Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17. mai-forberedelser?

#1

Misteri sa for siden:

Hvordan gjør dere det?

Selv er jeg kontrollfrik, starter lenge før til vanlig, denne gangen bommet jeg med sko. :sjokk: Heldigvis fant jeg endelig et par etter storebror som mellomste kan bruke også kom det en snill dame innom med pensko til eldstemann!

Jeg skriver lapp med alt jeg skal gjøre også setter jeg gubben igang med å finne fram flagg og bunaden sin, så vi får klargjort den.

17 mai har jeg funnet ut er mors verste dag! I alle fall når man har mer en et barn. Står opp halv seks om morgenen for å få alle klargjort til vi må reise 8.30. Syns det er et evig mareritt hele dagen. Deilig når kvelden kommer, penskoa ligger i en haug og man slenger seg ned på sofaen med beina på bordet, dønn utslitt!


#2

Koma sa for siden:

Jeg er det motsatte av kontrollfrik, og pleier å stryke bunadsskjorta om morgenen når vi egentlig skulle vært på frokost. Flaggene finner jeg aldri, og nye sløyfer blir det vært år, innkjøpt på nærmeste 7-11.

I år har jeg egentlig ikke tenkt å gjøre noe spennende. En liten tur ned til byen og en liten tur på en frokost vi er invitert til, ellers blir det bare en sløv dag. Det er jo spådd drittvær, så jeg legger ikke de store planene.


#3

Estrella sa for siden:

I år reiser vi bort. Vi kjører opp til Ulsteinvik på selve 17. mai så vi får kanskje nesten hele veien for oss selv. :hehehe:


#4

linka-mor sa for siden:

Ordner klær til alle mann ( og jenter ) og flaggene kvelden før jeg. :lur: Hater å skryke klær så det trenger jeg litt tid til, dermed KAN jeg ikke ta samme dag ...


#5

turi sa for siden:

Jeg tenkte kanskje att Koma ville være vennen min? :håperdet:


#6

Chanett sa for siden:

Jeg har blitt flink til å stryke før siste dagen, og i år er jeg så heldig at mamma har fikset og strøket fire bunader. Alle sko, ulltrøyer og strømpebukser er i boks, så jeg har kun flaggene igjen.

Jeg stresser lite selve dagen, og bruker under 45 minutter på å kle meg selv og tre unger i bunad. Ja mannen er selvsagt med på det han også.

Ungene gleder seg i hjel til å ha på bunad, gå i tog og spise is. Vi elsker dagen hele hurven.


#7

Tussa sa for siden:

Høres kjent ut. :knegg:

Ulsteinvik?? No vart eg nysgjerrig her...


#8

Elisabet sa for siden:

Jeg er en ekspert på og utsette alt til siste lite. Står garantert å stryker bunadskjorter rundt midnatt når 17. mai begynner. Slår aldri feil. :blunke: I år har jeg i alle fall vært tidlig ute med å få sjekket utstyret pga. at vi tok fotografbilder av ungene i bunad for litt over en uke siden. Så nå er skjortene vasket og rene igjen i alle fall. Flagg har vi kjøpt nye av i år, for det er veldig viktig at ingen har forskjellig størrelse, for ellers kan vi risikere verdens undergang og krangling før vi rekker ut døra. :knegg: Blir bestandig jeg som pynter meg sist i bunad, så jeg har blitt ekspert på å få på meg full hardangerbunad med sølv på 5 minutter nå. :D


#9

Sitron sa for siden:

Forberedelser? Sånn bortsett fra å kjøpe et par blåsegreier til ungene og fikse ok klær, så forbereder jeg meg ikke noe særlig. Det er hvertfall ikke noe stress. Har av og til hatt folk på frokost/lunsj, så da må det jo litt planlegging til, men ellers så tar vi ting som det kommer.


#10

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har strengt tatt ikke noe å forberede, tror jeg, annet enn å sørge for at bunaden passer (som gravid er ikke det noe selvfølge).


#11

Koma sa for siden:

Selvsagt:highfive: Like barn leker best :)


#12

amor sa for siden:

Her er alt klart. Klær, sko og flagg til fem barn er kjøpt, ordnet, fikset, strøket.

