Denne har vært en favoritt for meg og mannen i årevis, og det er mange her inne som har fått oppskriften før. Tenkte det var greit å legge den her på forumet også. :)
Ingredienser:
1-2 bokser kikerter, 1-2 bokser knuste tomater, 1 løk, noen hvitløksfedd, litt mindre enn 1 pose frossen spinat. Og Vindaloo Curry Paste, som vi kjøper på vår lokale tyrkersjappe, og som er helt essensiell for at denne retten skal fungere. (Det går sikkert an å lage den med noe annet, altså, men da blir den noe annet også.)
Hakk løken grovt og hvitløken litt finere, ha det i en stekepanne med en god del olje på "medium pluss" varme. Stek og rør i noen minutter til det begynner å bli litegranne brunt og lukte veldig godt.
Rør inn en spiseskje eller to med Vindaloo Paste. Den er sterk; er du usikker på hvor sterkt du (eller andre som skal spise maten) tåler at det blir, så prøv med en halv spiseskje første gang. Ha i spinat.
Skru opp varmen litt og rør mens klumpene tiner. Ha så i tomater.
Rør sammen dette også. Nå går det an å smake til med litt salt og litt sukker og begynne å angre på at man hadde i fullt så mye vindaloo-greier. :knegg: Hell vannet av kikertene og ha dem også i.
Rør det hele sammen, skru ned varmen, sett på lokk og la det putre til risen (som man skulle satt på først, det glemte jeg å si) er ferdig. Dette kan godt putre lenge, altså, så det gjør egentlig ikke så mye om man ikke husket å sette på risen før nå. Beregn mye ris, særlig hvis man egentlig synes sausen har blitt i sterkeste laget.
Serveres med risen, mango chutney og tykk naturell yoghurt. Nan-brød er også veldig bra tilbehør. Og som Jokke pleier å si: Til denne retten passer det godt med en kald pils.
Så hyggelig at dere også liker den, Tjorven. :) Jeg har aldri prøvd med kylling, har bare laget den til meg og mannen, med ekstra sterk saus og gjerne en ekstra boks kikerter hvis vi er sultne. Lam tror jeg forresten ville passe minst like bra som kylling, men det er kanskje ikke like barnevennlig (avhengig av barnet).
Kyllingen oppi sammen med resten. Stekte den før løken, la den til side og tilsatte den igjen sammen med kikertene.
:what: Vi har løk i omtrent alt vi lager, så det er ikke noe det ikke går an å like hjemme hos oss. Knerten påstår at han ikke like løk, men når det er "gjemt" i maten går det ned på høykant.
Mannen min liker egentlig ikke spinat, sier han. Men han liker denne veldig, veldig godt, og også spinatsalaten jeg pleier å lage (som sikkert kan få et eget innlegg en dag). Så det kommer tydeligvis helt an på hva man gjør med spinaten, noe som jo strengt tatt gjelder for ganske mange ingredienser.
Jeg har laget noe lignende, men ikke med Vindaloo, det må jeg prøve. Mannen min elsker sånne rettr (og vi spiser jo ikke kjøtt noen av oss), så denne skal definitivt prøves til uka. Takk. :D
Åh denne laget jeg for ikke så lenge siden, og det var faktisk noe av det beste jeg har smakt på lenge. Lurer på om jeg ikke må ha dette til middag i dag :gruble: Sist lagde jeg den forresten med lammekjøtt, og det passet i allefall utmerket. Kanskje jeg skal kjøpe kyllingfilet og prøve med i dag?
I allefall- tusen tusen takk for deilig oppskrift :klemmer:
Jeg tror de har Vindaloo i sånn typisk indisk serie på Obs og sånt (Santa Maria eller noe sånn). Men er dette kanskje en slags pingle-variant, og at jeg heller bør kjøpe ekte vare på importbutikk? Eller, når jeg tenker meg om kan det hende det ikke er paste, men saus, og da går det jo ikke.
