Vi skal ha barnedåp, og en av gjestene skal ikke ha melk, egg, gluten eller sukker. Middagen skal gå bra. Vi koker lapskaus, så da kan alle spise alt. Dessert og kaker er vanskeligere. Jeg er ikke vant med allergimat, og vet ikke hva jeg kan finne på som denne gjesten kan spise. Er det noen som kan hjelpe med ideer og oppskrifter?
Vi har også en gjest med melkeallergi og et par med diabetes, så fint med lure tips for festmat til disse også.
Glutenfritt har jeg dessverre lite erfaring med, men jeg har en aktiv kokebok-blogg der ALT er 100 % melk- og eggefritt, om du kan finne noe av interesse der.
Dixie Dinner: Takk skal du ha. Må kikke ordentlig på den når jeg er skikkelig våken.
Nenne: Jeg har spurt, men dette er veldig nytt for familien det gjelder, så de strever selv med å finne fram til mat som kan fungere. De kan ta med seg noe, sa de, men det er jo hyggelig å kunne få noe servert også.
Fant noen fine kaker uten egg, melk og hvetemel (glutenfrie) på min venninnes blogg.
De er med sukker da, men det kan sikkert enkelt byttes ut med feks. sukrin eller palmesukker, om de tåler det.
Jeg lager eplekake uten sukker, melk og egg. Jeg bruker spelt, men det går like fint med glutenfritt mel. Jeg søter med vanilje (rein vanilje), kardemomme og kanel, og selv min søtmoms av en mann liker den. :knegg: Har dessverre ikke en konkret oppskrift, men jeg bruker altså havremelk, eggerstatning (ikke nødvendig, du kan bruke ekstra bakepulver), bakepulver, smeltet Blå soft, mel, vanilje, kanel og kardemomme i røren. Skjærer epler i båter og legger i bunnen av smurt form, heller røren over og tar noen epler på toppen også. Strør over litt vanilje og kanel på toppen. Du kan sikkert bruke mengdeforholdene fra en standard eplekakeoppskrift og tilpasse råvarene.