Det er mor som lider.. eh....Hva skal jeg ha på meg da tro? :cool:


#13

Selma sa for siden:

Her skal alle fire være i finstasen og klare for å forlate huset kl 7 om morgenen, så da må alt være klart på forhånd. Vi skal på frokost med skolekorpset så det er bare å stå opp og hoppe i finstasen :ja:

Bunadsskjorta mi henger til tørk på badet nå, så den skal strykes i morgen kveld. Da sjekker jeg at ungenes bunader er klare og at korpsuniformen til eldstejenta er nystrøket og fin. Må bare huske å kjøpe hvite hansker til uniformen :noterer på huskelapp:

På kvelden 16. mai skal jeg bake litt og forberede middag (spekemat, tror jeg) så da skal det meste være klart!

Gleder meg veldig til å se eldtejenta i korpsuniform for første gang :) - hun er duskejente sammen med 7 andre jenter fra klassen. De er så søte i sorte foldeskjørt og røde kapper og med alpelua på snei :ja:


#14

Angelique sa for siden:

HAr et ganske avslappet forhold til 17. mai igrunnen

Jenten er 18 og 20 og ordner klær etc selv
Jeg skal ha bunaden min, skal kun vaske skjorten og stryke den
Klær til de andre er iorden

Flagg og blåsegreier ligger klart (kjøpt i fjor)
17. mai sløyfer til de to yngste kjøpte jeg hos Nille på lørdag


#15

Misteri sa for siden:

Kom på at i år slipper vi unna med kun to unger å få ut døra. Eldstemann som er den "vanskelige", han nekter nå i tillegg å gå i tog, han kommer nok til å få viljen sin også. :nemlig: Vil ikke tvinge han. Han drar til pappaen sin på kvelden 16 mai. Med han borte, så går det litt mer knirkefritt. Bruker over en time bare på han.

Ser det er meldt dårlig vær, men man må jo til byen. Kler på ungene regntøy vist det plasker, tar også på meg langbukse istedenfor da.

Grunnen til 17 mai er et virkelig mareritt er nok på grunn av eldstemann, han virkelig hater den dagen. Tror det skal bli godt for han å slippe maset i byen stakkars.


#16

turi sa for siden:


#17

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har sydd bunaden min selv, blir aldri ferdig, og i fjor hadde jeg en tråd og broderingsgarn i veska på 17.mai. :D Det viste seg at det var et par sømmer på jakka som ikke var ferdig, og det var så grenseløst kaldt... :o


#18

Estrella sa for siden:

Jepp, en veldig god venninne av meg er derfra og mannen hennes fyller 40 år den 19. mai.

Er du kanskje fra Ulsteinvik?


#19

Koma sa for siden:

Venter i spenning :jupp:


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg har senket skuldrene totalt når det gjelder 17. mai, og satser på det går bra i år også.


#21

My sa for siden:

Her har vi ikke kommet i skoletogalder enda. Siden vi var i konfirmasjon i går har jeg kontroll på antrekkene. Må sy i en knapp og vaske bunadskjorta til jenta, ellers er hun klar, og samboer får jammen sørge for bunaden sin selv. Selv får jeg ikke på meg noen bunad i år, av naturlige årsaker, og det jeg skal ha på meg behøver ikke å strykes.

Barnehagen går i tog kl 10, jeg får se om vi klarer å karre oss ut til det. Hvis ikke drøyer vi det til borgertoget begynner, det er foreløpig det mest spennende for jenta som er såpass liten at hun ikke har noe forhold til det hele enda likevel. Like bra å stå på sida av veien og høre på alle korpsene som går forbi og se på alt det andre rare. Mine forberedelser består ellers i å gi vaskedamen beskjed om å komme på onsdag i stedet for torsdag som hun vanligvis gjør, og ellers muligens bake en kake og kjøpe inn litt ekstra god mat, siden svigerforeldrene mine kommer utpå kvelden og blir i helga.

Kommer neppe til å overanstrenge meg i år heller.


#22

GinaK sa for siden:

Dagen er igrunnen et pes for hele slekta pleier å komme hit fra tidlig morgen til sent på kveld. Toget går igjennom gaten her så da må det liksom skje her bestandig..
Men i år blir det heldigvis veldig barnevennlig med pølser, is og kaker så da er det ikke så mye å ordne i forkant. :)
Jeg må finne frem bunaden en dag og stryke skjorten. Storbror skal ha dress og skjorten er strøket ferdig. Lillebror skal ha på noe småpent. Bruker det vi har. Blir nok en body med krage og bomullsvest utenpå. Må ha på jakke uansett.


