Taien sa for siden:
Jeg har mange egg jeg skulle ha fått brukt i helgen.
Har dere oppskrift på et bra bakverk (som IKKE er avansert) med mange egg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Taien sa for siden:
Jeg har mange egg jeg skulle ha fått brukt i helgen.
Har dere oppskrift på et bra bakverk (som IKKE er avansert) med mange egg?
Ole Brumm sa for siden:
Pavlova.
Interference sa for siden:
Sølv og gullkake. (hvitter i sølvkaken og plommer i gullkaken)
Eventuelt karamellkake, ligger oppskrift her inne, mener det er nenne eller toffskij som har en knallgod oppskrift med masse egg i.
Fløyel sa for siden:
Hjemmelaget iskrem - kan fryses. :ja:
Nextlife sa for siden:
Eggehviter i Pavlovabunn og eggeolmmer i eggekrem som du har oppå pavlovaen sammen med krem og jordbær.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Karamellpudding
Taien sa for siden:
mmm det hørtes godt ut. Kan jeg få en detaljert oppskrift? (Jeg må ha det inn med sugerør!)
Nextlife sa for siden:
Vi liker Pavlova her i familien, så jeg baker av 6 eggehviter, f. eks denne oppskriften:
www.nrk.no/mat/1.7121773
Eggekrem:
Bland de 6 eggeplommene, 175 g sukker og 1 dl fløte i en tykkbunnet kjele. Kok forsiktig opp under omrøring til det tykner. Avkjøl.
Ha pisket krem på Pavlovaen og napèr eggekreme over. Pynt med rikelig med jordbær.
Enkelpenkelt. :)
Nenne sa for siden:
Iskake. Eggehvitene i nøttebunnen/mandelbunnen og eggeplommene i isen.
Skytte sa for siden:
Snickerskake! :nam:
Matilda sa for siden:
Ikke kake, men bør lages likevel: crème brûlée. Det er sånn cirka det beste man kan få i verden. Blir det overdose søtsaker, kan du ha pasta carbonara til middag.
Taien sa for siden:
Det er såvidt jeg tør å si det men jeg liker ikke crème brûlée. :sparke:
zinatara sa for siden:
Vafler eller sveler?
Tror jeg skal ta frem takken og steke sveler til farsdagen i morgen.
Taien sa for siden:
Ja, vafler blir det uansett. Men jeg har 10 egg å ta knekken på (bokstavelig talt) og SÅ mange vafler lager jeg IKKE. :knegg:
Nextlife sa for siden:
Brownies eller sjokoladefondant.
Taien sa for siden:
Sjokoladefondant...:nam:
Bomull sa for siden:
Suksesskake.
Matilda sa for siden:
:what:
Og du har spist ordentlig, kremete crème brûlée, med sprø karamell på toppen og proppfull av vaniljefrø inni? Ikke bare sånn slapp pudding i forkledning? :kan ikke tro det:
Sjokoladefondant, da. Vips, åtte egg borte. (Jeg synes egentlig ikke ti var så veldig mange å bruke opp, jeg har brukt sju tilsammen torsdag og fredag, og da lagde jeg ikke noe spesielt. Pasta carbonara og en liten porsjon brownies.)
oslo78 sa for siden:
Du vet at egg holder seg minst et par måneder etter utløpsdato, ikke sant?
Taien sa for siden:
Ja...de er ikke i nærheten av holdbarhetsdato altså. :knegg:
Ja Matilda, jeg har spist skikkelig type. Men jeg er ikke begeistret altså. :sparke:
Ole Brumm sa for siden:
Om du lager Pavlova med eggekrem så må du lage den med en vaniljestang i, skrape ut frøene og ha i mens du varmer forsiktig opp. Når du har avkjøl eggekremen, så pisker du litt krem og blander det sammen etter det er blitt kaldt. Det er bare så godt. :nam:
Katta sa for siden:
Pannekaker. Det tar 10 egg hos oss. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.