Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

For sent å si ifra samme dag?

#1

Misteri sa for siden:

Si barnet ditt får en innvitasjon i bursdag. Det står at du skal si ifra vist barnet ikke kan kommet. Denne bursdagen har du vist om i mange dager.

Syns dere det er forsent å si ifra samme dag? Tenker ikke på sykdom nå altså, det er jo ikke noe man kan forutsi, men ting man vet man skal på!

Tikker nemlig fler og fler meldinger inn på mobilen min nå, unger som ikke kan komme i dag for de skal ditt og datt. Er vist fotballcup i helgen også, dette var det tre mammaer som sa ifra i god tid. Jeg venter fortsatt på avlysning fra 4 stykker til, for jeg vet de også går på fotball. Har ikke hørt noe.

Syns det er fryktelig irriterende, for man kjøper jo inn en del til bursdagen. Heldigvis ventet jeg med innhandling til i dag. Skal nå ut å kjøpe 20 godteposer, for vi skal ha skattejakt. Pølser og brus mm.

Dette er også avsluttning for sønnen min, han slutter jo på skolen til sommeren. Er litt trist at folk ikke gidder å prioritere det. Cup, er cup altså! Det sier jeg ikke noe på. Syns bare det er litt rart med så stort frafall.


#2

Martis sa for siden:

Fotballcup er jo ikke noe som dukker opp fra en dag til en annen, så dette må de jo ha visst en stund.

Jeg syns det er sent å si ifra samme dag, så fremst det ikke er sykdom.

Håper dere får en flott bursdag, selv med litt frafall!


#3

Nenne sa for siden:

Jeg synes det er veldig sent å si fra samme dag, men basert på erfaring fra mars måned i år så vil jeg heller at de sier beklager vi er seint ute enn at de finner på en sykdom i farta som du seinere får høre fra ungen at var ikke-eksisterende.

Jeg synes det er dårlig gjort å ikke si fra med én gang når en vet om at det ikke passer. Det koster så lite av den inviterte og betyr så mye for den som inviterer.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det er toppen av egoisme, og jeg kjenner jeg får lyst til å myrde.


#5

Estrella sa for siden:

Signerer denne.


#6

Azi sa for siden:

Det er virkelig dårlig gjort. Håper sønnen din ikke blir lei seg pga dette! :klem:


#7

Stompa sa for siden:

Helt enig. Ungene gleder seg jo lang tid i forveien og snakker om hvem som skal komme, og når jeg ikke hører noe går jeg ut fra at gjestene kommer og sier det. Da er det vanskelig å forklare hvorfor de plutselig ikke kan komme likevel. :nemlig:


#8

pippimamma sa for siden:

Jeg syns det er uhøflig å vente til samme dag bursdagen er med å gi avbud, hvis det er noe de har visst om siden innbydelsen kom. Men av erfaring vet jeg at mange drøyer med å si fra.

Hvis noe uforutsett skjer, blir det noe annet. Siden grunnen er fotballcup, kunne de godt gitt beskjed med en gang de fikk innbydelsen. En sms tar ikke akkurat lang tid å få sendt avgårde.

Jeg håper dere får en flott bursdag idag. Gratulerer med dagen til bursdagsbarnet! :gave:


#9

Mamma Rosa sa for siden:

Slik opplever jeg hver gang vi inviterer til barneselskap.

At ikke folk kan ta seg sammen.:rolleyes:


#10

Chanett sa for siden:

De gangene vi opplever frafall er når vi feirer i helgene. Uka er best til bursdagsfeiring. :nemlig:


#11

Fluke sa for siden:

:flau: Jeg har faktisk glemt å si ifra en gang og da sa jeg ifra kvelden før. Mammaen til bursdagsbarnet takket iallfall for at jeg ga beskjed. Jeg var kjempeflau. Men egoisme? Jeg kaller det nok tanketomhet eller noe sånt.

Jeg kan skjønne at man glemmer å si ifra, men man skal selvfølgelig si ifra noen dager i forveien (helst innen SU om det er det på kortet).

Ønsker dere en fin feiring. :heia:


#12

dharma sa for siden:

Jeg synes det er for sent ja, egoistisk rett og slett!


#13

Huldra sa for siden:

Ja, etter min mening er det for seint.


