Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sukkerbunn, lage selv eller kjøpe?

#1

Mandarin sa for siden:

Jeg har allid laget selv, men ei på jobben min her sa at de er jo like gode de kjøpte. Stemmer dette? Er det jeg som har "fordommer" mot sukkerbunn fra butikken?


#2

bina sa for siden:

Jeg syns de fra butikken jevnt over er veldig tørre. Men det kan jo skyldes at de har ligget der en stund.

Hvis jeg har det innmari travelt (og det hender jo) så kjøper jeg gjerne en ferdig bunn, men jeg foretrekker å lage den selv. Sukkerbrød er jo noe av det raskeste å bake, egentlig.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager jo som regel alt fra bunnen av, og elsker å bake. Men jeg synes faktisk kjøpt sukkerbrødbunn er like god som den man lager selv, så jeg har ingen skrupler med å kjøpe verken sukkerbrød eller marengsbunn ferdig. Spesielt siden sukkerbrødet kan fås ferdig delt i tre bunner, det er ikke alltid jeg klarer å lage det høyt nok til å deles i tre, eller at det blir skjevt osv.


#4

Michelle sa for siden:

Hjemmelaget sukkerbrødbunn synes jeg er bedre og luftigere. Kjøpbunn er så kompakt på et vis.


#5

Fluke sa for siden:

Jeg kjøper som regel.


#6

DM sa for siden:

Mamma pleide alltid å "dynke" sukkerbrødbunnene med sitronbrus så de ikke skulle være tørre. :)


#7

Fluke sa for siden:

Ja, jeg dynker dem alltid med ett eller annet (kommer an på hva slags fyll jeg skal ha).


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ja de skal jo dynkes uansett, så det betyr ikke noe at de er en liten smule tørre. Jeg dynker bunnene utifra hva jeg skal bruke som fyll.


#9

Chanett sa for siden:

Lag selv.


#10

Bluen sa for siden:

Men kjøper dere på butikken eller bakeren?

Jeg har aldri lagd eller kjøpt sukkerbrød. :o Er egentlig glad i å bake, men det går mest i andre typer kaker.


#11

Fluke sa for siden:

Jeg kjøper i butikk. :nikker:


#12

Mandarin sa for siden:

Oppskrift ? Mistenke deg for å ha den perfekte oppskrift.

Jeg lagde to kaker i fjor med potetmel i. Den ene ble perfekt og den andre ble hard og mislykket. Samme oppskrift. Vet ikke om jeg tør å ta den sammme i år.


#13

Chanett sa for siden:

Mormor lager alltid til meg, men Husmorskolens kokebok ha oppskrift. Den bruker vi på skolen.


#14

Gaia sa for siden:

Kjøpt sukkerbunn smaker pju og e-stoffer. Jeg baker alltid selv.


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns ikke sukkerbrødene man kjøper ferdig i butikken kan måle seg med hjemmelagede på noen måte.

Men, nå er det noen år siden sist jeg kjøpte det og det er mulig at det har kommet noe fantastisk på markedet siden den gang. Dessuten er jeg skikkelig dårlig til å bake kaker med unntak av sukkerbrød, så jeg er litt kjepphøy. :p


#16

Mandarin sa for siden:

Min lille røde svikter aldri.


#17

Che sa for siden:

Mora mi har forøvrig oppskrift på en "idiotsikker" sukkerbunn. jeg vet ikke hva den inneholder, men jeg greide å lage en vellykket kakebunn da jeg var 15 - og det er definitivt et godt tegn...


#18

Chanett sa for siden:

Den er god slik.


#19

Muskat sa for siden:

En bombesikker sukkerbrødbunn er å bruke lys glutenfri melblanding. Da er det bare å tilsette ett-eller-annet (jeg husker ikke helt, egg kanskje?), og ha i formen, det står oppskrift på posen. Den blir skikkelig god, mye bedre enn kjøpebunn.

Som regel baker jeg selv, men sist kjøpte jeg bunn. Det var ikke helt det samme som hjemmelaget nei.


#20

bina sa for siden:

Når jeg kjøper sukkerbrød så er det i dagligvarebutikken. Aldri tenkt på å gå til bakeren for å kjøpe sånt, nei.

Hos oss bruker vi kanskje sukkerbrød 3 ganger i året... eller noe deromkring.


#21

Pelen sa for siden:

Lage selv er mye mye bedre :nikker: Jeg har aldri kjøpt. Denne oppskriften på "sockerkaka" fikk jeg av læreren når jeg gikk i første klasse i barneskolen og den har blitt brukt mange 100 ganger som kake (og også som sukkerbunn).

2 dl sukker
2 egg

2,5 dl mel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bakpulver

100 g smeltet margarin
1 dl kaldt vann

Gjør dobbel om du skal ha tre bunner.


#22

Michelle sa for siden:

Jeg bruker også dette glutenfrie melet i sukkerbrødet. Bunnen blir utrolig luftig og god. Oppskriften på pakken gir bomesikkert et godt resultat.


