Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskriftslykke: Spagetti med scampi, soltørkede tomater og ruccola

#1

Toffskij sa for siden:

Jeg rakk akkurat så vidt å ta bilde før det var spist opp.

Noe av det beste som finnes, er å prøve en ny oppskrift, og så er det bare full score, douze points, trompeter og cymbaler! Denne Jamie Oliver-oppskriften var en sånn, synes jeg – spagetti med scampi*, soltørkede tomater og ruccola.

500 g fullkornsspagetti
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
noen klyper tørkede chiliflak (dempet meg for ungenes skyld)
1 pk skrelte rå scampi
1 dl hvitvin
6 soltørkede tomater i olje (hell av oljen, kjør dem til puré i blender)
finrevet skall og saft av en økositron
to store never ruccola, røft hakket

Sett på spagettivann mens du hakker ting, og hiv oppi spagettien omtrent idet du begynner å steke. Jeg svettet hvitløk og chiliflak forsiktig i oljen (mykt, ikke brunt), heiv oppi scampien og lot den få litt farge, rørte inn vin og moste soltørkede tomater og lot det koke forsiktig kanskje to minutter. (Vi vil ikke lage viskelær av scampien, vil vi vel? :nono:) Når pastaen er ferdigkokt, rører du inn scampisaus, ruccola, sitronsaft og -skall, salter generøst, og hey presto!

Og alle likte det! Alle! :dåne:

*Scampi er så godt at jeg ikke får til å boikotte. Men jeg passer i hvert fall på å alltid lage noe fryktelig godt av dem.


#2

Che sa for siden:

Å, det der så magisk godt ut!


#3

løve70 sa for siden:

Nam:) Det så virkelig godt ut!


#4

star sa for siden:

Åhhhh det så godt ut. :sulten:


#5

Taien sa for siden:

Å hei!! Det så godt ut!
Men...kan jeg bruke noe annet en hvitvin? Og ruccola?
Kjøpes tørkede chilliflak i vanlig butikk? (Kan man bruke fersk chilli?)

Jeg har to småtroll som elsker spaghetti, og kansje hadde jeg fått dem til å spise scampi (mannen elsker scampi, men vi bruker det sjelden, for jeg er så redd for å lage dem om til scampiviskelær)?


#6

Michelle sa for siden:

Dette så bare alldeles nydelig ut:) Får prøve den til helgen.


#7

Toffskij sa for siden:

Jeg tror overhodet ikke det blir det samme uten hvitvin og ruccola. :niks:


#8

Taien sa for siden:

:mumle: F... og da.


#9

Gabi sa for siden:

Åh, det så utrolig godt ut...


#10

Katinka sa for siden:

Åh.
Vi har aldri hvitvin i huset. Øl, derimot. Men det blir liksom ikke det samme.
Blir det stygt uten hvitvinen?


#11

Katinka sa for siden:

Og der så jeg at flere hadde samme problemet ...


#12

Toffskij sa for siden:

Du kan kjøpe en bitteliten flaske, vel? Eller er det en prinsippsak? :knegg:


#13

Katinka sa for siden:

Nesten. :knegg:


#14

Taien sa for siden:

Ja! Jeg DRIKKER vinen, bruker den ikke i maten! :eek:

:knegg: Nei da. Jeg syns bare ikke det er godt med vin i mat. Ja jeg vet det er rart, men jeg ER rar.
Og ruccola? :grøsser: DET liker jeg virkelig ikke. (Det er i samme kategori som selleri for meg, en bit og jeg mister matlysten. :knegg: )


#15

Toffskij sa for siden:

Resultatet smaker verken hvitvin eller ruccola, vil jeg si.


#16

Taien sa for siden:

Jeg er villig til å prøve meg på hvitvinen, men ruccolaen klarer jeg IKKE altså. :knegg:
Kan du anbefale vin som passer til matlaging?


#17

Taien sa for siden:

Hmmm tenker litt høyt her. Kansje koreander hadde vært godt i retten?


#18

Skilpadda sa for siden:

Åh, det ser så godt ut! :nam: Og så minnet det meg om noe jeg lagde flere ganger for mange år siden, med spagetti og paprikaflak (jeg så feil en gang og brukte chili, det ble litt sterkt :knegg: ) og brokkolibuketter og hvitløk, det var også veldig godt. Selv om det slett ikke blir det samme som med rucola, kan det jo tenkes brokkoli er godt i? Eller spinat?


#19

Carpe Diem sa for siden:

Nam :nam:
Den skal sannelig testes til middag i dag! Jeg er så heldig å ha en liten boks hvitvin stående :jupp:

Er det noen som vet om man får kjøpt slike småbokser med vin i Norge også? Har kjøpt i Danmark på delikatesseforretning tidligere....


