Lavender sa for siden:
Knekkebrød med nøtteaktig smak som gjør godt for magen. Jeg har fått oppskrift på at ark, vet derfor ikke opphavet. Har sett tilsvarende i ukeblad, sist i Stella.
2 dl Solsikkefrø
2 dl Sammalt rug grov
2 dl store Havregryn
2 dl Havrekli
2 dl Sesamfrø
1 dl Linfrø
1 dl Kruskakli
2 til 3 ss salt
7 dl vann
Bland det tørre og tilsett vann. La det svelle ca 30 min. Fordel massen på tre strekebrett med bakepapir. Dra massen ut så tynt som mulig med slikkepott, eller legg på et bakapapir og kjevle massen ut.
Stekes ved 180 grader i 10 min. Ta ut brettene og del i ruter med pizzakniv. Stek så i 35 min på 150 grader. Åpne døren hver 15. min og la fukt trekke ut. Noen ganger må de stå å tørke på 100 grader til de er sprø.