Vi skal ha svært familieselskap til helga, og jeg er som alltid på jakt etter enkleste utvei i forhold til servering. :sparke:
Vanligvis lager vi en slags buffet med mye godt pålegg og slikt, men denne gangen sliter vi av ulike grunner litt ekstra med oppbevaringsplass for mange ekstra matvarer. Jeg tenkte derfor at det enkleste kanskje er å servere en suppe eller gryterett med godt brød til.
Det er tre krav til retten:
-Den må være glutenfri
-Den må kunne lages, i alle fall delvis, klar dagen i forveien og være enkel å lage
-Den må likes av både barn og voksne
Jeg håper inderlig at noen her inne har gode tips! :blafre:
Hvem var det som hadde en tråd om dette i sommer? Jeg har tenkt på den tråden ettersom vi også skal ha storinnrykk i helga. Masse mat til mange folk på begrenset plass.
Skal lete og se hva jeg finner.
Ellers slår jeg alltid et slag for sodd dersom man skal servere mange et godt måltid på enkleste vis. Ser at glutenfri er et krav, det finnes sikkert glutenfrie kjøttboller, men da blir det kanskje ikke fullt så lett å kjøpe ferdige spann fra frysedisken.
Ei stor gryte med chili con carne da?
Så kan du pøse på med tacoliknende tilbehør til glede for de som liker litt variasjon, ungene kan spise gryte og ris, eller bare ris med ketsjup.
Stek kjøtt/kjøttdeig, og skjær gode grønnsaker i små biter (f eks. løk, gulrot, sellerirot, selleri, paprika), og la det surre sammen en stund. Rør inn tomatpuré og bokstomater, og så rømme. Spe evt. med kraft/buljong. Smak til med salt og pepper, og annet godt krydder. Enkel og god gryterett.
Denne lagde vi i selskap i helga. Tredoblet oppskriften og alle likte den godt. Skikkelig vintersuppe.
Tysk ostesuppe (til ca tre personer)
Du trenger:
1 løk
2 fedd hvitløk
1 pk kjøttdeig
Kjøttbuljong tilpasset 1 l vann
1 purre
2 stenger selleri
2 pk krydderost
1/3 Fløteost (Gräddost)
ca 1 liter vann
Salt og pepper
Gjør som følger:
Stek kjøttdeig godt, krydre med salt og pepper. Tilsett finhakka løk, hvitløken og selleri i små terninger og la den surre med littegranne. Hiv innholdet over i en gryte, tilsett vann og buljong/smaksforsterker og finhakka purre. Kok opp, la koke i 2-3 minutter. Tilsett krydderostene og rør godt i gryta så de løser seg opp. Tilsett så 1/3 av en oppskjært gräddost, og rør til den er helt oppløst.
(Jeg stekte alt på forhånd og hadde oppi gryta. Så rett før selskapet hadde jeg purre, buljong og vann oppi og kokte litt før osten kom oppi. Så var raskt og enkelt. )
• 300-400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig)
• 2 løk
• 1-2 ss. Margarin
• 1-2 ts paprikakrydder
• 4-6 poteter
• 1 ts. Salt
• Litt pepper
• 1 liter vann med 2 terninger buljong
• 2 ss. tomatpure
• 1 boks hermetiske tomater
Jeg hadde også i 3-4 gulrøtter i biter.
Fremgangsmåte:
• Rens og hakk løken
• Skjær poteter i terninger
• Smelt litt margarin i en gryte og fres (la den bli gylden) løken. Krydre løken med paprikapulver
• Ha potetene i gryta
• Tilsett salt, pepper, vann og buljong, tomtapure og tomater på boks
• Brun kjøttdeigen i stekepanne og ha den i gryta. Kok ut stekepanna med litt vann og ha det også i gryta.
• La det koke i ca. 10 minutter
Serveres med for eksempel hvitløksbaguetter eller rundstykker.
Denne er nesten bedre dagen etter, så det er en super rett å lage kvelden før man skal servere den.
Om du prøver Boeuf Bourgignon, nå eller senere, så vær raus med timianen. Kombinasjonen timian og rødvinssaus (eller portvin, for den del) er bare så himmelsk god. :hjerter:
Santa Maria Chicken Tikka Masala (krydderblandingen som blandes med creme fraiche). Serveres med ris, raita og nanbrød. Syns denne indiske er veldig og og er alltid populær til både store og små. Liker ikke veldig godt posemat men denne syns jeg er veldig god!