#14

Pastill sa for siden:

Ja det er for sent. Hadde du visst halvparten ikke skulle dukke opp så ville du jo kanskje satt en annen dato.


#15

Ole Brumm sa for siden:

Så kjedelig, det er for sent å si i fra samme dag. Da skal det vertfall være en årsak som oppstod samme dag.

Håper dere får en flott bursdagsfeiring tross alt. :blomster:


#16

Blånn sa for siden:

Ja, jeg synes det er for sent samme dag. Jeg har nå begynt å be om tilbakemelding enten de kommer eller ikke. Greit å ha oversikten. Og gjerne en svarfrist et par dager før.


#17

Snippa sa for siden:

Klart det er for seint!
Heldigvis pleier de fleste her å si fra innen fristen jeg skriver på kortet, men det er alltid 1-2 som ikke dukker opp og ikke sier i fra i det hele tatt...Superirriterende!


#18

torsk sa for siden:

Nå har jeg bare tittet kjapt gjennom tråden, men er det slik at man ber om svar bare hvis barna ikke kommer?

Jeg trodde man ba om svar på om man kom eller ikke, og de som ikke svarer regner man med at ikke kommer? Vi har ikke hatt barneselskap med invitasjoner enda, så jeg bare lurer altså. :-)


#19

Snippa sa for siden:

Hos oss er det vanlig at man skriver "gi beskjed innen xx hvis du IKKE kommer" i barneselskap.


#20

Garbella sa for siden:

Det er absolutt for sent og jeg opplevde det samme med bursdagen til eldstemann.

Pga plassmangel har jeg ikke store bursdager, har overnattingsbursdager med en opplevelse utenfor huset og det er veldig enkelt å ikke invitere folk som avlyser dagen før, en gang til.


#21

Blånn sa for siden:

Det varierer. Noen ber om svar hvis man kommer, andre om svar hvis man ikke kommer og til slutt er det de som ber om tilbakemelding uansett. Noen har svarfrister, andre har det ikke. Noen ber faktisk ikke om tilbakemelding i det hele tatt.


#22

Mams sa for siden:

Her hos oss er det vanlgi at man sier i fra om man ikke kommer.
Og man gjør det noen dager i forveien, men det er alltid noen som sier i fra samme dagen eller som ikke gir beskjed i det hele tatt (selv om barnet ikke kommer).


#23

Huldra sa for siden:

Jeg pleier å skrive at jeg ønsker tilbakemelding om barnet kommer eller ikke innen en viss frist. Som regel et par dager før bursdagen.


#24

Skytte sa for siden:

Signerer! :nemlig:


#25

gurgle sa for siden:

Jeg syns også det er altfor sent å si ifra samme dag når man har visst om det helt siden man fikk invitasjonen. Har ingen erfaringer selv, men har lest her inne at det er mange som ikke sier i fra i det hele tatt, og det er jo enda verre. Nei, uff, at folk ikke har tanke for andre enn seg selv. Blir helt oppgitt jeg!

Håper det kommer en del likevel! :klem:


#26

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes det er for sent å si fra samme dag. De fleste bursdagsinvitasjonene vi har fått har hatt svarfrist et par dager før, og det er jo veldig greit.


#27

mummitrollet sa for siden:

Dårlig gjort å si fra dagen før


#28

safran sa for siden:

Det er dårlig gjort mot dem som arrangerer, og spesielt dårlig gjort mot bursdagsbarnet.


#29

Miss Norway sa for siden:

Enig. Men tross alt er det bedre å gi beskjed samme dag enn å ikke gi beskjed i det hele tatt. Så må man selvsagt være dønn ærlig hvis man har surret og/eller glemt bort noe. Verre er det jo ikke.

Storesøsters bursdag faller nesten alltid i høstferien, så vi er godt vant med surr, for å si det sånn.


#30

Sue sa for siden:

Det er absolutt i overkant sent, ja. Men sier som MN over her; at det er bedre å få beskjed sent enn ingen i det hele tatt. Det skjedde nemlig med et par i bursdagen til storesøster og jeg merket at jeg ble skikkelig irritert. Det er uhøflig å ikke melde fra, synes jeg. Og å sende en sms tar ikke akkurat lang tid.

