Mulig de vil syns eg er smågal, men eg er i full gang med å planlegge meny for juledagane. Gler meg veldig til jul :D Er det fleire enn meg som er tidlig ute, og som er like opphengt i julematlaging? Høyrer gjerne kva de andre har tenkt å servere i jula! Eg gler meg stort til å lage mat! Vi har julegjester heile jula (1 veke), men dei drar før nyttår
Har tenkt å kjøre full pakke med både forrettar og dessert dei fleste helligdagane i alle fall - berre av pur matlageglede! Eg er ikkje spesielt god på å sette saman menyar - og er i tvil om ting passar saman.
Hos oss blir det litt "nordic fusion" veslejulafta med ein slags buffet med pinnekjøtt, islandsk hangikjøt, falukorv og diverse tilbehør. Øl og akevitt til dei voksne. God gammeldags fruktkake til dessert.
Julafta planlegg eg julegraut til lunsj, til middag råmarinert laks (forrett), and med appelsinsaus og rosenkål/valnøtter (hovedrett), og creme brule til dessert (svigermors favoritt).
1 dag blir det frokostbuffet med sild, rull og godt brød ++. Til middag; muligens butterdeigsterter med sopp til forrett, stekt laks med stekt kinakål til middag (potet, agurksalat og rømme til den som vil ha det) og riskrem til dessert.
2 dag, muligens røykelaksmousse til forrett, hjortesteik til hovedrett og ost til dessert?
Dagen etter: restedag. Krem med bær til dessert. Molter inngår, så eg får min moltekrem!
Og ein dag i romjula blir det pasta med estragonkjøttboller (TV-kokken Tina si oppskrift). Vurderer også å droppe middag ein av romjulsdagane, og legge inn ein rekekveld. Eller kanskje lage Toffskij sine scampi med spaghetti frå annan tråd her - den såg veldig bra ut! Ein av dagane blir det samosa til lunsj - har kjøpt ein ladning frosne frå innvandrarbutikk, og dei var enkle å frityrsteike. Smakte vidunderlig :)
Nyttårsafta har eg ingen plan for enda, men det blir truleg berre oss fire heime, og ingen grandios middag trur eg.
Vi spiser alltid grøt på lillejulaften. Spekemat og flatbrød som tilbehør for de som ønsker det.
På julaften blir det alltid ribbe med poteter, rødkål, grove pølser og div annet tilbehør. Dessert har jeg ikke bestemt meg for. Vi pleier å være stappmett etter ribba så desserten er egentlig ikke så viktig. Tipper at det blir molte med fløte for de som ønsker det. Vi får besøk av mine foreldre i jula så vi er 6 stykker til bords på julaften
På første juledag får vi i tillegg besøk av svogerforeldre og svigerinne. Da blir det juleskinke med waldorfsalat, poteter, rosenkål og saus. Karamellpudding til dessert.
Mine foreldre reiser hjem midt på dagen 2. juledag så da tenker jeg at det blir lunsj med div brød og julepålegg samt rester fra middagene tidligere i jula før de reiser.
Vi skal ha en rolig lille-julaften. Jeg antar vi tar grøten den dagen.
Julaften blir det ribbe med tilbehør og riskrem til dessert.
Første juledag blir det engelsk førstejuledagsmiddag og dessert (Christmas turkey og Christmas pudding), siden vi har en brite i familien.
Andre juledag blir det enten torsk eller and, sannsynligvis blir det dessert, men jeg vet ikke hva.
Tredje juledag blir det torsk eller and, avhengig av hva vi velger som andredagsmiddag.
Nyttårsaften blir det nok en gang kalkun. Og sannsynligvis fruktsalat til dessert.