Den jeg bruker er fra Patak's; jeg kjøper den på en tyrkisk butikk like ved der vi bor, men jeg mener å ha sett den på norske kolonialbutikker med litt utvalg også.
Tusen takk Skilpadda, dette ser kjempegodt ut. Og jeg trengte veldig litt kikertinspirasjon, for jeg har skapet fullt av kikerter etter at vi for en stund siden abbonerte på Godt Levert og aldri rakk å lage all maten. Tydeligvis en del retter som innebar kikerter vi hoppet over.
Åh, skikkelig blogg-bilde-oppskrift jo. :D Tusen takk, skal prøves selv om jeg er litt skeptisk til spinaten altså.
Godt at jeg så det rosa glasset på bildet elles hadde jeg gitt opp å tenke på å lage retten siden jeg leste noe "utelandsk" ingrediens.
Vi må nok også ha oppi kylling for å mette mine storspisere. De er veldig flinke til å spise nye retter. Det er værre med gubben, han vil helst ha de samme 3-4 rettene hver helg. Ugh.
De har begynt å ha slike Pathak glass på min lokale Rema 1000 i hvert fall. Usikker på om de har Vindaloo, da, har ikke helt oversikt over hva de har inne.
Denne har jeg lagd flere ganger og den er kjempegod. Vi har prøvd både kyllingfilet og laks ved siden av. Jeg syns begge deler passet fint. Jeg har også prøvd å ha en boks linser oppi og det ble godt.
Jeg har i så mye spinat som jeg synes ser ok ut. :jupp: Noen ganger blir det for mye, og da har jeg i en ekstra boks tomater. Det er veldig slumpemat.
Resten putter jeg tilbake i fryseren og bruker neste gang jeg skal lage samme rett. (Eller pølsegrateng, som er den andre tingen jeg bruker frossen spinat til.)
I will. Mine takler ikke sterk mat overhodet, så egentlg tror jeg de kommer til å synes den er for sterk samme hva. Men vi får se. Eldste er litt mer velvillig og spiste opp maten i går selv om det var ørlite sterkt.
Spinat (både frossen og frisk) passer forresten godt i smoothie. :)
De hadde alle Pataks-produktene UNNTATT Vindaloo på Meny i dag. Arghh.
Men de hadde en hel serie med de samme produktene i merket "Rajah" da. Så veldig bra ut, og jeg tror det skal smake det samme. 39,- kr for et stort glass. Det holder seg vel lenge i kjøleskapet, eller? Bruker det jo ikke så ofte, liksom.
Men nå kan jeg lage denne retten i dag, gleder meg. :D
Jeg lager denne også jevnlig til meg og mannen. Har ikke testet den på ungene ennå. Mannen liker egentlig heller ikke spinat, men i denne retten går det visst ann å spise det.
Det skal jeg prøve. Ungene elsker laks, så lage den mild med laks vil kanskje falle i smak. :)
Vi skal ha denne i dag, og jeg gleder meg sånn til å teste. Men jeg er usikker på hva jeg skal servere barna. Kanskje lage en midlere variant med kylling samtidig. :gruble:
Signerer Dixie. Vi må ha vært på samme Meny (Stokka/Helgø). De hadde alle Pataksproduktene bortsett fra Vindaloo. Så jeg kjøpte Raja sin Vindaloo, og det putrer as we speak. Hadde i en hel ss og synes ikke det ble så sterkt. Men vi får se når ungene spiser. Er forøvrig redd den ikke vil falle i smak hos ungene uansett...
Nå har vi spist, og jeg er så mett at jeg nesten brekker meg. Både jeg og min mann syntes det var noe av det mest fantastiske vi har smakt! Skal innrømme at jeg var øørlite skeptisk, det ser jo litt kjedelig ut, men du store verden så godt! Og man trenger virkelig ikke ha kjøtt i denne, kikertene gjør mer enn jobben. :nemlig: Jeg hadde hjemmelaget mangochutney til (ikke kokt, kjempelett å lage), posemix med raita og naan.
