Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utfordring: god dessert utan egg, melk og gluten

#1

Syrin sa for siden:

I tida rundt nyttår får vi besøk :) Besøket kan ikkje ha mat som inneheld egg og melk. Sjølv kan vi ikkje ha gluten i maten.

Gele går jo an, men eg syns kanskje det er litt trist festdessert til oss vaksne (sjølv om ungane nok blir superglade). Skal vel greie å finne på noko godt, men tenkte å høyre med dette orakel-forumet først :)


#2

annemede sa for siden:

Sitronfromasj? Med havrefløyte og ferdig pakke?


#3

Syrin sa for siden:

ja, tenkte at ein kunne teste ut melkeerstatning, eventuelt. Men dette er "ny" allergi for oss. Kan det tenkast at havrefløyte har gluten kanskje?

Sorbet går jo også an - den kan sikkert gjerast festfin. Sjokolademousse har eg ikkje sjekka ut, men der er det vel melk som regel?


#4

konsulenten sa for siden:

Kokosmelk kan brukes istedet for fløte til alt mulig rart. Iskrem, sjokolademousse, panna cotta, vaniljesaus/krem...


#5

Bluen sa for siden:

Fruktsalat - sunt og godt.


#6

Erica sa for siden:

Smuldrepai med epler i bunn, og en blanding av glutenfritt mel, melkefritt smør, havregryn, kanel, sukker, og litt mandler oppå. Serveres enten med is (og da kan du kjøpe en egen melkefri is på butikken, og ha 2 istyper).


#7

Dixie Diner sa for siden:

Denne! Jeg har ikke prøvd den selv enda, men de som har prøvd den skryter den opp i skyene. Sjokoladepuddingpai er også digg om man feks. bruker glutenfrie kjeks. Jeg lager også helt nydelig sjokolademousse av havrefløte (Visp) og smeltet kokesjokolade, og evt.strimlet appelsinskall. Fantastisk godt og enkelt.


#8

Novla sa for siden:

Jeg lager alltid sjokolademousse uten fløte, rett og slett fordi jeg synes det smaker best. Går helt fint!:)

#9

Erica sa for siden:

Men ikke uten egg også, som det er snakk om her?


#10

annemede sa for siden:

det finnes to ulike erstatningsfløter, med og uten gluten. Gogreen er med gluten, Oatley er uten.
Men så er det ikke alle med cøliaki som skal ha havre da ...


#11

celebelen sa for siden:

Du kan lage vegansk iskrem. Vi laget denne til en familiebursdag, og den ble veldig god.


#12

Salt sa for siden:

Sitronsorbet med champagne i er jo et fint alternativ på nyttårsaften!


#13

konsulenten sa for siden:

Sjerbet! Denne skal jeg prøve å lage. Det er altså noe sorbetlignende, bare at det er tilsatt litt fløte. -Som jeg kommer til å erstatte med kokosmelk. Kokosmelk og lime er forresten en knakende god kombo, så kanskje erstatte noe sitron med lime?


#14

Syrin sa for siden:

Så bra å ha "dåkken" altså! Tusen takk for tips og råd!


#15

trøtt sa for siden:

Oatley skal være glutenfri.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.