Det er da ikke for tidlig å planlegge nå? :D
Vi kjører jo selvsagt helt vegansk jul nå som i fjor. Vi hadde familien her på middag i fjor, i år skulle vi egentlig feire hos svigers, men det ser ut til at de kommer hit i stedet. Her er julemenyen vår i fjor, blir nok det samme igjen i år, for det var så faders godt at det går ikke an. Spørs om jeg får til den steken da, det var venninna mi (som står bak Vegetarboggen) som laget den i fjor siden hun feiret jul hos oss og tilbød seg det. Men jeg skal nok få den til, får øve meg litt før jul.
Vi reiser bort 1. juledag, så stort sett er det bare julaften vi trenger å planlegge for, pluss 22. desember, da skal vi ha julefest;)
Lillejulaften vil jeg tro går med til å komme seg etter festen, samt å pakke, så da blir det nok noe enkelt, mest sannsynlig rester fra dagen før.
På julaften må jeg finne på en eller annen forrett, det blir kalkun til middag og så tror jeg vi går for sjokoladefondant med vaniljeis til dessert. Dessertvinen er allerede innkjøpt;)
Vi er på 'hytta' i Spania fra 1. juledag til 1. nyttårsdag, så da blir det nok helst å spise ute.
Vi skal bort i romjulen, og da kommer vi til ferdig dekket bord. Men selve julaften grubler jeg over. Jeg aner ikke hva vi skal finne på til middag. Jeg synes torsk blir litt styrete, fordi jeg er redd for å ikke få tak i fersk torsk. (Jeg har vært med på det styret før, og det var stress!) Jeg lurer litt på and. For gås er kanskje vanskelig å få tak i? :vetikke: Eller lutefisk. Det er jo godt. Dessert er riskrem, det er tradisjon.
Jeg får vann i munnen av å lese om menyene dine, Syrin. :nam:
Hos oss blir det same procedure as every year: Pinnekjøtt julaften, sannsynligvis med Dronning Maud-pudding til dessert. Førstedag er det persetorsk med masse godt tilbehør og sannsynligvis sjokoladepudding eller karamellpudding til dessert. Nyttårsaften er det kalkun. De andre dagene er etter innfallsmetoden eller etter hvor vi spiser.
Ah, der sa du noko! Waldorfsalat og skinke hadde eg også tenkt. Men hos oss trur eg det heller blir til ein lunsj/frokosbuffet, altså utan poteter og saus.
Jeg antar det blir ribbe med klassisk tilbehør julaften, og pinnekjøtt 1. juledag, men da spiser vi hos svigermor. 2. juledag er det i min familie tradisjon for kveite, som jeg introduserte for mannens familie i fjor. Vi satser på å gjenta suksessen i år. Resten av jula har jeg liten formening om.
Vi skal ha pinnekjøtt på julaften, og mannen skal nok ha svinemør til. Jeg er vant med rullepølse (varm lammerull), men jeg har ikke lært å lage det sjøl enda, så det spørs om jeg får til - vi feirer hjemme i år. Vi blir uansett bare oss tre + kanskje svigermor, så vi trenger jo ikke de store mengdene. :humre:
juledag skal vi ha kveite, det er vi vant med begge to og elsker det. Må sørge for å å få kjøpt i god tid så vi får skikkelige saker.
Resten av julen vet jeg sannelig ikke helt, der må det tenkes litt. Kommer litt an på om vi skal være hjemme eller besøke familie / venner, det vet vi ikke helt enda. Uansett blir det nok ganske lett mat de dagene, jeg er høygravid da og orker nok ikke heftige måltider hele julen. Nyttårsaften blir det kalkun, men i år tror jeg vi lager kalkunfilet i stedet for en hel fugl, for det er litt mye for to voksne og en småspist halvannetåring. Får se om vi får gjester.