#23

DM sa for siden:

Hvilket merke? Toro? Semper?

#24

Muskat sa for siden:

Toro glutenfri lys kakemiks er det. Og så skal det tilsettes egg, sukker, potetmel og bakepulver.


#25

safran sa for siden:

De er IKKE like gode. Hjemmebakte smaker jo godt.


#26

Michelle sa for siden:

Toro.


#27

Canisa sa for siden:

Kjøpt bunn kan ikke sammenlignes! Mannen lager nyyyydelig sukkerbunn, og marsipankakene hans er viden kjent!:nam:


#28

Mandarin sa for siden:

Du er hjertelig velkommen til å spre den glade oppskrift !:knegg:


#29

amor sa for siden:

Uten å begrave mine beskjedne gener tør jeg si at mine bløtkaker virkelig er gode! :D Jeg får alltid mye skryt for dem. Jeg tror neppe at de tror at bunnen jeg bruker er fra Rema 1000, men det er den!

Dynket med omsorg og følelser så blir den så fin så!


#30

Fibi sa for siden:

Jeg kjøper selv! :kry:

Det gjør jeg rett og slett fordi jeg ikke får dem til. De blir skjeve, får krater i midten, eller buler opp. Eller så faller de helt sammen. :snill:


#31

Nenne sa for siden:

Er det Haugesund Husmorskoles kokebok som gjelder her?

Jeg kjøper ofte sukkerbrød i butikken. Det er så lettvint når det er ferdig delt. :tilstår:


#32

Albertine sa for siden:

Sukkerbrød bakes selv. Har brukt kjøpebunn i mange år og har fått til kakene ganske bra, men etter at jeg fikk superoppskrift har jeg ikke kjøpt en eneste bunn.


#33

Mandarin sa for siden:

Jeg tar gjerne i mot supre oppskrifter .:D


#34

Mandarin sa for siden:

Det er den ja.:nemlig: Svikter aldri.


#35

Misteri sa for siden:

Lager altid selv. Den blir kjempehøy og skikkelig luftig. Denne er til 10 personer.

6 egg
2 dl sukker.
Piskes til eggedosis, man skal kunne "skrive" i den er regelen.

200 g mel
2 ts bakepulver. Blandes forsiktig inn i eggedosisen.

Stekes på 170-180 g i ca. 50 min i en rundform. Når kaken slipper formen er den ferdig, eller bruk stikke å se om den er ferdig.

Jeg lager aldri sukkerbrød når ungene er tilstede. Sukkerbrød er skjøre saker og faller fort sammen. La kaken stå i ovnen på kjøkkenet i fred til den er ferdig stekt. Garantert at den da blir perfekt.


#36

livit sa for siden:

Har alltid laget selv og bruker mormor sin oppskrift fra 50- tallet.


#37

Noba sa for siden:

Det er sjelden vi har bløtkake, men har vi det så baker jeg bunnen selv ja :jupp: Den kjøpte bunnen er grei nok, men absolutt ikke det samme som hjemmebakt. Jeg er litt rar jeg da, for jeg liker ikke dynka bløtkake og da er det i alle fall best med hjemmelaga bunn siden den ikke er like tørr og tung som den kjøpte.


#38

Mandarin sa for siden:

Du lar den stå i ovnen i 50 min, så sjekker du den , såtar du den ut, sant?
Du lar den ikke stå i ovnen med døren åpen etter den er ferdig? prøver å ikke misforstå


#39

LilleT sa for siden:

Kjøpe-sukkerbrød er helt uspiselig! :nemlig:


#40

Misteri sa for siden:

Jeg lot min stå i ovnen i 50 min i dag, stakk den da med en pinne for å se om den var stekt. Trengte 10 min til hos meg før jeg tok den ut av ovnen, min ovn er teit, bare så det er sagt. Den falt bittelitt sammen på midten, men fikk fikset det.

Jeg deler den i tre og tar bunnen som topp, da blir den knallfin. ;)

Jo nyere ovn jo lavere temperatur. Har du ny ovn, ville jeg satt den på 170 grader. :)


#41

Misteri sa for siden:

Skikkelig dold bilde, men for å få et lite inntrykk. Over halve kaken er spist, derfor lavere på den ene siden. Satte jordbærkurv ved siden av, så ser du hvor høy den er. ;) Og et fra toppen før vi begynte å spise den, tenkte ikke på å ta bilde fra siden da.

Ja jeg har nettopp brukt sukker, så det når jeg la inn bilde. :flau:


#42

Tuneland sa for siden:

Kjøpte sukkerbrød er ikke like gode som hjemmebakte. Jeg baker alltid selv.


#43

Albertine sa for siden:

Har samme oppskrift som Misteri. :jupp:


#44

Mandarin sa for siden:

Da er det nok 170 grader hos meg. Har veldig effektiv ovn tror jeg.
Tusen takk igjen!!

PS: kaken din ble kjempe fin!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.