Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt i dampovn, how to?

#1

Curly sa for siden:

Kan vi legge bjørkepinner inni sammen med? Hvor lenge skal det stå??


#2

Isbjørn sa for siden:

Sikkert like lenge som i kjele, tenker jeg. Pinner kan man sikkert også ha inni.


#3

Curly sa for siden:

Takk :) tenkte vi måtte teste den ut en hang før julaften :)


#4

Novla sa for siden:

Så lurt! Huset vi flyttet inn i for to år siden har splitterny dampovn, men vi kommer oss jo aldri i gang med å lære oss å bruke dem. Nå skal pinnekjøttet til pers! :)


#5

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er skeptisk, men venter spent på oppdatering. Jeg har hørt om folk som har prøvd, og de sa pinnekjøttet blir altfor salt i dampovn.


#6

konsulenten sa for siden:

Laget pinnekjøtt forrige lørdag, 3 timer i dampovn. Nam! Ikke for salt. :)


#7

Curly sa for siden:

Hva bruker du den til? Har akkurat fått den (Miele sin kombidamp XL) og foreløbig kun brukt den til grønnsaker, poteter og laks.
Tar svært gjerne imot tips for jeg har hørt at den skal være genial og veldig allsidig når man venner seg til å bruke den :)


#8

Syrin sa for siden:

Eg har to omnar - der ein er damp. Har levd med dei i snart 3 månader nå, og dei er i bruk heile tida. Dampovnen også. Men den har også varmluftsfunksjon -har ikkje alle dampovnar det? Eg steiker pizza i den, heilt som vanlig. Har brukt damp til heil kylling, og den blei fantastisk saftig.

Takk for "bruksanvisning" for pinnekjøtt - det skal eg absolutt prøve!


#9

konsulenten sa for siden:

Jeg har samme som deg. Brukes selvsagt til de vanlige tingene, damping av grønnsaker og sånt. Men muligheten for kombidamp (damp + varmluft) er jo det spesielt geniale med disse ovnene, det er supert når du skal steke kjøtt. Vi bruker kombidamp når vi steker ribbe, roastbeef, kalvestek og ... ja alle slags kjøtt som skal stekes. Blir veldig saftig men sprøtt også. Ellers kan denne ovnen brukes til mye annet også. Jeg hever deig i den (da blir ikke deigen tørr), lager yoghurt i den (laktofermentering), steriliserer syltetøyglass...


#10

Syrin sa for siden:

ah.. eg har mykje igjen å lære.

Men yogurt - er ikkje den avhengig av ein viss temperatur? Kan du styre det heilt nøyaktig?


#11

konsulenten sa for siden:

Dampkoking gir veldig jevn varme, så det egner seg godt.


#12

Curly sa for siden:

Hvor mange grader skal jeg bruke på pinnekjøttet btw?


#13

Syrin sa for siden:

Litt googling, og nokon seier at pinnekjøtt som skal dampkokast bør vatnast ut lenger.


#14

konsulenten sa for siden:

Dampokoking universal, 100 grader, 3 timer. Har vi brukt.

Jeg har også lest at man bør vanne ut mer enn 24 timer, men det glemmer jeg hver gang. Jeg synes ikke det har blitt for salt. Jeg skifter vann en gang underveis, men det hender jeg glemmer det også. :D


#15

konsulenten sa for siden:

Ja, og kålroten også! (For dem som bruker kålrotmos til, da).


#16

Pegasus sa for siden:

Tester ut dette for første gang, og er spent på resultatet! Lukter pinnekjøtt i hele huset, mmmm.... :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.