#23

LilleLeo sa for siden:

Jeg stresser ikke akkurat med noe. :hehehe:
Eneste som bekymrer meg er klær til meg selv. Og om det blir mækkavær, som i fjor.
Festdrakt til Lille er klart, det som må fikses er en kyse og en hvit strømpebukse.
Dressen til sambo må gjøres klar, og jeg må jo da greie å finne meg et greit antrekk.
5 mnd gravid er det ikke alltid så enkelt å finne klær, til tross for ikke sånn kjempe gravide-mage.

Det blir en rolig dag uansett. Frokost hos et vennepar i nesten nabolag kl 9.30, så drar vi
sammen på barneskolen her. Når vi er ferdig der blir det sikkert noe mat hos svigers, evt noe greier
hos noen i min familie, og på kvelden blir det sikkert stille og rolig, om vi ikke får oss vakt,
og kan tusle hånd i hånd i byn.


#24

tink sa for siden:

Dere kan forøvrig risikere å havne bak et lokalt lite tog eller to...

Forberedelser forøvrig er i boks. Mamma kjøpte billetter for lenge siden, hun liker å stryke og lager deilig rømmegrøt. Er ikke sånn veldig mammadalt egentlig, men når det kommer til 17. mai er hun best. Ellers er dette og neste uke blant de jobbmessig travleste i hele året, så jeg rekker knapt å tenke på 17. mai som annet enn en litt travel fridag.


#25

Azi sa for siden:

Vi får se hva vi gidder iår. Det regner og mannen er ute i nordsjøen og da frister det ikke å drasse med seg 3 barn i regn og alt! Mulig jeg reiser til foreldrene mine i Drammen! Vi får se.. vi har ennå god tid til å bestemme oss!


#26

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes ikke det er så viktig hva 2-åringen min har på seg. Og gudene må vite hva jeg selv klarer å trekke over hvalmagen min. :himle:

Den tid, den sorg. Når er det igjen, torsdag eller noe? :blånn:


#27

Ru sa for siden:

:dronningen av siste-liten:

Håhnei, det er ikke så mye forberedelser nei. Ikke så mye som det burde vært i hvert fall. Vi skal ha familie og venner på 17. mai brunch, men lager klart mesteparten av maten kvelden før.
Bunaden min brukte jeg på lørdag, så alt sølv er ferdig pusset. Skjorten er til vask hos mamma, og kommer forhåpentligvis nystrøket derfra, :plystre: så da er det bare gubben og podens skjorte igjen.
Poden må forresten ha nye sko, han har jo fått seg bunad - og da må man ha bunadsko.
Jaja, det blir vel styr den 16. tenker jeg. :sparke:


#28

Tangina sa for siden:

17.mai er ikke min favorittdag akkurat. Har ikke begynt å forberede noe som helst bortsett fra at jeg skal ha på meg ammekjole fra boob (amming i bunad kan umulig være gjennomførbart - synes jeg ser det :knegg: ). Finner vel på noe - tror ikke gutta tar det så tungt om ikke alt er på plass...

:hmm: Storebror på snart tre har en dress som kanskje passer, og lillebror på 2 mnd kan få på seg den fine katvigdressen eller noe slikt


#29

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. Jeg elsker 17. mai og gleder meg veldig hvert år. Har bare ett barn foreløpig da, så det er jo litt mindre stress. Jeg står alltid opp tidlig på syttende, selv om jeg egentlig ikke trenger å stå opp så tidlig som jeg gjør, men jeg gleder meg sånn. Lager familiefrokost, så drar vi inn til byen i 10-tiden. Etter å ha vært på aktiviteter der noen timer, kjører vi til svigers og griller og spiser kaker. Så er vi der resten av dagen. Veldig koselig.


#30

Michayla sa for siden:

Slik har jeg blitt og.

Tar det som det kommer.
Blir en tur til borrehaugene med ungene ved 13.00 tiden og da spiser vi en forlenget frokost etter barnetoget som går rett på utsiden av huset klokken 09.30.

Skal finne frem klærne i kveld å se hva som må gjøres.

