Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En oppskrift med mange egg?

#1

Taien sa for siden:

Jeg har mange egg jeg skulle ha fått brukt i helgen.
Har dere oppskrift på et bra bakverk (som IKKE er avansert) med mange egg?



#3

Interference sa for siden:

Sølv og gullkake. (hvitter i sølvkaken og plommer i gullkaken)
Eventuelt karamellkake, ligger oppskrift her inne, mener det er nenne eller toffskij som har en knallgod oppskrift med masse egg i.


#4

Fløyel sa for siden:

Hjemmelaget iskrem - kan fryses. :ja:


#5

Nextlife sa for siden:

Eggehviter i Pavlovabunn og eggeolmmer i eggekrem som du har oppå pavlovaen sammen med krem og jordbær.



#7

Taien sa for siden:

mmm det hørtes godt ut. Kan jeg få en detaljert oppskrift? (Jeg må ha det inn med sugerør!)


#8

Nextlife sa for siden:

Vi liker Pavlova her i familien, så jeg baker av 6 eggehviter, f. eks denne oppskriften:
www.nrk.no/mat/1.7121773

Eggekrem:
Bland de 6 eggeplommene, 175 g sukker og 1 dl fløte i en tykkbunnet kjele. Kok forsiktig opp under omrøring til det tykner. Avkjøl.

Ha pisket krem på Pavlovaen og napèr eggekreme over. Pynt med rikelig med jordbær.
Enkelpenkelt. :)


#9

Nenne sa for siden:

Iskake. Eggehvitene i nøttebunnen/mandelbunnen og eggeplommene i isen.



#11

Matilda sa for siden:

Ikke kake, men bør lages likevel: crème brûlée. Det er sånn cirka det beste man kan få i verden. Blir det overdose søtsaker, kan du ha pasta carbonara til middag.


#12

Taien sa for siden:

Det er såvidt jeg tør å si det men jeg liker ikke crème brûlée. :sparke:


#13

zinatara sa for siden:

Vafler eller sveler?

Tror jeg skal ta frem takken og steke sveler til farsdagen i morgen.


#14

Taien sa for siden:

Ja, vafler blir det uansett. Men jeg har 10 egg å ta knekken på (bokstavelig talt) og SÅ mange vafler lager jeg IKKE. :knegg:


#15

Nextlife sa for siden:

Brownies eller sjokoladefondant.


#16

Taien sa for siden:

Sjokoladefondant...:nam:


#17

Bomull sa for siden:

Suksesskake.


#18

Matilda sa for siden:

:what:

Og du har spist ordentlig, kremete crème brûlée, med sprø karamell på toppen og proppfull av vaniljefrø inni? Ikke bare sånn slapp pudding i forkledning? :kan ikke tro det:

Sjokoladefondant, da. Vips, åtte egg borte. (Jeg synes egentlig ikke ti var så veldig mange å bruke opp, jeg har brukt sju tilsammen torsdag og fredag, og da lagde jeg ikke noe spesielt. Pasta carbonara og en liten porsjon brownies.)


#19

oslo78 sa for siden:

Du vet at egg holder seg minst et par måneder etter utløpsdato, ikke sant?


#20

Taien sa for siden:

Ja...de er ikke i nærheten av holdbarhetsdato altså. :knegg:

Ja Matilda, jeg har spist skikkelig type. Men jeg er ikke begeistret altså. :sparke:


#21

Ole Brumm sa for siden:

Om du lager Pavlova med eggekrem så må du lage den med en vaniljestang i, skrape ut frøene og ha i mens du varmer forsiktig opp. Når du har avkjøl eggekremen, så pisker du litt krem og blander det sammen etter det er blitt kaldt. Det er bare så godt. :nam:


#22

Katta sa for siden:

Pannekaker. Det tar 10 egg hos oss. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.