Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva serverer man i barnebursdag?

#1

Noba sa for siden:

Lillemor blir 4 år den 25. og skal ha barneselskap for første gang og jeg er litt usikker på hva jeg skal servere? Har inntrykk av at pølse i brød og sjokoladekake er litt obligatorisk, men kunne godt tenke meg å høre om noen har alternative forslag. Jeg har laget "pølsesnurrer" noen ganger (deig med litt grovt mel og revet ost som trilles ut i tynne pølser og tvinnes rundt grillpølser) som jeg har servert sammen med oppskjærte grønnsaker og dipp (ketchup til ungene og gresk dipp til voksne). Lillemor liker dette, men har hatt litt følelsen av at andre barn har blitt skuffet over at pølsa ikke er servert i det vanlige pølsebrødet. Jeg orker ikke legge masse energi i å stå på kjøkkenet hvis 4 åringene uansett helst vil ha pølse med brød mener jeg..

Og hva med kaka? Der kommer jeg nok ikke utenom sjokoladekake for det har Lillemor bestilt, men kunne godt tenke meg å høre om noen har oppskrift på god sjokoladekake som barna liker?

Er det ellers andre ting som er vanlig å servere? Sist Lillemor var i barnebursdag var det både godteri og potetgull og brus i tillegg til pølser og kake. Ungene hang omtrent i gardinene etter 10 minutt, men sånn blir det vel uansett vil jeg tro..

Alle tips mottas med takk!


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg anbefaler skinkesnurrer: www.greteroede.no/oppskrifter/middager/pizza/articles/artid357220.html

Dette er festmat for små barn, og ikke er det direkte usunt heller.

Når det gjelder kake så serverer jeg gulrotkake i tillegg til den obligatoriske sjokoladekaka. Den er IKKE sunn, men man kan i hvert fall innbille seg det siden den inneholder gulrøtter. Jeg var litt skeptisk til om små barn likte gulrotkake, men det gjør de virkelig ..... så får man heller la være å fortelle dem hva de spiser.


#3

Tinka sa for siden:

Oppskjært frukt på fat, det samme med grønnsaker og dip ved siden av.


#4

Mams sa for siden:

Tror ungene vil sette veldig stor pris på pølsesnurrer jeg.
Ungene liker litt forandring de også, selv om det egentlig bare er variasjon over et tema.
Jeg serverte pizzaanurrer når eldste hadde sin 13. års dag. Gutta satte veldig pris på det, for det var ikke ting de var så vant til.
(og jammen spiste de MASSE også)
SÅ ta pøslesnurrene du og du vil se at ungene komer til å elske det.

Når det gjelder sjokoladekake elsker unger gjerne de uansett variant.
Muffins er også en slager, spesielt om man blander litt hvit og brun deig og lager tiger muffins.


#5

allium sa for siden:

Grillspidd har vært en suksess her. Jeg varmer kjøttboller og små pølser eller pølsebiter i langpannen, og trer på spiddene sammen med diverse grønnsaker (cherrytomater er som regel suksess, og biter av paprika), og gjerne noe søtt som en marshmallow eller en seigmann.

Eller du kan servere det som plukkmat i separate skåler.


#6

livit sa for siden:

Vi skal ha 7-års guttebursdag i morra og her blir det hjemmelaget pizza (lager den klar i kveld og bare steiker den i morra- fyller med kjøttdeig, løk og tomat) Ellers blir det marsipankake med jordbær og bananfyll for det har storebror bestilt + sjokoladekake og is med forskjellige sauser og strø. Ingen godteposer, men har tanker om en liten skattejakt hvor skatten er en skål med godteri de kan forsyne seg med mens de er her.


#7

Señora sa for siden:

Min sønn på 8 blir skuffet om han får "bare" pølser i brød i bursdag.

En ide kan være å steke ferdig små pizzabunner på forhånd, lage forskjellig fyll, og så kan de små velge selv hva de vil ha på av et assortert utvalg fra skåler. Dette har slått veldig godt an her.


#8

MokkMokk sa for siden:

Bare et lite spørsmål i denne forbindelse: Pleier foreldrene til ungene å være med under bursdagen, når ungene er rundt 4 år? Eller er det vanligst å "parkere" ungene mens bursdagen pågår for så å hente dem når det er slutt? :undrer: (Da tenker jeg særlig i de tilfeller der man inviterer foreldre til barn fra bhg osv, der man ikke er omgangsvenner med foreldrene.)


#9

Señora sa for siden:

4 år gamle pleier de å være igjen alene mener jeg å huske.


#10

Chanett sa for siden:

Det varierer veldig er min erfaring.


#11

Noba sa for siden:

Her var det mange gode tips! Tusen takk. Jeg tror ikke 4 åringene blir skuffet over "bare" pølse, men jeg synes selv det hadde vært gøy å servere noe annet, evt. noe i tillegg, så jeg kommer til å prøve noe av det dere foreslår :jupp:

Vi har invitert med foreldre. Lillemors venninne hadde 4 års dag i slutten av april og da hadde alle jentene med seg mammaen sin. Kjempekoselig for både de små og de store, men så har vi jo blitt litt kjent etterhvert vi voksne og siden jentene våre har gått lenge sammen i barnehagen nå og de har også vært en skikkelig klikk hele tiden(firerbande :fnise: ).

#12

mummitrollet sa for siden:

Her går det i pøser.Er et få tall av foreldre som blir igjen her ihvertfall.


#13

petra sa for siden:

Jeg serverte grillspyd med pølsebiter, kjøttboller av kalkun og en marshmellow i midten! Det ble helt tomt og ungene syns det var kjempegodt! Jeg beregna 3 grillspyd pr barn!!

Og så "stablet" jeg grillspyda oppå hverandre så det ble et høyt tårn!:D

Vi hadde gele i gråtassform!, muffins og sjokoladekake. Egentlig is også men den glemte vi!:o

Petrus ble 5 år , og den ene mamman til yngste mann på snart 4 år var her hele tiden, mens de andre reiste etter en liten stund!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.