hodet på puta og kroppen under dyna. Og vår siameser dyrker en person i huset, nemlig meg, og det blir jeg lei av.
Jeg tror en kattevenn av samme rase nærmest er en nødvendighet når det kommer til orientalere.


#9

Flubby sa for siden:

Vi har en burmeser, og han er også ekstremt kontaktsøkende, både mot folk men også de to huskattene våre. Veldig pratsom, veldig tilstede, han elsker kos, og er den brune skyggen man alltid snubler over fordi han alltid er der liksom :knegg:


#10

Vianne Rocher sa for siden:

Cirka sånn ja :knegg:


#11

Katta sa for siden:

Vi har to burmesere. :jupp: Jeg digger dem da, selv om det er litt slitsomt å måtte sperre inne katten for å få gått tur i fred.


#12

Lhi-My sa for siden:

Jeg kjente en gang en Russian blue og husker ham som en stor personlighet og en veldig trivelig katt. De er iallfall utrolig flotte. Jeg anbefaler et besøk til noen som har oppdrett og kan rasen før dere bestemmer dere.

Jeg har hatt rasekatter før, men har nå bare streetmix'er. De kommer i mange utgaver og med alle personligheter de også, så det er ikke slik at rasekatter nødvendigvis er større personligheter enn ikke-renrasede katter. Jeg har en blandingkatt (trøndermix!) nå med Maine Coon mor og huskattfar, og han er iallefall en meget spesiell kattemann. Han ser ut som en rev (rød, langhåret, hvit haletipp) og oppfører seg som en mellomting mellom katt og menneske. Han kan, ifølge ungene mine, klokka. Han vekker eldstejenta hver eneste morgen klokka sju. Eneste minuset er at han ikke kan ukedagene enda, så han har samme brutale morgenrituale enten det er søndag eller onsdag. :fnise:


#13

Vianne Rocher sa for siden:

Lyst på en siameser i tillegg? :knegg:

Har Burmesere underpels så de kan være ute når det er minusgrader? Baba(eller Balthazar som han egentlig heter) er veldig glad i å være ute, men ikke så glad i kulde og regnvær(ikke kan han være ute noe særlig i kulden heller), noe som gjør at humøret hans høst og vinter er en anelse anmasende.


#14

Flubby sa for siden:

Vår burmeser er snart 13 år gammel, og da han kom hit hadde han fint lite underpels. Fremdeles fryser han lett sammenlignet med huskattdamene som er mer tilpasset klimaet, men han tåler godt å være ute en stund, selv på vinteren. pelsen hans har blitt markant tykkere med årene.


#15

Vianne Rocher sa for siden:

Baba er tynnpelset han altså. Tror det er dårlig med underpelsproduksjon der ja. En liten tur ut i kulden får han om han gjerne vil, men han vil helst inn igjen asap da.


#16

Katta sa for siden:

Burmesere har ikke underpels, men litt tåler de jo. Som å løpe rundt huset i 5 min når det er minusgrader. :knegg:


#17

Vianne Rocher sa for siden:

Ja, mer som det ja! Og da er man altså så blåfrossen at man må prate om det leeenge og HØYT :humre:


#18

Estrella sa for siden:

Vi har en Ragdoll og han er alldeles nydelig :hjerter: Utrolig snill og god familiekatt.


#19

Enhjørning sa for siden:

Treffende beskrevet. Jeg hadde to siameserblandinger en gang i tiden, og de var virkelig to fantastisk store personligheter som krevde masse oppmerksomhet og var absolutt helt nydelige å dele hus med. :hjerter:
Jeg savner gutta mine nå, kjenner jeg. :sukk:


#20

Enhjørning sa for siden:

Åh, jeg har litt lyst på orientaler igjen, ja. :love:


#21

Vianne Rocher sa for siden:

Baba som ung. Nå er han snart sju år og mye mørkere i pelsen.


#22

Perhonen sa for siden:

Maine Coon...en skikkelig snill vennlig kjempe. :love: Vi har to, som til tider driver oss til vanvidd men som vi ikke kunne vært uten.


#23

Susse sa for siden:

De to Russian Blue jeg har kjent har absolutt ikke vært katter for barnefamilier. Sære enmannkatter, som stort sett har holdet seg unna når det har vært besøk eller barn i nærheten. Temmelig lunefulle.
Jeg har en siameser som er høylytt, ekstemkosete, har masse trøbbel med magen, men som minstemann sin aller beste venn.
Vi har også en Abbysiner som er guttas kompis, hun er veldig selvstendig og ikke så kosete, men elsker å være med på alt som skjer, hente pinner, herje ute. Følger etter oss bestandig og er fast innslag i barnehagen når jeg skal levere om morgenen.
Så har vi til sutt en liten Orientalermix, han er bare 13 uker og enn så lenge ser det ut til at siameserlynnet er på plass. Hyler bare vi går på do og lukker døra. :dåne: Heldigvis er det ut som vi slipper magemaset med han.
Jeg skulle gjerneh att en Main coon, men mannen min liker ikke store katter.


