Utseendemessig liker jeg Kitchenaid best, men Assistenten er også kul og kan godt få bo på kjøkkenbenken min. Majoren må nok stå i skapet. Mamma har Kenwood major og er superfornøyd.
Jeg vet det er veldig delte meninger der ute. Mange synes Kitchenaid er for liten, mens andre synes Kenwooden er stygg. Assistenten vet jeg lite om.
Noen tips?
Jeg er så rådvill at jeg legger inn poll. Så kan jeg skylde på FP hvis jeg ikke blir fornøyd. :riktig:
Jeg elsker min Kenwood Major. :) Kraftig nok til det meste. Skulle dog skaffet meg stålbolle - det kommer jeg alltid på når jeg skal piske marengs, men det er så sjelden egentlig at jeg glemmer det til neste gang jeg skal bruke den...:)
Jeg har to KA'er. En kremfarget som står hjemme på kjøkkenbenken, og en helt ny rosa som jeg fikk i bursdagspresang av Fine Venninner(TM) - den skal til sommerhuset. Jeg elsker dem! KA'en er stor nok til å bake to brød samtidig det holder for mitt bruk. Den er et skikkelig arbeidsjern og har veldig sterk motor. Jeg hadde en Kenwood Major før, men den har jeg gitt bort. Den var grei nok og sterk nok og sånn, men jeg likte ikke bråket den lagde og så er jeg skikkelig overflatisk og opptatt av utseende og da var jo KA'en et åpenbart valg. :knegg:
Neimen, hvor er alle "Kitchenaiden er så vakker og kan stå på benken hele tida og min er mintgrønn :hjerter: og jeg baker aldri mer enn et halvt brød om gangen uansett så det gjør ikke noe at den har en makskapasitet på tre erter!"-folkene? :gruble:
Vet mamma har savnet sin assistent siden hennes gikk i stykker og har planer om å bytte ut den hun har nå med en ny assistent.
Jeg ønsker meg en maskin, men har egentlig ikke plass. Men henger med for tips.
Jeg bestillte meg en kenwood major titanium i går. Med 1500 w motor og 6,7 liter bolle vant den klart over kitchenaid for mine behov. Men jeg skal uansett ikke ha den stående på benken (har mer skapplass enn benkplass for å si det sånn) og jeg liker å kunne bake litt større deiger i gangen.
Assistenten er vel den som har størst kapasitet eller tar jeg helt feil nå? Mener det var slik da jeg kjøpte min. Er veldig fornøyd ihvertfall. Den har eget skap og står ikke fremme - det får ingenting her egentlig :humre: Eller jo - rot kanskje :knegg: Men ikke med overlegg sånn egentlig :hehehe: Vel, for meg var det ihvertfall et viktig poeng at den hadde stor kapasitet, siden jeg helst vil slippe å lage flere deiger enn nødvendig :nemlig:
Min Kenwood bodde forresten i et skap (med sånn heve/senke greie så jeg slapp flytte den), men han er så mye i bruk at nå har han fått fast plass på benken. Han er egentlig ganske fin der han står. :nemlig:
Jeg har kenwood (og en haug ekstrautstyr) og er superfornøyd, dessuten står den på kjøkkenbenken hele tiden og jeg synes faktisk den er finere enn kitchenaiden.
Jeg ønsker meg Kenwood Major 1500watt. Grunnen til det er den store bollen og avhengig av kraftig motor til større deiger. Kenwood Major kan jo også fint stå fremme på benken synes jeg.
Jeg ønsket meg også en av de tre (dvs jeg vippet mellom kenwooden eller assistenten), men endte med en Braun k3000 her forrige uke...
Fordi den har god og stor foodprocessorbolle, og det har ingen av de 3 i HI - jeg har kikket på dem lenge!
Og fordi jeg har hatt en lik maskin siden 1993 og elsket den og brukt den mye, og nå var den klar til å byttes, men nå var jo egentlig målet å få seg noe annet denne gangen da. Men slik gikk det ikke. 950 Watt motor.
Jeg skal kjøpe meg ekstern kjøttkvern, og ekstern ismaskin, siden det ikke er slike tilvalgsmuligheter på den da, dessverre.
Enig med Ru og Flubby, jeg skjønner ikke hvorfor mange synes Kenwooden er så stygg? :confused: Altså, min mors 70-tallsversjon i guloransje plast var jo ingen fryd for øyet, men de nye versjonene er det da ingenting galt med?
(Nå har vi en snedig heve-/senkehylle i et skap der Kenwooden står, men jeg hadde ikke hatt problemer med å ha den på benken om nødvendig.)
Jeg har Kenwood Major Titan (dyr, men verdt det) og er superfornøyd. Og jeg skjønner ikke hvorfor den ikke skal kunne stå på kjøkkenbenken? Min står fremme på mitt totalrenoverte, nye kjøkken og tar seg veldig bra ut. :hjerter:
Min Kenwood er fire år og har allerede vært på to reparasjoner. Den bråker og skrangler. Når jeg ser hvor mange som er fornøyd, tipper jeg at vi har vært uheldige. Likevel ønsker jeg meg KA rett og slett fordi min opplevelse med Ken er at han er noe oppskrytt.
Brøddeigen? Det skjønner jeg ikke. Jeg er oppvokst med den maskina, og det er den eneste som duger til brødbakst. Har en Kenwood nå, og den er helt grei, men jeg savner dingsen som skraper kantene på Assistenten.
