Jeg rakk akkurat så vidt å ta bilde før det var spist opp.
Noe av det beste som finnes, er å prøve en ny oppskrift, og så er det bare full score, douze points, trompeter og cymbaler! Denne Jamie Oliver-oppskriften var en sånn, synes jeg – spagetti med scampi*, soltørkede tomater og ruccola.
500 g fullkornsspagetti
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
noen klyper tørkede chiliflak (dempet meg for ungenes skyld)
1 pk skrelte rå scampi
1 dl hvitvin
6 soltørkede tomater i olje (hell av oljen, kjør dem til puré i blender)
finrevet skall og saft av en økositron
to store never ruccola, røft hakket
Sett på spagettivann mens du hakker ting, og hiv oppi spagettien omtrent idet du begynner å steke. Jeg svettet hvitløk og chiliflak forsiktig i oljen (mykt, ikke brunt), heiv oppi scampien og lot den få litt farge, rørte inn vin og moste soltørkede tomater og lot det koke forsiktig kanskje to minutter. (Vi vil ikke lage viskelær av scampien, vil vi vel? :nono:) Når pastaen er ferdigkokt, rører du inn scampisaus, ruccola, sitronsaft og -skall, salter generøst, og hey presto!
Og alle likte det! Alle! :dåne:
*Scampi er så godt at jeg ikke får til å boikotte. Men jeg passer i hvert fall på å alltid lage noe fryktelig godt av dem.
Å hei!! Det så godt ut!
Men...kan jeg bruke noe annet en hvitvin? Og ruccola?
Kjøpes tørkede chilliflak i vanlig butikk? (Kan man bruke fersk chilli?)
Jeg har to småtroll som elsker spaghetti, og kansje hadde jeg fått dem til å spise scampi (mannen elsker scampi, men vi bruker det sjelden, for jeg er så redd for å lage dem om til scampiviskelær)?
Ja! Jeg DRIKKER vinen, bruker den ikke i maten! :eek:
:knegg: Nei da. Jeg syns bare ikke det er godt med vin i mat. Ja jeg vet det er rart, men jeg ER rar.
Og ruccola? :grøsser: DET liker jeg virkelig ikke. (Det er i samme kategori som selleri for meg, en bit og jeg mister matlysten. :knegg: )
Åh, det ser så godt ut! :nam: Og så minnet det meg om noe jeg lagde flere ganger for mange år siden, med spagetti og paprikaflak (jeg så feil en gang og brukte chili, det ble litt sterkt :knegg: ) og brokkolibuketter og hvitløk, det var også veldig godt. Selv om det slett ikke blir det samme som med rucola, kan det jo tenkes brokkoli er godt i? Eller spinat?
Åh, det så godt ut!
Denne skal jeg prøve på lørdag tenker jeg. Men jeg nekter ruccolaen. Never ever ruccola i min mat. :trasser: Noen gode tips på hva jeg kan bytte den ut med?
Dersom ein ikkje likar den litt bitre pepperaktige ruccolaen kam ein sikkert bruke milde salatblad i staden, f. Eks sånn små blad - er det babyspinat det heiter? Brønnkarse? Eller er det den som smakar mykje?
Syrlig eplesaft kan truleg erstatte kvitvin. Men pass på at det ikkje blir søtt. Bruk da meir sitron i retten, og mindre juice enn mengden kvitvin tilseier.
Jeg er helt for eksperimentering og leik på kjøkkenet, men denne retten er altså en av denne verdens perfekte kombinasjoner, så jeg vil ikke råde noen til å bytte ut noe.
Jeg har også laget denne i kveld, og den var veldig god! Vi brukte fersk tagliatelle, ellers alt som i oppskriften. Hvitvin i og til. Takk for tipset, Toffskij!
Kan man bruke en hvilken som helst hvitvin eller bør den være tørr?
Når har man kokt scampiene for lenge? Varierer det fra gang til gang?
Er scampiene tint?
Hvitvinen bør være tørr. Man har kokt scampiene for lenge om de begynner å krympe og bli harde. De trenger ikke koke lenger enn til de har blitt pent rosa over hele seg. Scampiene er tint, ja, jeg synes det er mye lettere å holde styr på koketida da.
Må altså takke så mye for denne oppskriften. Det har blitt en hit her i huset og litt sånn hverdagsluksus etter at ungene har lagt seg. Så kjapt at jeg bare kan lage det mens mannen legger ungene og voila så er det både god mat og god vin til oss.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.