#20

Marla Singer sa for siden:

Åh, det så godt ut, går det greit uten scampi?

:trasser:


#21

Apple sa for siden:

Så godt ut! Hva menes med "scampisaus"?


#22

Skilpadda sa for siden:

Den sausen, med scampi i, som man har laget i det foregående avsnittet, tenker jeg. :jupp:


#23

Beckett sa for siden:

Ooh! Dette så godt ut! Jeg stapper den rett inn i ukesmenyen for testing.


#24

Nessie sa for siden:

:nam:

Den må også prøves. :hyper:

Chiliflak? Hva er det?


#25

Lavender sa for siden:

Tørket Chilli, som krydder. Jeg har stor pose fra Sør Italia.

Men, nam nam. Sliter med noen scampi i fryseren som jeg mistet lysten på. Og kanskje fersk spinat i? Skal testes.


#26

kokosbolle sa for siden:

Skal definitivt testes ut, vi har scampi i fryseren som må brukes. :kjøpt pre boikott:


#27

Christa sa for siden:

Åh, det så godt ut!
Denne skal jeg prøve på lørdag tenker jeg. Men jeg nekter ruccolaen. Never ever ruccola i min mat. :trasser: Noen gode tips på hva jeg kan bytte den ut med?


#28

Syrin sa for siden:

Dersom ein ikkje likar den litt bitre pepperaktige ruccolaen kam ein sikkert bruke milde salatblad i staden, f. Eks sånn små blad - er det babyspinat det heiter? Brønnkarse? Eller er det den som smakar mykje?

Syrlig eplesaft kan truleg erstatte kvitvin. Men pass på at det ikkje blir søtt. Bruk da meir sitron i retten, og mindre juice enn mengden kvitvin tilseier.


#29

Taien sa for siden:

Ah, takk for kjempegode tips. Det skal jeg huske.


#30

Marla Singer sa for siden:

Hah! Takk for at du satte meg på ideen. Jeg fant også en pakke i fryseren nå, som jeg definitivt skal bruke til å prøve ut denne retten.

:lykkelig:


#31

Toffskij sa for siden:

Jeg er helt for eksperimentering og leik på kjøkkenet, men denne retten er altså en av denne verdens perfekte kombinasjoner, så jeg vil ikke råde noen til å bytte ut noe.


#32

Niobe sa for siden:

Jeg kan ikke spise skalldyr, så hva kan jeg bytte ut med? Hva vil passe best?


#33

Toffskij sa for siden:

Du kan bytte ut spagettien med ris og tomatene med plommer og scampien med kylling og ruccolaen med brokkoli og se hva som skjer! :hyper:


#34

Syrin sa for siden:

Eg trur deg, og er enig :) Men om ein absolutt ikkje vil, så må det vere greit å prøve noko anna. Det blir ein annan rett, men sikkert godt.

Skal prøve denne her - sånn som den skal vere!


#35

Syrin sa for siden:

Kvit fisk. Eller kylling.


#36

Toffskij sa for siden:

Bare tuller, altså. Tipper det meste av fisk vil passe godt oppi der. Kylling også.


#37

Meissa sa for siden:

Skal definitivt prøves! :D


#38

Martis sa for siden:

Mmmmm, dette så godt ut. :jupp:


#39

Carpe Diem sa for siden:

Laget, fortært og absolutt godkjent. Veldig godt :digger:

Tror det også ville smake veldig godt med kyllingfilet og f eks torsk som et alternativ :jupp:


#40

Marla Singer sa for siden:

Jeg har også laget denne i kveld, og den var veldig god! Vi brukte fersk tagliatelle, ellers alt som i oppskriften. Hvitvin i og til. Takk for tipset, Toffskij!



#42

Røverdatter sa for siden:

Tre spørsmål om denne oppskriften:

Kan man bruke en hvilken som helst hvitvin eller bør den være tørr?
Når har man kokt scampiene for lenge? Varierer det fra gang til gang?
Er scampiene tint?


#43

Toffskij sa for siden:

Hvitvinen bør være tørr. Man har kokt scampiene for lenge om de begynner å krympe og bli harde. De trenger ikke koke lenger enn til de har blitt pent rosa over hele seg. Scampiene er tint, ja, jeg synes det er mye lettere å holde styr på koketida da.


#44

Michelle sa for siden:

Vi lagde denne retten sist helg og alle 4 likte den godt. Jeg helte over litt mere hvitvin enn det som står i oppskriften.


#45

vixen sa for siden:

Må altså takke så mye for denne oppskriften. Det har blitt en hit her i huset og litt sånn hverdagsluksus etter at ungene har lagt seg. Så kjapt at jeg bare kan lage det mens mannen legger ungene og voila så er det både god mat og god vin til oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.