polarjenta sa for siden:
Okei, de to ordene hører kanskje ikke sammen.:knegg: Men saken er iallefall at jeg har fått diabetes, og lurer på om noen har oppskrifter på konfekt uten sukker, evt annet snacks man kan lage.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
polarjenta sa for siden:
Okei, de to ordene hører kanskje ikke sammen.:knegg: Men saken er iallefall at jeg har fått diabetes, og lurer på om noen har oppskrifter på konfekt uten sukker, evt annet snacks man kan lage.
Fadese sa for siden:
Da er kanskje druer for søtt?
Konfekt er det kanskje ikke, heller, men druer dyppet i smeltet 70 %-sjokolade er veldig godt.
polarjenta sa for siden:
Jeg kan spise litt frukt, så det kunne selvsagt vært en ide.
Men aller helst vil jeg ha oppskrifter på konfekt/snacks som kan lages også oppbevares en stund.
Mjau sa for siden:
Jeg lagde hjemmelaget marsipan med kunstig søtning da jeg hadde svangerskapsdiabetes. Det var veldig godt.
Vet det er masse å finne her inne om du kikker litt rundt. På lavkarbo-trådene blant annet.
Erica sa for siden:
Søk på google på lavkarbo godteri da får du opp mye. Det er mange som lager snickers feks, bounty, sarah bernard med hjemmelagd bunn osv. Det finnes masse oppskrifter.
Er det diabetes 2 du har fått, forresten?
polarjenta sa for siden:
Ja.
polarjenta sa for siden:
Og jeg kan selvsagt google, men jeg kunne også tenkt meg oppskrifter som folk har prøvd.:) SÅ om noen har, legg gjerne inn noen her.
ingling sa for siden:
Jeg lager hjemmelaget marsipan med bare litt eplemos som søtning, det blir kjempegodt! Jeg lager den med cashewnøtter da, men det er fordi jeg ikke tåler mandler. Oppskrift:
200 g mandler/cashewnøtter
1 ss eplemos (kjøp usøtet på helsekost eller lag ved å koke eplebiter lenge og vel med bittelitt usøtet eplejuice)
Mal mandlene. Bland inn eplemos til du får en passelig konsistens. Rull til kuler eller hva du nå vil ha. Oppbevares i kjøleskap. Kan evt. dyppes i sukkerfri sjokolade.
Jeg har en oppskrift på havrekaker med litt sjokolade i også et sted, er det noe interessant? De er gode, må nok bake selv snart. :nam:
Kunstig søtning ville jeg vært litt forsiktig med da, der er vel f.eks. bjørkesøt e.l. bedre. Det har kommet mye nytt der nå, sjekk i helsekost. Jeg prøver stort sett å kun søte med naturlige ting som eple, vanilje, etc. Jeg har ikke diabetes, men tåler ikke sukker eller søtningsstoffer særlig godt, så jeg lager det meste uten sukker eller kunstig søtning. En blir fort vant til det, heldigvis. :)
Einhyrningur sa for siden:
Det er masse oppskrifter på forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=45. Jeg lagde mye i fjor når jeg var på slankern.
fotballfrue.no/?p=6912 Disse er faforitten, men bruker ikke sukrin, kun noen dråper natreen. Det er smak og behag.
polarjenta sa for siden:
Ingling: Jeg vil gjerne ha oppskrift på havrekaker.:)
Jeg ser ikke så veldig mørkt på situasjonen, den er som den er, og man kan finne erstatning for det meste. For meg er det helst å bli flinkere til å lage ting fra grunnen, og ikke bare kjøpe ferdig.
Skal prøve marsipanen. Takk for oppskrift.:)
polarjenta sa for siden:
Takk for tips, de bountysjokoladene skal jeg prøve.:)
frksnupp sa for siden:
Jeg vet ikke om det kan funke for en diabetiker, men jeg har laget kokoskuler med revet kokos, tørr kakao eller smeltet kokesjokolade 70 % og litt smør. En kan visst bruke sånn Cocosa også, det har jeg ikke prøvd. Mandler vil jeg tro vil være godt sammen med det også. Det blir ikke veldig søtt, men er en god erstatter hvis en har lyst på noe snop. Tørka frukt er også godt i, men der kommer kanskje fruktsukkeret og ødelegger?
Jeg blander sammen alt i en bolle (smelter smøret og sjokolade på forhånd, evt bruker vanlig bakekakao) til det har en litt klisset men ikke altfor våt konsistens, så ruller jeg til kuler og oppbevarer i kjøleskap i boks eller på bakepapir, de skal stivne en stund før de er spiselige. En slags sunn romkule uten rom :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.