#24

Matilda sa for siden:

Jeg har en Russian Blue/Perser-krysning, og hun har alltid vært et meget lunefullt vesen. Det kom seg noe etter at hun fikk et kull, faktisk, men hun er ikke særlig barnevennlig. Vi burde ant ugler i mosen - RB-mammaen hennes beit pappa, da vi var for å se på kattungene.

Min er såpass enmannskatt at hun bare har blitt boende hos mine foreldre. Hun elsker mamma, og vi andre kan kanskje få gi henne mat, om hun er sulten nok. Om det er bare raseavhengig er vel ikke godt å si, sønnen hennes er nemlig ti ganger verre, og han er mer utvanna en hun er. Jeg har ikke noe særlig godt inntrykk av Russian Blue, okke som. Nå var skogkatten vi hadde en sær enmannskatt også, jeg foretrekker i grunnen gatemixene vi har hatt. Dvs, de har vært Perser/huskatt, de andre.


#25

Flubby sa for siden:

Katta vår er nesten for barnevennlig, han lar seg herse med alt for mye av 3-åringen, men han elsker henne. Fast rutine om morgenen er dette scenarioet:

Han er forresten en stor burmeser, de som avles fram nå er temmelig små. Tipper Kattas to er under halvparten av Nickos størrelse (6 kg), men han er en gammel katt.


#26

Sissel sa for siden:

Kjekt å høre deres erfaringer. :)


#27

Enhjørning sa for siden:

Åh, det er rent så man kan se på potene hvor mye han koser seg på dette bildet! :hjerter: Han er veldig lik min avdøde Leon. :love:


#28

carmenzita sa for siden:

Har ingen erfaring med Russian blue,men jeg ville tatt meg en tur på katteutstilling for å sett på rasen,pratet med oppdrettere osv.

Selv har jeg hatt Ragdoll,mco og Devon rex.
Her blir det ingen flere mco,jeg har nå gravlagt min tredje, det er en rase som har/ er veldig popis,og nok har blitt avlet litt mye på.
men de er herlige katter, en kjempe på 8 kilo som er pus er bare det beste som finnes.
Ragdollen er og en flott katt, litt sofapus,men har absolutt instinktene inntakt. Litt kjedelig med mørk sofa i røyteperioder....
Devon Rex er en katt med masse personlighe,ikke så intens som orientalere.

Det er så utrolig masse herlige katter der ute,og en jungel å velge i! Lykke til med valget.


#29

Estrella sa for siden:

Vår Ragdoll er også en skikkelig utekatt. Han jakter som bare det og kommer inn med mus ja :knegg:


#30

Katta sa for siden:

Den ene burmeseren vår veier knapt 3 kg ja, blir tatt for kattunge ute. Den andre er mer rasetypisk, altså overraskende tung når du løfter på henne. Nydelig katt det sikkert burde vært avlet videre på, men vi har liksom nok med vårt eget avkom.


#31

Flubby sa for siden:

Pusen vår er far til 7 :kry: Vi fikk han flydd nordover da han var 2 1/2 år, før det var han avlshings i Trondheim. kanskje vår Nicko er bestefar til en av dine? :hyper:


#32

Anne C sa for siden:

Hva er en mco? (Jeg skjønner at det er en katt altså. :knegg: )


#33

Flubby sa for siden:

Rasekoden for Maine Coon. I stamtavlen til burmesern vår står det at han er en BURn som angir rase og farge (n = brun eller sort)


#34

Sonar sa for siden:

Jeg kan ingenting om russian blue rasen. Selv har vi sibirkatt. Vi har hatt henne et år å og angrer ikke på valget av rasekatt. Hun har nettopp vært på date, så vi venter i spenning om det blir nyttårskull :)


#35

Neket sa for siden:

Jeg anbefaler bakgårdskatt. Jeg har en, og han er minst like sær som enhver rasekatt. :sukk:

Neida. Jeg har hørt veldig mye fint om Maine Coon, og også om Ocicat. Sistnevte er utrolig vakker syns jeg. Russian Blue vet jeg ikke noe om.


#36

Nabojenta sa for siden:

Jeg har Ocicat, og makan til sær katte.


#37

Sonja Sockersöt sa for siden:

Kombinasjonen "nytt prosjekt" og din skepsis gjør at jeg på det sterkeste vil fraråde rasekatt i huset.


#38

Neket sa for siden:

Såpass, ja, Nabojenta. :humre:


#39

Sissel sa for siden:

Du har et godt poeng her, så det er mye mulig at dette blir lagt på is en stund. Men, kjekt å sondere terrenget litt. :)


#40

Enhjørning sa for siden:

Arran: Takk for koselig prikk, men de to i innlegget mitt er ikke mine. Jeg quotet Flubby. :humre:


#41

Niobe sa for siden:

Å, jeg har så lyst på en Ragdoll! Gubben vil ikke ha katt i det hele tatt, og hvertfall ikke en som koster masse penger. :(


#42

Avatar sa for siden:

Hver gang jeg ser denne tråden leser jeg: "Kjøp av restskatt" og tenker hvem vil egentlig kjøpe det?! :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.