Jeg må bare anbefale denne til alle, altså. Den var helt vidunderlig god, og selv om jeg sitter her med sprengt magesekk, skal jeg definitivt ha rester til kvelds. :knegg:
Jeg brukte 2,5 ss, og det ble akkurat passe. Eldste likte det godt, men det ble litt for sterkt for henne. Så ungene spiste tomatbønner med naanbrød. :knegg:
(Jeg var på Meny i Solakrossen, kan hende de rett og slett ikke har det i sortimentet, men Raja sin var veldig god).
Mannen likte nokså godt. Han slet med kikertene, rare mannen, og ba om kjøtt neste gang. Det var ikke sterkt. Ikke i det hele tatt. Hadde en ss currypaste i. Jeg tror kanskje Pataks er sterkere, for dette var ikke sterkt.
Ungene syntes det var sterkt, men jeg vet grunnen. Minstemann har noe som heter lingua geographica, geografisk tunge, og han synes selv fiskeboller er sterkt.
Eldstemann syntes nok, slik jeg kjenner henne, ikke at det var sterkt, men jeg tror ikke hun likte maten, noe som er særdeles uvanlig til henne å være, og dermed skyldte hun på at det var sterkt fordi lillebroren sa det først og da var det nok en grei unnskyldning å komme med.
Kikerter som er så godt. :what: Jeg og mannen spiser så mye kikerter i uka at jeg nesten ikke tør å tenke etter hvor mye det faktisk er. :knegg:
STOR forskjell på boksekikertene, forresten. Jeg gidder ikke alltid bløtlegge, men man får gode og fæle kikerter på boks.
De Skilpadda har på bildet over her, er de aller beste! 17-18,- kroner boksen, men de er så sykt møre og gode at det er ikke til å tro. Bedre enn hjemmekokte, synes jeg. Billige varianter er ikke like gode. De går an, for all del, men de er mye hardere og bør nesten kokes litt før de spises. De smaker ikke like godt heller. SW smaker helt sinnsykt godt. Jeg kan spise dem som snacks!
Jeg sitter bare og dirrer etter å ta meg rester til kvelds. Skal se AHS og kose meg! Mannen trodde virkelig han skulle få med seg rester til lunsj i morgen. HAHA.
Vi har spist og jeg er overlykkelig og likte det kjempegodt, mannen er litt mindre entusiastisk. Han har visst problemer med kikertene, han også. Neste gang blir det en blanding av kikerter og kylling, så blir vi fornøyde begge to.
Jeg lagde en mildere variant til barna. Storebror som er altetende mumset fornøyd, lillesøster som alltid er skeptisk til alt som ikke er kyllinglår, var det i dag også. :dramaqueen:
Jeg elsker også kikerter. Men jeg tror man er enten eller. Min erfaring er ihvertfall det. Enten hater man bønner (som iPhone rettet til bombefly!) og belgfrukter, eller så elsker man det. Jeg elsker bønner i alle varianter. Og linser. Alt sånt. Bruker det mye, og ofte S&W. Enig i at det er god kvalitet. Chilibønnene deres er de eneste jeg bruker i chili con carne. De smaker deilig av spisskummen. Har også en slik boks i tacoen. Da spiser de andre det, men mannen er ikke noe glad i bønner.
Bombefly. :haha:
Ja, du kan ha rett i det. Ja, og kanskje hva man er vant til fra før av. Jeg passet tidlig på å introdusere barna for belgfrukter, og begge er veldig glade i det. Mannen min (som har italiensk far) har vokst opp med bønner og kikerter og lærte tidlig å sette pris på det. :nam:
Jeg lagde denne på lørdag, og vi spiste rester i går. Mannen påstår at det er det mest smakfulle jeg noen gang har lagd. Så da får man nesten kalle det en suksess! :jupp:
Ja, men vi har konstatert at det også funker med rogan yoshj, også fra Patak, når vindaloo er utsolgt (og man har unger som ikke tåler så altfor sterk mat).
