Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Lime" pepperkakehus

#1

Madicken sa for siden:

Kan man bruke noe annet enn det hersens knekket? :mad:


#2

Gaia sa for siden:

Royal icing funker det også. Men det tar litt lenger tid å bli stivt nok til at du kan slippe delene.


#3

Madicken sa for siden:

Det har jeg aldri prøvd, har du oppskrift?


#4

Madicken sa for siden:

Og hvor lenge er lenger tid?


#5

Gaia sa for siden:

Pisk en eggehvitte, tilsett en ts sitronsaft og passe mengde melis.


#6

Gaia sa for siden:

Knekk stivner jo umiddelbart. Lenge er, tja, lenger enn jeg har tålmodighet til. :knegg: Men det funker, altså.


#7

millact sa for siden:

Knekk sitter bedre, men royal icing går.


#8

Esme sa for siden:

De siste gangene har vi brukt smeltet smørbukkarameller, og det er helt topp, det blir like hardt som knekk, men man brenner seg mye mindre, og så har man noen sekunder til å justere.

Bruker ca en pose til et pepperkakehus med en del karnapper og sånt.

Karamellene blir mer og mer lik knekk etter hvor lenge det ligger i panna.


#9

Hyacinth sa for siden:

Royal icing. Ingen over, ingen ved siden.

Limpistol funker også. Hvem spiser et støvete pepperkskehus i januar uansett?


#10

Anne C sa for siden:

Her tror jeg at du vil lage et pepperkakehus som er lime-farget. Rusler ut igjen.


#11

Teofelia sa for siden:

Royal icing fungerer absolutt ikke på avanserte konstruksjoner altså, men hvis det man vil er å sette sammen fire vegger med tak på, så fungerer det godt nok.

Og ungene mine vil gjerne spise støvete pepperkakehus i januar, så limpistol utgår for vår del.

Hadde jeg rukket å svare tidligere i tråden, hadde jeg sagt at bare knekk fungerer til avanserte hus, men nå skal jeg jammen prøve Esmes råd denne gangen. Smaker det bedre enn knekk, Esme, eller er det kun praktiske fordeler med det?


#12

Bloppy sa for siden:

Limpistol. :enkel:

Det er jo bare å la være å spise skjøtene om de vil ha nedstøvet pepperkakehus i januar.


#13

Esme sa for siden:

Smaker bedre ja. Dere bør la den stå til den blir litt brunere, ikke med en gang den smelter, siden dere ha så sinnsyke konstruksjoner.


#14

Maxine sa for siden:

Smeltet smørbukk er genialt ja!!!


#15

Madicken sa for siden:

Ja, hvem?!? :sparke:


#16

Gaia sa for siden:

Smeltet smørbukk har jeg lyst til å prøve. Egentlig har jeg lyst til å lage et litt kult pepperkakehus, men da må mannen designe for jeg suger bigtime når det kommer til den typen ingeniørvirksomhet.


#17

Meissa sa for siden:

Hvor er noen når vi trenger henne. :knegg: Limpistol er fasiten. :nikker:


#18

Esme sa for siden:

Man kan også bruke en liten metallkniv til å glatte smørbukkmassen sånn at det blir glatte hjørner.


#19

Hyacinth sa for siden:

Nei, for guds skyld, jeg tenkte absolutt ikke på de kreasjonene du har vist fram her tidligere år. :knegg: Jeg snakker om mine hus. :nemlig:


#20

Gaia sa for siden:

Jeg tror noen (ja, noen) burde finne opp knekk som kan brukes i limpistol! :hyper:


#21

Høns sa for siden:

Melis med eggehvitte funker superbra. Vi har droppet knekken og går heller for tykk melis. Til og med seigmennene holdes på plass :)


#22

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vurderer limpistol i år, etter diverse brennemerker, bannings-fraser og &¤&%/&()/(! Hvis jeg i det hele tatt gidder å prøve etter de foregående årenes antisuksess.
I fjor klarte jeg faktisk å få delene til å henge sammen. I ca. 2 dager, før taket begynte å sige sakte nedover så det på nyttårsaften var helt identisk med Charlies hus i Charlie og sjokoladefabrikken.


#23

Pia sa for siden:

Pepperkakehus med lime-smak? :what:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jeg leste det også sånn noen ganger før jeg gikk inn i tråden. :knegg:


#25

Madicken sa for siden:

Takk for tips! Og siden jeg er av dem som faktisk kan finne på å spise huset på nyåret en gang, heller jeg mot Smørbukk.


#26

GinaK sa for siden:

Jeg trodde også du skulle ha lime-smak på pepperkakedeigen... :o


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.