elli sa for siden:
Siden du tydeligvis er en kløpper på å bake pepperkakehus, sar du en god oppskrift på en pepperkakedeig som egner seg godt til å lage pepperkakehus med??
Om andre har er de selvsagt velkommen til å dele :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
elli sa for siden:
Siden du tydeligvis er en kløpper på å bake pepperkakehus, sar du en god oppskrift på en pepperkakedeig som egner seg godt til å lage pepperkakehus med??
Om andre har er de selvsagt velkommen til å dele :)
Madicken sa for siden:
Ikea sin er veldig bra til formålet, men den er aller best når den er ganske nyuttagen fra kjøleskapet.
Teofelia sa for siden:
Pepperkakehus får jeg best resultat med kjøpedeig, faktisk. IKEA sin har vist seg best egnet så langt.
Det dårligste resultatet fikk vi det eneste året vi brukte hjemmelaget deig; den hevet seg alt for mye.
Smaken av pepperkakehus er jo ikke all verdens likevel, når det har stått i romtemperatur og støvet ned i flere uker, så jeg synes ikke det forringes så veldig av å bruke ferdigdeig.
Til pepperkakebakingen med ungene, bruker jeg Harriet Vanes pepperkakedeig. Den er suergod. Jeg skal se om jeg finner den her inne og linke opp.
Teofelia sa for siden:
Å, ja. Kald deig er alfa og omega når man lage peppekakehus. Vi bruker vanligvis tre bokser. Jeg oppbevare alle i kjøleskapet, skjærer av én og én bit av gangen fra deigboksen og setter resten inn i kjøleskapet igjen. Restene legges i egen boks, og først når siste rest av den ubrukte deigen er brukt opp, begynner jeg å bruke av den (da ganske kalde) restedeigen. :nikker:
Deigen bør ha ligget i kjøleskapet i minst et døgn før man begynner å kjevle den.
elli sa for siden:
Ikea ligger jo bare ca 70 mil unna der jeg bor... får prøve meg med en annen ferdigkjøpt da...
Teofelia sa for siden:
Jeg mener at vi også har brukt Liernes med stor hell.
Ru sa for siden:
Vi lagde av Rema 1000-deigen i fjor.
Den lukter veldig parfyrmert, men borgen ble bra og ungene spiste opp hver smule. :gal:
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker gjerne min deig til hus, alt sukkeret og sirupen gjør at den blir temmelig hard om man ikke kjevler veldig tynt.
Men IKEA sin er også helt fin til byggverk. Min er best å spise.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.