Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fungerer det å fryse vin i isbitpose?

#1

Carpe Diem sa for siden:

Fungerer det å fryse hvitvin/rødvin i fryseposer for isbiter, til bruk i matlaging ved en senere anledning? BLir det forringelse av smaken? :confused:
Noen som har prøvd?


#2

Niobe sa for siden:

Det har jeg nettopp begynt med, og jeg synes det fungerer fint. Forringelse av smaken kan jeg ikke uttale meg om, for jeg drikker ikke vin og aner ikke hvordan den burde smakt. :knegg:


#3

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg gjorde det før, det funker fint ifh til smak, men jeg syns det blir grisete iom at vinen ikke fryser helt pga alkoholen, så den er litt slushaktig og dermed vanskelig å få ut av posene. Nå fryser jeg det bare i en boks, og graver ut med skje det jeg skal ha. Det funker bra, pga nevnte slushkonsistens.


#4

Acsa sa for siden:

Jeg gjør som Mrs. Longbottom.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Funker strålende i saus med vin-slush.


#6

Toffskij sa for siden:

Det er kjempelurt!


#7

venla sa for siden:

Det har bare blitt søl når jeg har gjort det, så har heller brukt små plastbokser.


#8

Ma Dalton sa for siden:

Jeg gjør også som Mrs. Longbottom og Acsa. Fungerer snabelbra! (om det er igjen vinrester da...)


#9

Carpe Diem sa for siden:

Takk for svar :blomst:

Da blir det i en liten TW boks neste gang. Hvitvinskvetten fra onsdagens nydelige middag er i isbitpose, så er forberedt på vinsøl ved en senere anledning!:knegg:


#10

Hyacinth sa for siden:

Digresjon, egentlig, men rødvin i pastasausen er bare SÅ utrolig godt! Nam!


#11

Carpe Diem sa for siden:

'

Nyttige digresjoner liker vi ;)
Takk for tipset! Skal testes :nam:


#12

Trois sa for siden:

From the nigella team:

Both red and white wine can be kept frozen and it is a good way of making use of leftover wine, though we would only recommend using it for cooking once it has been frozen. It should be fine for up to 3 months and maybe a little longer. Because of its alcohol content wine will not freeze completely solid, it will remain a little soft around the edges, so if you are storing the frozen wine in a plastic bag then make sure it has a tight seal.
You can either measure out the wine into handy measures (such as 125ml/1/2 cup which is around one glass)and freeze accordingly or just store all of it in a bag or box and scoop out as much as you need. You can also freeze it in ice cube trays and just pop out the required number of cubes as you need them but you need to keep the cubes in the trays as they are slightly soft.
There is no need to defrost the wine before using. As it not fully frozen it will thaw almost as soon as it hits the hot pan or liquid.


#13

Tangina sa for siden:

Leftover wine? :lupe:


#14

Njulaif sa for siden:

Oh yes! Og i kjøttsausen til lasagne også. :jupp:


#15

Hyacinth sa for siden:

Da skal jeg tipse mer. Verdens beste pastasaus: Brun noen store biter med oksekjøtt (gjerne noe rimelig som må kokes lenge), ta ut og surr løk, hvitløk, selleri og gulrot mykt. Ha i masse rosmarin og timian. Surr mer. Ha tilbake kjøttet i gryta. Hell over ca 2 dl rødvin og la det koke litt inn. Hell over et par bokser tomater. Kok i tre timer under lokk. Ta kjøttet ut og riv det i småbiter med en gaffel. Ha tilbake. Salt, pepper, sukker.

Server med spaghetti og en haug med parmesan.


#16

Njulaif sa for siden:

:nam: BRA tips!


#17

Carpe Diem sa for siden:

Hørtes veldig godt ut, den må prøves :jupp:
Minner den litt om Osso Bucco, men den lages vel med hvitvin...?


#18

Trois sa for siden:

Har vel ikke skjedd her i huset når jeg tenker meg om. Pleier heller å ha en riktig så god "matvin" på lager så jeg kan smake litt mens jeg lager. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.