Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skulle ønske jeg kunne lage mat

#1

Sola sa for siden:

Jeg har et brennende ønske om å kunne lage god mat, sunn mat, fra bunnen av, som ikke koster altfor mye og som absolutt ikke tar lang tid. Hvordan gjør man det? Hva trenger man av utstyr? Finnes det noen LETTE måter å lage feks supper, sauser, kjøtt- og fiskeretter hvor man hopper litt over Toro og Findus?


#2

Blåbær sa for siden:

Han hjelpe deg med noen enkle suppeoppskrifter hvis du vil?

Blomkål/brokkolisuppe
til 4 sultne

1 blomkål
1/2 brokkoli
Deles i biter og kokes møre sammen med ca 1 liter vann og en bit kylling el. grønnsaksbuljong

Stavmikses sammen.
Spe med litt matfløte. Kryddre med litt salt, pepper og muskattnøtt.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Begynn med noe veldig enkelt. Når du mestrer det, går du videre til noe bittelitt avansert. Ta det litt og litt. Mange begynner på avanserte retter og mister hele gnisten når de ikke får det til. Vi har jo alle begynt et sted.
Kjøtt- og fiskeretter kan jeg ikke hjelpe deg med, men jeg har en gullfin oppskrift på tomatsuppe som vi lager ca. en gang i uka. Den er godkjent så det holder av både barna, barnas venner og flere av mine venner. Veldig enkelt og god:

TOMATSUPPE

  • 1 stor hakket løk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 3-4 store ss tomatpuré
  • 2 store revne gulrøtter
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 dl melk eller fløte (jeg bruker soyafløte eller soyamelk)
  • Salt, pepper

Kok fullkornsmakaroni.
Fres løken i olje i noen minutter. Hell over boksene med hakkede tomater. Fyll en av boksene med vann og hell i gryten. Tilsett tomatpuré, revne gulrøtter, grønnsaksbuljong, salt og pepper og la det småkoke i 20 minutter. Ta frem stavmikseren og kjør suppen jevn, ha i fløte/melk, og la suppen småkoke litt til. Smak til med mer krydder om det trengs.

Server suppen med makaroni og gjerne godt brød til.


#4

Filifjonka sa for siden:

Det fins mange lette måter uten Toro og findus. Anbefaler kokeboken Alle kan lære å lage mat (Jamie Oliver).


#5

Blåbær sa for siden:

Kyllingcurry-suppe

3 kyllingfileter skjæres i små biter og steikes. Tas til side.
finhakk en liten purre og en liten rødløk. Surr mykt i litt smør på medium varme. Ha oppi en ss currypaste og noen cm revet ingefær. Stavmiks. Ha oppi en boks creme fraiche. Finhakk to paprika og ha oppi (gjerne ulik farge). Kok i 5 min. Ha oppi kyllingen.

Vil du ha mer gryte tilsetter du en pakke nudler.
Server med nanbrød.


#6

Sola sa for siden:

Jeg skal finne frem stavmixeren. Tror ikke den har vært i bruk siden ungene var babyer.


#7

Luvi sa for siden:

Suppa til Dixie går jeg virkelig god for, den lager jeg nå også jevnlig. Blomkålsuppe ble jeg også tipset om her inne og lager den nå selv fra bunnen av. Den er superenkel å lage. Den er noenlunde akkurat som blomkål og brokkolisuppa til Blåbær. Jeg tar ut noen blomkålbiter som jeg har i suppa etter jeg har kjørt stavmikseren.

Nå fikk jeg sannelig lyst til å prøve meg på kyllingcurry-suppa. :jupp:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Åh åh, jeg må jo selvsagt tipse om Skilpaddecurryen (jeg klarer ikke la være å kalle den for det), den er jo så lett at 9-åringen nok kunne laget den alene uten problemer. Og den er så DRITGOD at du vil lage den igjen og igjen. Denne klarer alle å lage uten problemer. Jeg har nettopp trykket i meg rester fra i går.


#9

Mjau sa for siden:

Potet og purreløksuppe er også kjempelett å lage. Matprat har vel en fin oppskrift.

Ungarsk gulasj fra samme sted er også lett å lage.


#10

Toffskij sa for siden:

Ja, begynn enkelt. :jupp: Stavmiksersuppe er enkelt og nesten alltid godt. Venn deg til å lage basistomatsaus: hakk noen fedd hvitløk, svett dem myke på middels varme i en god slump extra virgin-olivenolje, stopp stekingen med en boks tomater og la den koke til den blir ganske tjukk, det går fort i stekepanne. Salt og pepper, ferdig!

Og så er det lurt å venne seg til å steke kjøtt med steketermometer. Brun kjøttet i panne, avslutt i ovn på 180 grader med steketermometer. Finn ut hvilken kjernetemperatur du liker, og så er tørt og overstekt kjøtt en saga blott.



#12

Tjorven sa for siden:

Jeg er vokst opp på Toro og poser. Men jeg har alltid vært interessert i å lage mat, så jeg har lært meg selv sakte, men sikker.

Jeg synes det er mange gode oppskrifter inne på oppskriftsforumet her på FP. Jeg har delt denne, Fiskegryte med solskinn, som jeg vet har blitt populær hos flere enn meg. Den er enkel, rask, relativt sunn og, ikke minst, veldig god.


#13

Lykken sa for siden:

Laksefileter stekt i panne med godt krydder, hell en kartong eller mer matfløte over og la det koke litt, kok ris og kokte grønnsaker fryst pose til, evnt skjær opp gulrøtter, blomkål og broccoli og kok. Ungene mine elsker det. Du kan gjøre omtrent det samme med kyllingfileter, evnt stek dem i ovnen i form sammen med gulrøtter, purre, løk.
Fiskeboller i hvit saus, da lager du saus som det står på boksen og kok poteter og grønnsaker til.
Når det gjelder supper er det jo lett å lage kraft med diverse buljonger og fløte f.eks.
Jeg er stor fan av google, finner de fleste oppskrifter lett via søking der.



#15

Enhjørning sa for siden:

Mangler det noe væske i denne oppskriften? :undrer:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.