Vi puttet i laks men fikk ikke tak i vindaloo, så det ble currypaste, måtte ha i hele glasset uten at det ble nevneverdig sterkt så det var litt skuffende. Men ungene mmmmmm'et seg gjennom hele måltidet og til og med kresne eldsta spurte fint om vi kunne ha sånn fisk igjen snart. :D
Nå står denne og putrer på kjøkkenet. Jeg spurte mannen min i går kveld om vi ikke skulle ha denne i dag, og han bare "JA"!
Måtte lage dobbel porsjon så vi er sikre på at han har til lunsj i morgen, for sist gang endte jeg opp med å spise restene til kvelds. :plystre:
Meny Sola har den, jeg kjøpte den der sist. Rajah sin, veldig god (smaker nok helt likt Pataks).
Mener å ha sett den på Obs Kvadrat også, men det kan hende det var andre ting i det merket jeg så, og ikke akkurat Vindalooen. Men Meny Sola har i hvert fall.
Om man skal ha lammekjøtt til, hva kjøper man da? (jeg er knall dårlig på kjøttbenevnelser i ferskvaredisken, men skjønner at mine frosne lammelår ikke passer).
Etter å ha lest første innlegg og deretter resten av tråden, er jeg overbevist om at dette er retten for meg og mannen! Skal ut og jakte på curry paste :) Gleder meg til å prøve. Takk for at du deler gode retter som er enkle å lage, Skilpadda :highfive:
Anbefaler absolutt å bruke Vindaloo i stedet for currypaste. Det er to helt forskjellige smaker, jeg har prøvd begge deler og ingenting slår Vindaloo. Jeg lar heller være å lage det om jeg ikke har Vindaloo i hus. Men det er jo en smakssak. :)
Edit: ser jo at Vindalooen også heter "curry paste" så da mente du sikkert den, hehe.
Jeg har aldri likt spinat noe særlig, og hun ene venninna jeg serverte denne til synes spinat smaker forferdelig, og var uhyre skeptisk til denne. Men jeg overtalte henne til å smake, og hun spiste nesten opp ei halv panne alene. Ingen av oss eller mannen min synes denne smaker utpreget spinat. Du bør prøve.
Jeg sliter med å finne riktig curry. Coop Mega har Patak Vindaloo Medium, er det riktig? Jeg trodde curryene hadde ulike navn og at vindaloo var styrke. Men her er Vindaloo navnet på curryen?
Takk, nå fant jeg Skilpadda sin også. Men nei, jeg har ikke sett noen av de her jeg bor. Får se i Brugata i Oslo. For jeg vil ha det helt riktig. :nikker:.
Jeg lagde dette forleden. Ungene likte det ikke, vi syntes det var helt greit. Da vi blandet mangochutneyen inni maten ble det straks mye bedre, så om det lages igjen, blir det med mangochutney i, og ikke ved siden av.
Vi lagde denne i går og den ble veldig god. Men alt for lite med en halv spiseskje curry paste iallefall, jeg tenkte jeg skulle være forsiktig slik at ungene også ville spise det. Tror jeg iallefall skal prøve med en skje neste gang.
(Men de to yngste nektet å smake da, de er ikke så veldig glad i sånne ting med uidentifisert innhold oppi.)
Da var dette testet ut som klubbmat. Det var virkelig supert, både sunt og godt. Jeg hadde i to kyllingbryst og 2,5 ss vindaloopaste. Hadde jeg lagd det til meg selv hadde jeg lagd den sterkere. Men jeg er vant til sterk mat.
Jeg er ganske sikker på at Pataks Vindaloo paste i innlegg #17 er endret. For de har svært likt produkt fra Patak på Meny og Mega, merket medium/hot og ny recept.