I tida rundt nyttår får vi besøk :) Besøket kan ikkje ha mat som inneheld egg og melk. Sjølv kan vi ikkje ha gluten i maten.
Gele går jo an, men eg syns kanskje det er litt trist festdessert til oss vaksne (sjølv om ungane nok blir superglade). Skal vel greie å finne på noko godt, men tenkte å høyre med dette orakel-forumet først :)
Smuldrepai med epler i bunn, og en blanding av glutenfritt mel, melkefritt smør, havregryn, kanel, sukker, og litt mandler oppå. Serveres enten med is (og da kan du kjøpe en egen melkefri is på butikken, og ha 2 istyper).
Denne! Jeg har ikke prøvd den selv enda, men de som har prøvd den skryter den opp i skyene. Sjokoladepuddingpai er også digg om man feks. bruker glutenfrie kjeks. Jeg lager også helt nydelig sjokolademousse av havrefløte (Visp) og smeltet kokesjokolade, og evt.strimlet appelsinskall. Fantastisk godt og enkelt.
det finnes to ulike erstatningsfløter, med og uten gluten. Gogreen er med gluten, Oatley er uten.
Men så er det ikke alle med cøliaki som skal ha havre da ...
Sjerbet! Denne skal jeg prøve å lage. Det er altså noe sorbetlignende, bare at det er tilsatt litt fløte. -Som jeg kommer til å erstatte med kokosmelk. Kokosmelk og lime er forresten en knakende god kombo, så kanskje erstatte noe sitron med lime?