Vi har satt på innbydelsene om at de sier fra dersom de IKKE kan komme. Og det er mest vanlig rundt om her har jeg sett.


#31

Kaz sa for siden:

Jeg synes også det er for sent, og dårlig gjort.

Her er det stort sett motsatt, vi har alltid bedt om beskjed hvis de kommer et par dager før (det har stått på de fleste invitasjonenen vi har fått fra andre også). Vi har vekldig god erfaring med det, de aller fleste sier ifra, de vi ikke hører noe fra går vi ut ifra ikke kommer. Men nå er vår eldste bare 6 år, så det kan hende at det blir mer surr ettersom barna blir større og har flere fritidsaktiviteter som foreldrene skal holde styr på.


#32

linka-mor sa for siden:

Veldig trist for bursdagsbarnet :nemlig: Men bedre sent en aldri ialle fall. Håper dere får en fin feiring til tross for litt avkorting i gjestelista.:klem:


#33

petra sa for siden:

Det er helt klart for sent! Når vi sendte ut invitasjon ba jeg de gi beskjed et par dager før! Det var en som glemte det, men vi fikk beskjed kvelden før og det var beskjed om at de kom!

Er utrolig irriterende og som du sier du har jo ordnet med mat og kaker! Skjønner ikke folk såpass liksom!:confused: Håper dere får en fin bursdag uansett!


#34

Misteri sa for siden:

Innviterte barn var 27 stykker pluss lærer, vi endte opp med 16 barn. Festen var vellykket, men joda, man blir irritert når noen (les. 5 stykker) ikke gidder å si ifra i det hele tatt!


#35

Nenne sa for siden:

Dere ble heldigvis en bra gjeng da Misteri. Men jeg skjønner at du freser litt nå. Vi hadde invitert 14 og det kom to stykker og flere hadde ikke sagt fra. Da var jeg bare lei meg.


#36

Sitron sa for siden:

God gjeng ja, men et frafall på 11 er mye. Uansett så tenker jeg det var mer enn nok barn tilstede og kanskje litt deilig uten fullt hus?


#37

Inagh sa for siden:

Så framt det ikke er snakk om akutt sykdom, syns jeg det er for seint å si i fra samme dag, ja. Det er jo, som du sier, alltid endel som ordnes og kjøpes inn til selskapet, ut fra hvor mange gjester som er bedt, og ikke har meldt avbud.


#38

Lykken sa for siden:

Tankeløst, egoistisk og glemsomt. Jeg ber alltid om å få svar, men må alltid etterlyse det fra noen.


#39

Misteri sa for siden:

Uff da hadde jeg også blitt veldig lei meg jeg også!

Vi hadde leid lokale i dag også, med tanke på at det ble mange barn. Tror de storkoste seg alle sammen.


#40

Fluke sa for siden:

Jeg vet ikke helt om det kom fram i innlegget mitt tidligere i tråden, men jeg syns altså det er for sent å si ifra samme dag (men om det er en forglemmelse er det er bedre med beskjed samme dag enn ikke beskjed i det hele tatt).


#41

Pebbles sa for siden:

Langt utenfor vanlig folkeskikk.
Spesielt leit fordi det gjelder et barns følelser - bursdag er jo noe det knyttes store forventninger til.

Selv skriver jeg alltid " SU innen ......." på invitasjonen. De jeg ikke evt. har fått svar fra innen den datoen, ringer jeg og hører med. :kontrollfreak:

Men mange er sjokkerende ufine og ubetenksomme når det gjelder barn.
Min gutt har to venner han leker med hver dag. De har bursdag samme tid på året. Foreldrene til den ene av disse to guttene sendte invitasjon kun til den ene av kameratene ( ikke til gutten min). Vi og foreldrene til den andre gutten, sendte selvfølgelig invitasjon til begge kameratene.
Det som kanskje forundret meg enda mer enn at gutten min ble utelatt, var at disse foreldrene fornøyd takket ja til vår invitasjon ...
Syntes kanskje pappaen så litt beskjemmet ut ved bringing og henting - men skal ikke si det for sikkert!

Jeg synes selv det er viktig å være generøs og inkluderende - håper også mine barn tar til seg de verdiene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.