Ta det med ro Misteri, er ikke kongen du skal møte vet du;)


#31

Mams sa for siden:

Jeg har mitt dårlige navn og rykte og ta vare på så jeg er selvsagt ute i siste lien, hver ENESTE år.
Skjorter strykes i siste liten osv.
Nå har de endret litt på tiden her så toget går ikke før i 11-12 tiden og dermed har jeg gooood tid.

Men har faktisk blitt flinkere og stryker 16. mai da. Med krampeleting etter sko, klær, flagg osv 16. mai også...... :rødme:


#32

livit sa for siden:

Jeg er også DØNN kontrollfreak og fikk lettere panikk i går kveld da jeg fant ut at bunadsjakka til storebror var blitt for liten.. ut i lunsjen i dag - stresset og fæl.. eneste jeg fant som kunne brukes var en lys beige strikka-jakke fra h&m.... Får se om jeg mulig tar en tur for å kikke etter litt "dyrere" løsninger i morra :sparke:

Bunadskjorter er vasket og bør strykes i morra.

Nye flagg bør også kjøpes inn da jeg skal gå i toget sammen med storebror...


#33

gullet sa for siden:

Klær og sko til store og små er under kontroll. Ungene har fått nye flagg. 17.maisløyfene ligger i skuffen.
Jeg skal bake to kaker.
Vi skal se barnetoget i byen klokken 10.00, drikke kaffe på en kafe langs løypa før vi skal til min exmann og spise lapskaus og kaker.
Det lokale toget går klokken 14.30 og etterpå er det leker og underholdning på skolen. Så er det hjem og kose seg i sofaen.

Det er 17.mai som det har vært i 25 år - rutinene er inne.


#34

Vimsen sa for siden:

Jeg gleder meg som et barn.
Jeg fikk aldeles panikk her en dag da jeg ikke fant bunadssølvet til 4-åringen. Ikke at det er krise, men det er jo den ene gangen i året, da.

Ellers har jeg vel bra kontroll. Handleliste har jeg skrevet for leenge siden.


#35

Mei sa for siden:

Jeg ble heldigvis pushet i gang av denne tråden. Hadde på et vis fått det for meg at 17.mai var neste uke :flau:

Vi får mine foreldre på besøk i morgen, og jeg regner med at mamma tar seg av strykingen av tre stk skjorter. Hun satte meg forøvrig også på tanken om at bunaden bør prøves. Den har passet meg akkurat de siste årene, men jeg har gått ned 3-4 størrelser siste året så kanskje den er for stor? I frykt for panikken over hva jeg da skal ha på meg lar jeg være :rolleyes:.


#36

Kaprifol sa for siden:

I år reiser vi bort, skal til Kristiansand. Så da orker jeg ikke ordne med bunadene våre, vi tar penklær i stedet. Vi skal nemlig ta toget, og da er det litt om å gjøre å ha lite bagasje føler jeg...

Vanligvis oppstår det gjerne noe i siste liten hos oss, som at vi heiser flagget i det korpset og toget går forbi huset vårt. Eller at mannen pusser skoene sine iført bunad og får skokrem på skjorta. Men vi prøver egentlig å gjøre unna skjortestryking på kvelden den 16. mai. Nå skal jeg ned i kjelleren og se om jeg kan finne flagget til lillesnupp midt oppi oppussingskaoset vårt.


#37

Che sa for siden:

Isj, vi skal til svigermor og svigerfar. Jeg skal passe på å ha med rene penklær, ellers planlegger jeg ingenting. totalt blottet for kontrollbehov


#38

Susse sa for siden:

Har tatt frem bunadene x3 i dag og lagt frem det som skal strykes til mann og eldste sønn. Nye flagg er kjøpt, men de får mannen min stryke.
Her kommer det 17 stk den dagen og jeg har i skrivende stund kakebunn i ovnen. Jobber hver kveld til kl 23 resten av uka så mye må gjøres i kveld/natt.
:D Bare morro !


#39

Camomilla sa for siden:

Har det meste under kontroll her i heimen.

I dag skal jeg stryke bunadskjorta mi og gå over bunaden min + at jeg må stryke skjorta til lille Propellen. Litt koko jeg, må ha muligheten til å vaske skjorta mi på nytt før 17 om jeg skulle få strykeflekker på den.
Kakebaking og handling blir det i morra.


