Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel suppe eller gryterett som kan serveres til mange

#1

LilleT sa for siden:

Vi skal ha svært familieselskap til helga, og jeg er som alltid på jakt etter enkleste utvei i forhold til servering. :sparke:

Vanligvis lager vi en slags buffet med mye godt pålegg og slikt, men denne gangen sliter vi av ulike grunner litt ekstra med oppbevaringsplass for mange ekstra matvarer. Jeg tenkte derfor at det enkleste kanskje er å servere en suppe eller gryterett med godt brød til.

Det er tre krav til retten:
-Den må være glutenfri
-Den må kunne lages, i alle fall delvis, klar dagen i forveien og være enkel å lage
-Den må likes av både barn og voksne

Jeg håper inderlig at noen her inne har gode tips! :blafre:


#2

tink sa for siden:

Hvem var det som hadde en tråd om dette i sommer? Jeg har tenkt på den tråden ettersom vi også skal ha storinnrykk i helga. Masse mat til mange folk på begrenset plass.

Skal lete og se hva jeg finner.

Ellers slår jeg alltid et slag for sodd dersom man skal servere mange et godt måltid på enkleste vis. Ser at glutenfri er et krav, det finnes sikkert glutenfrie kjøttboller, men da blir det kanskje ikke fullt så lett å kjøpe ferdige spann fra frysedisken.


#3

tink sa for siden:

Ei stor gryte med chili con carne da?
Så kan du pøse på med tacoliknende tilbehør til glede for de som liker litt variasjon, ungene kan spise gryte og ris, eller bare ris med ketsjup.



#5

Niobe sa for siden:

Stek kjøtt/kjøttdeig, og skjær gode grønnsaker i små biter (f eks. løk, gulrot, sellerirot, selleri, paprika), og la det surre sammen en stund. Rør inn tomatpuré og bokstomater, og så rømme. Spe evt. med kraft/buljong. Smak til med salt og pepper, og annet godt krydder. Enkel og god gryterett.


#6

Mex sa for siden:

Pølselapskaus/ betasuppe?


#7

LilleT sa for siden:

Takk for tips!

Dn kyllingsuppa så god ut! :nam:


#8

zinatara sa for siden:

Denne lagde vi i selskap i helga. Tredoblet oppskriften og alle likte den godt. Skikkelig vintersuppe.

Tysk ostesuppe (til ca tre personer)

Du trenger:
1 løk
2 fedd hvitløk
1 pk kjøttdeig
Kjøttbuljong tilpasset 1 l vann
1 purre
2 stenger selleri
2 pk krydderost
1/3 Fløteost (Gräddost)
ca 1 liter vann
Salt og pepper

Gjør som følger:

Stek kjøttdeig godt, krydre med salt og pepper. Tilsett finhakka løk, hvitløken og selleri i små terninger og la den surre med littegranne. Hiv innholdet over i en gryte, tilsett vann og buljong/smaksforsterker og finhakka purre. Kok opp, la koke i 2-3 minutter. Tilsett krydderostene og rør godt i gryta så de løser seg opp. Tilsett så 1/3 av en oppskjært gräddost, og rør til den er helt oppløst.

(Jeg stekte alt på forhånd og hadde oppi gryta. Så rett før selskapet hadde jeg purre, buljong og vann oppi og kokte litt før osten kom oppi. Så var raskt og enkelt. )




#11

LilleT sa for siden:

Mange gode tips! Selskap eller ikke, her er det mye som må prøves! :jupp:


#12

Nessie sa for siden:

Gulasjsuppe/gryte er også veldig godt. :jupp:

Kan lages både med kjøtt eller karbonadedeig.

www.mineoppskrifter.no/gulasjgryte/

Jeg brukte denne:

Til 4 personer

• 300-400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig)
• 2 løk
• 1-2 ss. Margarin
• 1-2 ts paprikakrydder
• 4-6 poteter
• 1 ts. Salt
• Litt pepper
• 1 liter vann med 2 terninger buljong
• 2 ss. tomatpure
• 1 boks hermetiske tomater

Jeg hadde også i 3-4 gulrøtter i biter.

Fremgangsmåte:
• Rens og hakk løken
• Skjær poteter i terninger
• Smelt litt margarin i en gryte og fres (la den bli gylden) løken. Krydre løken med paprikapulver
• Ha potetene i gryta
• Tilsett salt, pepper, vann og buljong, tomtapure og tomater på boks
• Brun kjøttdeigen i stekepanne og ha den i gryta. Kok ut stekepanna med litt vann og ha det også i gryta.
• La det koke i ca. 10 minutter

Serveres med for eksempel hvitløksbaguetter eller rundstykker.

Denne er nesten bedre dagen etter, så det er en super rett å lage kvelden før man skal servere den.


#13

Fadese sa for siden:

Om du prøver Boeuf Bourgignon, nå eller senere, så vær raus med timianen. Kombinasjonen timian og rødvinssaus (eller portvin, for den del) er bare så himmelsk god. :hjerter:


#14

LilleT sa for siden:

Tusen takk, Nessie! Nå ble jeg sulten!

Det er notert!


#15

løve70 sa for siden:

Om du vil ha, har jeg en veldig god oppskrift på Chili Con Carne:)


#16

SpetakkelRandi sa for siden:

en hjemmelaget minestronesuppe? jeg har en super oppskrift hvis du vil ha?


#17

LilleT sa for siden:

Ja, takk!


#18

løve70 sa for siden:

Skal finne den senere i dag når jeg kommer hjem:)


#19

Bloppy sa for siden:

Gulasj suppe. :nam:

Med en dæsj rømme i og godt brød til. Det er jo en tomatbasert suppe, så den vil nok falle i smak hos de små også. :jupp:


#20

Amic@ sa for siden:

Santa Maria Chicken Tikka Masala (krydderblandingen som blandes med creme fraiche). Serveres med ris, raita og nanbrød. Syns denne indiske er veldig og og er alltid populær til både store og små. Liker ikke veldig godt posemat men denne syns jeg er veldig god!



#22

LilleT sa for siden:

Takk for fine tips!


#23

Amic@ sa for siden:

Og det eneste som inneholder gluten er nan brød... Server evt "piadina" fra schär til i tillegg (varm i ovnene med litt ost og flaksalt på)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.