Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Natron vs. hornsalt

#1

Hannamoren sa for siden:

Jeg tenkte å lage hvite kakemenn nå, med oppskrift jeg fant her inne. Men ser at det skal være hornsalt i dem. Jeg har natron, kan jeg bruke det i stedet?


#2

Tjorven sa for siden:

Er her for å lære. jeg trodde at hornsalt og natron var to helt forskjellige ting. Natron og bakepulver har man i for at det skal heve, men hornsalt er vel for smakens skyld?


#3

Hannamoren sa for siden:

Jeg har ikke den fjerneste anelse, Tjorven. :o Men det må da være noe hevelse i kakemenn?


#4

Nessie sa for siden:

Hjortetakksalt eller hornsalt (kjemisk navn: ammoniumhydrogenkarbonat NH4HCO3) er et tilsetningsstoff i bakverk, som tilfører bakverket sprøhet og derfor anvendes i kjeks, pepperkaker m.m. Det brukes også som hevemiddel.
Hjortetakksalt er et godkjent tilsetningsstoff i matvarer, og har E-nummer: E503.

Natron, natriumhydrogenkarbonat eller natriumbikarbonat, NaHCO3 er et hvitt pulver som brukes som hevemiddel ved baking, som syrenøytraliserende middel i medisin, eller som brannslukkende middel. I baking reagerer natron med syrer, for eksempel surmelk, og frigjør CO2 (karbondioksid), som danner små hulrom i baksten. Natron er en av bestanddelene i bakepulver. Kan også brukes i hjemmelaget brus. Tilsetningsstoff i snus.


#5

Nessie sa for siden:

Natron brukes i sveler feks. Der den reagerer med melka.
Hjortetakksalt brukes i tørre kaker, kjeks etc.


#6

Hannamoren sa for siden:

Nessie, så da er begge til heving? Men kan jeg bruke det i stedet for tror du?


#7

Hannamoren sa for siden:

Der fikk jeg vel egentlig svaret mitt. Og det var nei... Av gårde til butikken da! Tusen takk for raske svar!!!


#8

zinatara sa for siden:

Jeg bruker en kombinasjon av natron og hornsalt i sveler jeg.


#9

Nenne sa for siden:

Nei, det ville jeg ikke ha gjort. Hornsaltet gir også en spesiell smak og lukt og jeg kan ikke begripe at natron vil gjøre samme nytten.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.