Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Årets solkrem...

#1

Sokk sa for siden:

Jeg skjønner at det nærmer seg tiden for solkreminnsmøring av store og små, og lurer på om noen her har fått med seg hva som er årets best-i-test-politisk-korrekte solkrem. :fnise:

Fant bare fjorårets test fra Grønn Hverdag - er det testet noen i år, tro?


#2

Sitron sa for siden:

Jeg hadde denne i fjor. Den var ikke særlig bra på kroppen, dvs at den "farget" av når de ble våt. Babyline har vært vinneren lenge. Tipper det blir den i år.


#3

Jinx sa for siden:

Babyline tapte i foreldre og barn. Fordi det er for dårlig UVA beskyttelse...eller var det UVB....


#4

lil'c sa for siden:

Sverger til Lavera vi, ikke den på Sitrons bilde, men denne;

Uten parfyme, fargestoffer og slikt. Du kan spise den liksom.


#5

Apple sa for siden:

Akkurat kjøpt Babyline fordi jeg trodde den var best. :sukk:
Men den er ganske tyktflytende og litt vanskelig å smøre.


#6

Koma sa for siden:

For atopikere og andre med følsom hud er ihvertfall A-derma sin barnesolkrem super. Faktor 25 med kun fysiske filtre og dermatologisk testet. Jeg er veldig glad i de andre A-derma produktene, og stoler på at de lager god nok solkrem selv om jeg ikke har sett den blitt testet i norske magasiner.


#7

Canisa sa for siden:

:nemlig:


#8

apan sa for siden:

Babyline gjorde det dårlig fordi den ikke hadde så god beskyttelse som den skulle ha. Men hvis man smører jevnlig, noe man uansett bør, er det ikke et stort problem om den reelt sett har faktor 20 istedenfor 25 altså. Vi har brukt den på Kypros i strålende vær nå i 1 uke og S ble ikke brent i det hele tatt. Gikk veldig greit. Men den er ikke veldig god å smøre, det må sies. Fysisk filter er aldri det.


#9

Tallulah sa for siden:

Denne bruker vi også. Siden den baserer seg på fysisk mineralfilter lønner det seg å riste den før bruk. Mineralene kan lett falle ned til bunnen. Vi bruker også A-derma sin.


#10

Canisa sa for siden:

Vi brukte den i fjor, og den gjorde "misjonen" sin. Men det var mye jobb å få smurt den ut!


#11

apan sa for siden:

Ja, det er det. Mannen tok en teknikk ved å kle S helt naken og bare gni utover hele ham i store mengder. Det funket, men den finsmøringen jeg prøvde meg på var mye vanskeligere. Vi kjøpte en Nivea der nede, og nå skal vi bruke opp den, i barnehagen har vi en Cosmica. Innrømmer at jeg syntes dette var viktigere første året når han var 3 måneder enn nå når han er over 2 og i tillegg ikke tilbringer hele sommeren i Syden.
Jeg kjøpte forresten Dr Hausch på helsekost første året. Aldri mer. Den lukter verre enn verst og er nærmest umulig å smøre ut. Den gjorde det kjempebra i test det året, men dårlig året etter. Det er ikke så lett å vite.


#12

jolie sa for siden:

I F&B vant Garnier Ambre solairie Kids Spray. En solkrem med kjemisk (og fysisk) filter og som inneholder både parfyme og fargestoffer.

F&B testet i år kun beskyttelsesevnen, i motsetning til fjorårets test som gikk på innholdsstoffer.

Står en liten notis om at fjorårets best i test var Babyline (nå Dermakid?), Aucerin, Lavera og Dr. Hauschka.

Vi går for Babyline også i år. Passer på å smøre ofte heller enn å bruke en solkrem med kjemisk filter.


#13

Molly sa for siden:

Har kjøpt Babyline. Vi brukte den i fjor, og Snuppa ble ikke solbrent da. Det er noe herk å smøre ut, menmen.

Hvor store må barn være før det greit å bruke "voksensolkrem", f.eks Cliniderm?


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønner ikke at de ikke kan teste begge deler!

Jeg tåler ikke solkrem med parfyme selv, får skikkelig soleksem hvis jeg bruker det og skjønner hvertfall ikke hvorfor de må stappe barnekremer fulle av det.


#15

Billa sa for siden:

Hovedargumentet (i fjorårets solkremtest fra Grønn Hverdag) for å kjøpe Babylines produkter, herunder solkrem, er at de inneholder minst skadelige stoffer for miljø og mennesker. Kosmetiske egenskaper, fotostabilitet og effekt på UVB (solbrenthet og hudkreft) og UVA (soleksem, rynker og hudkreft) beskyttelse, er ikke tatt i betraktning.

Etter det store fokuset på parabener, som for mange har vært de absolutt viktigste stoffene å unngå, er det flere produsenter som konserverer solkrem (og annen kosmetikk) med andre konserveringsmidler. Det betyr igjen, at vi som forbrukere har mulighet til å velge solkremer som er letter å smøre ut enn "sinksalven" fra Babyline.

Det er et poeng at helt små barn helst ikke skal ha kjemiske filtre, man vet ikke nok om hvordan barn skiller ut kjemikaliene de påføres via huden (små mengder, men allikevel...) Større, mer aktive barn, kan ha nytte av et kjemisk filter fordi det sitter lenger i huden og slites ikke så raskt av som det fysiske filtre gjør (solkremer med fysiske filtre må påsmøres ofte!).