Brøddeigen, ja. Nå har jeg ikke prøvd andre, så jeg vet ikke om de har samme problem, men når jeg bruker oppskrift fra Åpent bakeri med hevedeig, ser jeg striper av hevedeigen i det ferdige brødet, selv om jeg har eltet i 15 minutter.
Mamma hadde også Assistent i alle år, men det var venninnen min som har en Major som overbeviste meg om at Assistent var bedre. Hun synes den elter mye bedre, og er ikke veldig fornøyd med Majoren. Hun baker mye. Siden design ikke hadde noen betydninger for min del, og jeg kunne konsentrere meg om egenskaper så ble det Assistent.
Det synes jeg faktisk er et poeng. Min mor byttet nå ut sin (ja orange) Kenwood etter 30 år og det er ikke sikkert at KA i dagens coole farger er like snasne om 30 år vel?
Jeg har Kenwood Major Titanum og synes definitivt den er fin nok til å ha på benken. Brukes masse og funksjonalitet er viktigst for meg.
KA er fin. Min er mintgrønn og dritfin og står selvsagt fremme på benken. Og nei, Kenwood kan aldri bli like fin. Også bråker Kenwooden noe helt grusomt sammenlignet. OG jeg baker virkelig aldri fire brød i slengen. Jeg baker ett, og da bruker jeg ikke KAen en gang. :knegg:
Hadde jeg derimot skulle kjøpt meg KA nå, hadde jeg gått for KA professional i stedet for den ordinære forresten. Større bolle, større kapasitet og like fin. Dyrere da, men dyrt er det læll.
I tillegg har jeg faktisk en Braun K3000 som det ble lagt inn bilde av her. Nå bruker jeg bare foodprocessordelen til den en sjelden gang, men den var faktisk helt OK til sitt bruk da jeg bare hadde den :nikker:.
Denne har vi. Hatt den siden 2005 (bryllupsgave) og er strålende fornøyd!! :jupp: Vakker er den ikke, men jøye for en funksjonalitet. Og jeg har virkelig ikke behov for å ha kjøkkenmaskinen stående på kjøkkenbenken til enhver tid.
KA er lekker smekker, men jeg ville nok gått for Kenwood Major av de i HI. Mamma har hatt sin siden tidlig 70-tallet og den går som ei kule enda. Jeg har bakt mye med den opp gjennom, den er rå!
Jeg arvet mamma sin Kenwood da jeg flyttet ut. Den var fra 1968 og jeg brukte den kjempemye. Fungerte supert. Kastet den i 2009, da fikk jeg ny i julegave.
Har hvit da, med plastbolle og stålbolle + en hel haug med ekstrautstyr. Er kjempefornøyd med den. Den står i et skap og synes ikke at det er noe pes å ta den frem. Lager mest kaker og gjærbakst.
Me har hatt ein Kenwood, men blei aldri fornøgd med den. No har den i tillegg gått i stykker. Den klarte ikkje større deiger og dermed forsvann fort ein del av poenget for oss. Men den som me hadde var nok av den kjipe sorten ( ikkje me som kjøpte ) med alt for liten motor. Plastbollen sprakk etter kort tid og i det heile tatt.
Bruker bare eltskroken til deig jeg, bruker da ikke å bytte underveis, det høres styrete ut, har aldri hatt problem med eltingen. Men det er viktig å ha det flytende i først for å få med seg alt, så det gjør jeg alltid (det står i bruksanvisningen også). Mitt eneste lille negative med kenwooden er at ja den bråker litt (nå kjenner jeg ingen med ka så aner ikke hvor mye lyd det er i den i forhold) og så kan den finne på å vandre på kjøkkenbenken når jeg elter deiger, men det er ikke et stort problem siden jeg sjelden baker brød (har brødbakemaskin). Det jeg ser på som et stort pluss da, er at den vil nok leve veldig lenge (min mors er godt over 30 år, min svigermors er ikke like gammel, men en eldre versjon den og). Man kan få uttallig ekstra utstyr på den, min favoritt (den er definitivt mest i bruk) er kornmaleren, anbefaler alle å kjøpe den om de har K. :jupp:
Har du motforestillinger mot Assistenten, ellers synes du bare jeg er fryktelig uforskammet som lager en poll for så å handle stikk i strid med majoritetens råd? :fnis:
Har KA og hadde valgt det igjen. Bruker den ukentlig og pleier ikke lage så store mengder. Men den klarer fint to pizzdeiger eller 25 kanelboller. Mer enn det baker jeg ikke i slengen.
Men hva er greia med iskrembollen? Hvordan funker den? Jeg pleier bare lage iskrem med krem, egg og sukker og så i frysen.
Det er en bolle med fryseelement som må oppbevares et døgn i fryseren før bruk. Den fryser blandingen til is mens maskinen rører, omtrent til softis-konsistens.
Jeg har ismaskin fra før av som fungerer på samme måten og syns det blir nydelig is av den, uten noen krystaller. I tillegg har jeg brukt den endel til å lage yoghurtis med. Da hiver jeg bare oppi den yoghurten jeg liker, evt. med noe frukt/bær/sjokoladebiter oppi. Det blir rask og noenlunde sunn is av.
Jeg fikk kenwodd major titanium ril bursdagen min for noen uker siden og jeg digger den!! Kjøpte den på bakgrunn av anbefalinger fra kjente og testen til dinside.no
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.