Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steke nakkekoteletter i ovnene?

#1

Elisabet sa for siden:

Skjønner ikke hva det er med meg og skrivefeil i overskrifter for tiden. :flau:

Har noen nakkekoteletter som jeg har marinert. Det er ikke akkurat grillvær i dag, så jeg lurte på om jeg bare kunne putte dem i langpanna inn i stekovnen?

Hvor mange grader og hvor lenge i tilfelle? :blond:


#2

malena sa for siden:

Det kan du fint. En stund siden jeg har gjort det, men jeg vil tro
ca 200 grader i 30-40 minutter.


#3

amo sa for siden:

:nikker: Jeg hadde brunet de litt på stekepannen først, for å få litt "skorpe" på de.


#4

Elisabet sa for siden:

Kan jeg ikke bare grille dem litt på slutten da? Var for å slippe den lukta fra stekepanna og bruning jeg ville steke dem i ovnen nemlig. :)


#5

malena sa for siden:

Jeg har aldri brunet dem først, siden som ligger opp får en fin stekeskorpe likevel, synes jeg.
Om du ikke er helt fornøyd er det jo bare å skru på grillen et par minutter.


#6

amo sa for siden:

Selvfølgelig kan du det.;)


#7

Dixie Diner sa for siden:

Oppskrift fra lavkarbo.no som har fått vanvittig mye skryt:

Dette trenger du

2 nakkekoteletter
100-300g fersk sjampinjong
1 løk
1 paprika
1 vårløk
2,5 dl kremfløte
Frisk salat
Rømme

Skjær opp en halv løk og 1/3 paprika i strimler.
Skjær hver sjampinjong i fire biter.
Kutt opp en halv vårløk i ønsket størrelse
Stek nakkekotelettene på stærk varme med mye smør til de blir gyldenbrune.
Legg så i grønnsaker og sopp og stek noen fler minutter til løken blir såvidt svidd.

Legg alt dette i en ildfastform, hell over fløten, og stek i forvarmet ovn på 150-160 i
1 1/2 time. Serveres med frisk salat og rømme.

Dette klarer selv en mann...
Nydelige møre koteletter med deilig fløtesaus.... og svært lite karbohydrater!! Prøv!

(Hvis man er på vedvarende og kan tillate seg et par karbohydrater ekstra kan man strø litt mel over formen før den går inn i ovnen. Det gir litt tykkere konsistens på sausen).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.