Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God idé til hva jeg kan gjøre med skinkesteika?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg vil helst ikke koke den i cola.

Har nemlig en skinkesteik i fryseren som det er på tide å fortære, tenke jeg kunne lage den til middag i morgen siden den egentlig gjør seg selv. Har noen noen spennende idéer? Forrige gang gned jeg den med hvitløk og mynte, det ble ganske godt. Nå vil jeg prøve noe nytt.


#2

Harriet Vane sa for siden:

Du kan gni den inn med en blanding av revet sitronskall, finhakket eller tørr timian, maldonsalt, pepper og fransk sennep. Legg steken i en ildfast form sammen med tre halve skrellede løk, tre-fire skrellede gulrøtter i store biter og hell på 7 dl. vann. Sett den i ovnen på 175 C i to-tre timer til steketermometeret viser 76 C.

Mens steken hviler, siler du ut kraften og lager saus. Server med poteter og evt flere grønnsaker.


#3

Tallulah sa for siden:

namnam, takketakk, det tror jeg at jeg prøver.


#4

Hyacinth sa for siden:

Sånn forøvrig vil jeg si at jeg definitivt ville kokt den i cola om det var min stek. Jeg har aldri prøvd det, men har hatt lyst siden jeg fikk den Nigella-kokeboka for mange år siden.


#5

Høst sa for siden:

Jeg hadde egentlig bare tenkt å se hva for noe godt Madam Mim kom med forslag til for skinkestek, men klarer ikke å la være å spørre....

:eek: Hva i all verden har jeg gått glipp av? Koke i cola? Seriøst?

Kan man evt. koke reinstek på samme måte? Eller er cola best til skinkestek?

Og for ikke å kuppe tråden helt uten å gi noe tilbake...;

www.ofk.no/Recipe.aspx?artid=7281 (Jeg er dårlig til å lage mat, men god til å google...:) )

:)


#6

Tallulah sa for siden:

Sjekk denne tråden. Nigella syns tydeligvis det er en strålende idé å koke skinkestek i cola. De som har smakt sier det er godt, jeg syns det høres litt kvalmt ut. Om det går greit å koke andre steiker i cola er jeg veldig usikker på. :nemlig: Jeg er litt mer på urte-bagen selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.