Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har erfaring med stevia?

#1

Pebbles sa for siden:

Jeg kunne tenke meg å lage litt julekonfekt søtet med stevia, men er det noen som har erfaring med dette? Går det an å lage melis av stevia sånn at man kan lage marsipan, f.eks? Noen som har noen fine oppskrifter å dele?


#2

Señora sa for siden:

Jeg har brukt Tagatesse og det ble god marsipan av det.

Har ikke oppskrift, bare søk på marsipan+stevia eller tagatesse. Det viktigste er å smake til selv.


#3

Pebbles sa for siden:

Det søtningsmiddelet har jeg aldri hørt om før, men det kunne jeg tenke meg å prøve - takk for tips! Stevia har jo en bismak som man ikke blir helt fortrolig med.


#4

C.D sa for siden:

prøv heller med tagatesse ja :)


#5

Hyacinth sa for siden:

Ja. Men kun fra dråper den gangen det ikke var lov i Norge. Det smakte aldeles jævlig.


#6

Señora sa for siden:

Jeg har laget Creme Brulee med tagatesse og fikk skorpe på toppen fordi tagatesse kan karamelliseres. Ingen forstod at desserten var uten sukker, de trodde den var proppet i sukker.

Kjøper tagatesse på helsekosten.


#7

Hyacinth sa for siden:

Hva er tagatesse?


#8

Nima sa for siden:

Foretrekker tagatasse jeg også.. Synes fort at stevia blir litt beisk. Men tar gjerne imot tips til bruk. Tagatesse kjøper jeg på helsekosten, eske i lilla. Bare husk å holde posen som er oppi godt lukket, ellers blir tagatessen steinhard. Les mer om sukkerarter her. ipad.dagbladet.no/2012/04/19/tema/god_torsdag/helse/21200689/


#9

Anuk sa for siden:

Bare som søtning i te og det frister ikke til gjentakelse. Det ble en merkelig smak! Jeg hadde vært skeptisk til å bruke det i noe som helst, siden det har så markant smak.


#10

Pelen sa for siden:

Stevia som jeg har køpt i Norge har hatt bidmak. Den som jeg brukte i USA hadde det ikke.


#11

gnuri sa for siden:

Tagatessen har ikke så mye bismak som stevia. Bare husk at den er VELDIG søt, så man må som regel mer enn halvere sukkermengden


#12

Mei sa for siden:

Jeg lager marsipan med sukrin. Jeg bruker flytende stevia med karamellsmak som supplement til sukrin i bakverk og slikt. Det smaker kjempegodt! Tagatesse bruker jeg til ting som skal karamelliseres. Det oppfører seg veldig likt sukker - men gir høyere blodsukkerstigning enn stevia og sukrin.


#13

Pebbles sa for siden:

Hvor finer du stevia med karamellsmak?


#14

konsulenten sa for siden:

Jeg er skeptisk til mange av de alternative søtningsmidlene som verserer, men stevia føler jeg meg trygg på ihvertfall foreløpig. (Jeg snakker hverken om bismak eller blodsukkerstigning, men om andre mulige effekter i kroppen). Anway, jeg kjøper stevia på iHerb. De har mange ulike smaker. Jeg har testet Berry, Vanilla Creme og English toffee (den smaker karamell).


#15

Mei sa for siden:

Toffee fra Iherb ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.