#40

~TM~ sa for siden:

Vi kjørte en gang til Årdal på 17. mai og det var i grunnen en meget koselig biltur. Den tok laaang tid pga alle togene vi havnet bak, men det var en helt egen stemning med nyutsprugne bjørketrær, norske flagg og festkledde mennesker hele veien frem.

Spesielt husker jeg hvor vakkert det var gjennom Valdres. Man kan bli rent nasjonalromatisk av mindre.


#41

~TM~ sa for siden:

I år skal vi forøvrig til Svigers. Det blir helt sikkert koselig og med meget senkede skuldre hele veien.


#42

Candy Darling sa for siden:

Yeahyeah. Nå skal vi plutselig ha 17. maifrokosten her hos oss. Kombinert med at gulvet oljes i dag (aka alle stuemøblene stablet på kjøkkenet til i morgen kveld) og 14 dager til termin, blir det stress nok likevel. Yeahyeah.


#43

livit sa for siden:

I dag har jeg vært og kjøpt ny bunadsjakke til storebror... strikkajakka fra H&M ble ikke helt det samme synes jeg...


#44

Polyanna sa for siden:

Hva er det å forberede?? Jeg skal opp og finne frem klærne til morgendagens barnehagefeiring nå, og mannen fant akkurat sløyfene.

Handler mat og stryker flagg i morgen.

:zen:


#45

Polyanna sa for siden:

Dette selvsagt fordi vi skal bort og ikke ha noen på besøk til oss. :lur:


#46

Muskat sa for siden:

Forberede? Hmm.. Jeg har fått bunaden hit da, den har vært lagret hos foreldrene mine. Og så har jeg tenkt på hva mann og barn skal ha på seg. Jeg bør kanskje finne fram i dag og sjekke at alt er rent og pent. Og når jeg tenker meg om så bør jeg nok prøve bunaden før butikkene stenger i dag, sånn i tilfelle den har krympet og jeg må ut og kriseshoppe noe annet. :filer:


#47

bina sa for siden:

Jeg klikket inn på denne tråden mest av alt på grunn av spørsmålet: "17. mai-forberedelser?"

For... for meg er det også et spørsmål. Hva ER 17. mai-forberedelser? Forbereder man seg til 17. mai? I såfall hvordan? Og HVORFOR?

Vi har et meget avslappet forhold til nasjonaldagen. Ennå har vi en i barnehage, og de feirer i dag, så vi har på sett og vis to dager i strekk med 17. mai.

Hva forbereder vi? Jo, vi kjøper noe pent til barna. Men ikke penere enn at de kan brukes til andre anledninger utover sommeren. Å bruke hundrevis og kanskje tusenvis av klær som bare kan brukes en dag, og er fravokst neste år, det gjør jeg bare ikke. Så jo, vi har hatt en tur i butikken og kjøpt kjole og strømpebukse til den ene, bukse og skjorte til den andre. Sko bruker de hva de har til vanlig.

Vi voksne finner fram noe passe pent fra skapene. Flaggene hentes fram. Så handler vi litt mat. Hender vi baker noe.

Så blir det 17. mai. Vi sover så lenge vi kan (inntil vi vekkes av korpsmusikk). Så står vi opp, spiser frokost, pynter oss, og rusler av gårde. Nå har vi skolebarn på 17. mai for første gang, og det krever at vi møter opp litt før barnetoget. Men det går helt fint. Så er det tog, hurra-rop og vinking med flagg. Deretter kjøper vi pølser og is, og rusler hjemover.


#48

Divine sa for siden:

:dulte:

To sjeler, én tanke.


#49

Obelix sa for siden:

Tar livet med ro. klærne er i orden, pølser kjøpes inn etterpå.


#50

Hermine sa for siden:

Gud, jeg savner den tiden da barna var små og jeg også lurte på hvorfor folk styrte så fælt med 17.mai. ;)

(den gang man ikke var ansvarlig for kafedrift og kakebaking til flere skoler samtidig, da man ikke var involvert i skolekorps og da det fantes et lokaltog i nærmiljøet sånn at man slapp disse logistikkproblemene.)

Jeg har forresten bakt tre kaker til nå, og holder akkurat på med nr 4.
Tenkte å bake noen rundstykker også, men vet ikke om jeg rekker det. Må sjekke om jeg finner finskoene og kanskje stryke noen bunadskjorter.

Heldigvis har jeg fri i dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.