Det er greit å anta at en solkrem som skal holde faktor 25, sikkert hvertfall holder en god faktor 20. Allikevel sier det nok om produsentens seriøsitet for meg, og jeg vet søren meg ikke om jeg hadde stolt på denne produsenten hvis det handlet om solbeskyttelse for mine barn.

På bl.a. apotekene finnes det flere alternativer både med og uten parabener, med fysiske og/eller kjemiske filtre og med faktor fra 8 til 60. I år er det kommet egne solkremer til ansikt med fet/kombinasjonshud, og det er kommet en egen, lett spray for menn (f.30), som har et maskulint utsende og en maskulin lukt. Husk at fysiske filtre kan vær for "tette" for enkelte hudtyper, også sensitiv!

Jeg synes Vichy Spray til barn (kombifilter, faktor 30) er den absolutt beste og drøyeste solkremen jeg noensinne har brukt.


#16

Nynne sa for siden:

Synes det er vanskelig med disse kremene. Ene året skal man ikke bruke ditt og andre året ikke datt. Har også hørt at man ikke bør bruke høyere solfaktor enn 15 da alt over er kreftfremkallende og når jeg leser slikt blir jeg helt forvirret.
Datteren min er veldig lys i huden og blir veldig lett solbrent. I syden i fjor brukte jeg Babyline solfaktor 22 og den virket veldig bra. Skulle bare mangle så vanskelig som den er å smøre ut! ;)
Tror kanskje jeg skal prøve Vichy Spray til barn som Billa over her anbefaler.


#17

Stikka sa for siden:

Babyline var like god på å beskytte mot UVB som de andre solkremene. Så faktoren holder den som lovet. UVB er strålene som gjør deg brun eller brent. Det var UVA som den ikke holdt beskyttelsen like godt på 3 timer etter smøring. Dette er stråler som aldrer huden bl.a.

Det går aldri tre timer mellom smøringer så for oss er det ikke noe problem at den ikke holder så lenge. Dessuten er det ikke store områder som smøres. Storesøster har alltid klær på, enten vanlige klær eller solfaktorklær, når hun er i solen. Kun bar hud som smøres.

Vi brukte Eucerin Junior Micropigment i fjor og var veldig fornøyd med den. Har kjøpt Babyline i år, fordi den var på tilbud. Kommer til å bruke begge disse merkene framover regner jeg med. Blir nok enda en god stund før vi kjøper solkrem med kjemisk filter.


#18

Mamma Rosa sa for siden:

Vi kommer til å bruke Babyline. Som sagt over her skal man smøre jevnlig.


#19

Corona sa for siden:

Jeg kjøpte Dr.Hauchcka i fjor, pga at den ble bra i test (rett bak Babyline). I år var den på bunn, nettopp pga kriteriene for testen som nevnt over her; at den er bra pga at den har lite allergifremkallende stoffer, men dårlig pga at den beskytter dårligere enn f eks Ambre Solaire.

Fatter heller ikke hvorfor de ikke kan teste på BEGGE DELER samtidig! :(

Har nå kjøpt Ambre Solaire og, men kommer til å ha med begge to til syden ja.


#20

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg fortrekker en krem som ikke inneholder noe farlig, og som er med fysisk filter.
Da smører vi heller oftere, fremfor å bruke krem med ymse skummelt i. Bl.a. kjemisk filter og parfyme.

Dr.Hauschka lukter rosebed. Skikkelig også. Parfyme?


#21

Benzo sa for siden:

Den har vi kjøpt også. :nikker:


#22

Sokk sa for siden:

Takk for alle svar foreløpig. Jeg kan ikke si jeg er mindre forvirret, så kanskje jeg bare kjøper Vichy sin som vi har hatt de to siste årene... ;)

Eller? :gruble:


#23

Sitron sa for siden:

Jeg var innom helsekosten i dag for å kikke etter solkrem. Der hadde de Lavera og en annen. Hun prøvde prakke på meg den andre, husker ikke hva den het. For den var testvinner i ALLE testene. Jeg har aldri hørt om den og jeg har da sett et par tester, sier jeg. Jeg vil ikke ha den. Men den er best! Jeg vil IKKE ha den, ellers takk. Jaja, sier kjerringa, den er nå best ifølge testene. :dåne:


#24

Tallulah sa for siden:

... og der fant jeg ut at A-derma sin solkrem inneholder 3 av de kjipe, hotmonforstyrrende parabenene. Butylparaben, idobutylparaben og propylparaben.

På Grønn Hverdag står det at man bør vente med solkremer som inneholder disse stoffene til barna er 12 år. [font=&quot][/font][font=&quot][/font]


#25

Billa sa for siden:

Du har helt rett i at GH advarer mot parabenene du nevner, i tillegg til isopropylparaben.

På grunnlag av forskning gjort av EUs vitenskapskomite for forbrukerprodukter (SCCP) har imidlertid GH nå "frikjent" 3 stoffer i denne gruppen: Methylparaben, Sodium Methylparaben og Ethylparaben. Disse er ansett som trygge, også til barn.


#26

Tallulah sa for siden:

Jupp. A-derma sin solkrem inneholder også (noen av?) disse, men som du sier står ikke de på den problematiske lista lenger.

Her er forresten hele rapporten fra 2005, hvis noen er interessert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.