Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glasur til pepperkaker og sånn sprøytedings

#1

rine sa for siden:

To ting på en gang:
Jeg klarer aldri å lage ordentlig glasur til pepperkaker og pepperkakehus. Jeg lager av melis, eggehvite og vann, men den blir aldri tykk og klissete nok. :gruble: Jeg klarer f.eks aldri å sprøyte den på slik at jeg den ligger slik jeg vil. Ikke si at jeg må ha mer melis-jeg pøser og pøser på- det må være noe annet som mangler?

Og så lurer jeg på hvor jeg får tak i en god kakesprøyte (heter det det?) som jeg kan bruke både til krem og kakeglasur.


#2

Teofelia sa for siden:

Du må droppe vann. Bruk en dråpe sitron i stedet. (Og da mener jeg én dråpe, altså.)

Og rør lenge. Jeg bruker miksmaster.


#3

rine sa for siden:

Har du en oppskrift? :blånn:
Blir den stivere av å røre lenge, altså? Jeg blander noen sekunder med en spiseskje, jeg. :enda mer :blånn: :


#4

Bomull sa for siden:

Pisker du hvitene stive før du blander i melis? Viktig! Stivpisk, bland i melis lenge og vel og tilsett en dråpe sitron. Evt. en teskje natron til 500 gram melis og 3-4 hviter.


#5

Teofelia sa for siden:

Ja, den blir stivere av å røres lenge.

Jeg blander bare på slump.
Én eller to eggehviter, avhengig av hvor mye jeg skal ha
Melis i så store mengder at det begynner å bli stivt.
Deretter på med miksmaster og rør.
Hell på mer melis hvis det ikke ser ut til å være stivt nok. (På to eggehviter trenger du trolig en hel pakke melis, kanskje mer?)
Når det ser ut til å være passe tykt, rører du lenge. Test om glasuren er ferdig ved å klemme litt glasur mellom tommel og pekefinger. Når du drar fingrene fra hverandre, skal glasuren forme en spiss topp på begge fingrene.

Edit: Jeg glemte å si at du må piske eggehvitene stive først, som Bomull sier. Ikke helt uvesentlig, nei …


#6

rine sa for siden:

Bomull: Eh nei, jeg har nok ikke gjort det. :flau:
Så nettopp på pepperkakehusene til Teofelia i en annen tråd, og det er akkurat sånn glasur jeg ønsker å få til. :jupp:


#7

Esme sa for siden:

Jeg bruker oppskriften til Peggy Porschen

Og la den stå å piske lenge i kjøkkenmaskin. Da blir den skimrebde hvit og så tykk at du kan sprøyte den nedover som istapper.

Og om du ikke vil kjøpe ordentlige kakepyntespisser så kan man bruke sånne litt stive ziplockposer og klippe av et hjørne.


#8

rine sa for siden:

Jeg tror jeg vil kjøpe ordentlig kakepyntspiss, faktisk. Hvor selger de sånt?


#9

Esme sa for siden:

Cacas har nettbutikk, ellers har Traktøren, Jernia og store Obs-butikker. Jeg vil anbefale å kjøpe et Wiltonsett.


#10

rine sa for siden:

Ok, takker! Kakedingsshopping i morgen! :hyper:

Forresten, jeg har ikke kjøkkenmaskin- (hadde jeg vært En Som Har Kjøkkenmaskin, ville jeg neppe startet denne tråden :knegg: ) kan jeg bruke stavmikser?


#11

Teofelia sa for siden:

Har du ikke miksmaster heller? Hvis ikke kan du trolig bruke stavmikser.

Jeg kjøper Wilton-produkter på Ebay. Det er gjerne godt under halve prisen.


#12

rine sa for siden:

Nei, jeg har ikke miksmaster heller. :niks:
Men jeg knar brød og boller og lager kjøttkaker fra bunnen av, altså. :muskuløs:


#13

gajamor sa for siden:

Da kan du vispe for hånd også. Stålvisp, glass- eller stålbolle, og visping i 15 minutter (i følge Schønberg Erken).


#14

M&amp;M sa for siden:

Jeg sparer på tomme ketchupflasker som jeg vasker godt og fyller med melisglasur. Enkelt også for ungene og lite søl.
Bruker melis, eggehvite og noen dråper sitronsaft + evt. Konditorfarge. :ja:


#15

Syrin sa for siden:

Eg fekk nettopp i posten ein liten herlighet frå 60/70- talet, kjøpt på Epla.
epla.no/samler/produkter/526390/. Dette er jo først og fremst ei kjeksmaker, men skal også kunne brukast til dekorering.

Veldig bra kvalitet :) Ser at dei er etterspurt på nettet, og finst på Ebay
www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=Sawa+2000&_sacat=0&_from=R40

Men eg har aldri prøvd moderne presser, så dei er kanskje like bra. Veit ikkje i kva grad dei er velegna for krem og glasur, men i følge bruksanvisninga så skal det fungere. MEN eg er ikkje fremmed for at ein plastpose kan gjere god nytte også ;)


#16

Teofelia sa for siden:

Jeg har en slik trykksprøyte (av nyere årgang, dog). Den er super å lage rosetter med, men til streker, border og andre ting som ikke skal bygge i høyden, foretrekker jeg pose med ståltupp.


#17

Susse sa for siden:

Jeg kjøpte en eske på Europris til rundt 60,- med flere forskjellige sprøytedubeditter (type trekkspillflasker i ulike størrelser ol) og tilhørende munnstykker. Har testet på pepperkakehuset med stort hell. Har også brukt den største sprøyteflaska til kakedeig.


#18

zinatara sa for siden:

Sånn har jeg. Kjøpte den for noen år siden på jernia, men er veldig lik i utseende. Men jeg bruker den til å lage kjeks da, ikke dekorere kaker. Syns jeg har bedre kontroll når jeg bruke sprøyteposer og tipper.

Men dersom du er ute etter kjeksoppskrifter til pressen kan du søke etter spritz cookies. Jeg bruker å lage noen med rømme og de blir veldig gode.


#19

Avelonia sa for siden:

Takk! trengte en innføring i hvordan lage melisglasur, skal dekorere mini utgaven av huset vårt i dag :-)

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.