Her er ingenting annet planlagt enn den vanlige 1. juledagsmiddagen som er helstekt kalkun med stuffing, fløtegratinerte poteter, diverse gode grønnsaker og hjemmelaget saus. Riskrem med bringebærsaus eller hjemmelaget karamellpudding med krem til dessert. Og så blir det ribbe med diverse tilbehør på nyttårsaften. Utover det er det veldig sjelden vi står og lager fancy middag hver dag i hele juleuken, da vil vi heller slappe av. :)
På julaften blir det ribbemiddag med pølser, medister osv. Karamellpudding til dessert. Så oster, frukt/nøttebrød og portvin etter ungene er i seng.Første juledag er det lunsj hos svigermor så da blir det nok litt koldtbord med godt pålegg, spekemat,juleøl og slikt på meg og mannen etter at ungene har lagt seg på kvelden. Resten har jeg ikke tenkt ut.
Syrin, det hørtes godt ut.
Tar gjerne imot oppskrift både på fruktkake og de estragonbollene, jeg .:)
Vi har også risengrynsgrøt på lille julaften.
På julaften kommer slekta til oss, alt fra 10 til 14 personer, har ikke hørt med folket enda. Vi hadde alle i fjor så det blir mest sannsynlig 10 til bords.
Vi har alltid ribbe, pølser og medisterkaker, surkål og rødkål. Dessert blir nok karamellpudding og Creme Brulè, krumkaker og krem. Jeg digger dessert og liker å ha litt å velge i. Det sklir ned i den 2.magesekken. :o Vi har kuttet ut riskrem på julaften.
1.juledag er den dagen i året som er MIN. Da kler jeg ikke på meg engang og vil ikke ha noen inn i huset. Da skal jeg ligge på sofaen under teppet og ikke gjøre det slag. :) Faktisk!
Vi pleier å bli bedt til mamma 2.juledag. Pleier også å dra til svigers på brunch en av dagene.
Eldstemann har bursdag en dag i romjulen så da blir det noe helt annet enn julemat. Sikkert hjemmelaget pizza.
På nyttårsaften tror jeg at vi skal være hjemme alene.
Det blir nok som vanlig noe oksekjøtt når vi får bestemme selv og ikke skal bort. Indrefilet av okse og fløtegratinerte poteter og en haug med sjampingjong. Masse saus. Dessert blir sikkert karamellpudding eller en annen pudding og is til gutta.
Vi lagde tilslørte julekaker i fjor, det var skikkelig godt men utrolig mektig da. Mulig det kan bli dessert en annen dag i julen i steden.
Jeg glemte jo å svare på hele spørsmålet.. Det var skiver ja. Halvannen skive, faktisk. Vi var seks voksne og to barn, og det var nok til restemiddag dagen etter og enda litt til. :knegg:
Vi har alltid pizza på lille julaften og ser Polarekspressen. ;)
Julaften er det ribbe her, risengrynsgrøt til dessert, mamma og pappa kommer.
1.dag er vi hos mamma og pappa, alltid en eller annen stek.
2. dag er vi hos svigers på pinnekjøtt
3.dag ski og hjemmedag, blir stort sett noe litt enkelt og ikke julemat
4.dag har vi selskap/fest med mange venner, skal lage elggryte, usikker på dessert.
Resten av jula og nyttår ikke planlagt...
Her er bare julekvelden spikret. Pinnekjøtt og svineribbe, og riskrem til dessert. Jeg jobber første dag, så da blir det ikke svære greiene. Vi pleier å bli bedt bort til familie i romjulsdagene, så jeg tar det litt på sparket når det nærmer seg, tror jeg.
Jeg trenger ikke tenke så mye, det meste gjentar seg årlig. ;)
Lille julaften: Lutefisk (hjemmelaget, eneste typen jeg overhodet vurderer å spise)
Julaften: Pinnekjøtt (også hjemmelaget)
Første juledag: Kveite, enten klassisk med poteter, råkost og rømme, eller med tomat- og fennikelgrateng, gåsefettstekte poteter og spinat.
Andre juledag: Ribbe
Også må det være hjemmelagde fiskekaker eller -boller en dag i romjula, det er som regel måltidet jeg setter mest pris på i hele jula. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.