Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man fryse fondanter?

#1

DM sa for siden:

Kan jeg fryse ned ferdigstekte sjokoladefondanter?

-Ja, sånn teoretisk sett, dersom jeg noen gang klarer å la være å spise opp alle jeg steker. :flau:


#2

Toffskij sa for siden:

Vi har gjort det, det har gått bra. Frossen sjokoladefondant er ganske godt. :sparke:


#3

Observatøren sa for siden:

Er det mulig å ikke spise dem opp med en gang?

(Så sant NOEN ikke svir dem da. :mumle: )


#4

Ole Brumm sa for siden:

Det går fint, de er gode både i frosen tilstand og varmet i mikroen. :jupp:


#5

DM sa for siden:

Fnis, noen som ikke har hatt tid til å vente? :dulte:

Det er bra, for da kan jeg lage glutenfrie og fryse ned så jeg kan ta med meg når vi skal i kaffebesøk. Jeg synes så veldig synd på meg selv når jeg må se på alle andre spise kake.


#6

DM sa for siden:

Jeg vet ikke. Men jeg skal gjøre et tappert forsøk. :tryllestav:


#7

Blånn sa for siden:

Noen som har en god oppskrift? :nam:


#8

Dragen sa for siden:

Hva er sjokoladefondanter?


#9

Observatøren sa for siden:

Små sjokoladekaker, stekt så lite at innmaten er flytende.


#10

Albertine sa for siden:

Jeg skal lage fondanter når ungene har lagt seg, men jeg tviler på at jeg får prøvd å fryse ned noen. :)


#11

Mei sa for siden:

:snurt: Alltid skal du dra frem mine gamle lik.


#12

Dragen sa for siden:

Kan man lage dem uten melk og mel?


#13

Observatøren sa for siden:

:jupp:

Tinetoffs versjon:
250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade
170 g hvetemel
8 egg

Blå Melange og glutenfritt mel. Egg er derimot en utfordring. Jeg har ikke forsøkt uten egg.


#14

Dragen sa for siden:

Tusen takk! Den lar seg konvertere, ja.



#16

Observatøren sa for siden:

Hm. Det hørtes ut som en god smoothie. :D


#17

Dragen sa for siden:

Men det må da bli mye MER kaker av Tinetoffs oppskrift?


#18

DM sa for siden:

Ja, det er veldig godt å spise rått også. :D

(Jeg ender ofte opp med halvparten av deigen igjen til fondantene, for det er så godt å spise underveis. )


#19

DM sa for siden:

Jeg dobler eller tredobler den oppskriften jeg la inn.


#20

Tjorven sa for siden:

Jeg skjønner ikke at det skal være noe smart å fryse sjokoladefondanter. Når man varmer de opp igjen vil de vil bli mindre flytende i midten???

Ikke at det er noen relevant problemstilling her, for de forsvinner med en gang de blir laget.


#21

Hyacinth sa for siden:

Det ER mulig å la være å spise opp alt på en gang, selv for en sjokolholiker. Jeg laget Tinetoffs en gang og serverte til to gjester uteom meg. Vi ble ganske kvalme alle sammen til slutt.


#22

Dragen sa for siden:

Selvsagt. :klaskepanne:

Men likevel. Jeg tenker jeg skal prøve Tinetoffs. Med mandler. Mendler er jo både sunt og godt. En utrolig kombinasjon.


#23

Lykken sa for siden:

Mmmm, jeg er på skal snart i bikini på ferie-slankern ned noen kilo. :sukk:
Men hva slags former bruker man til dette?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.