Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Myke vannkringler?

#1

Frøydis sa for siden:

Jeg er vokst opp med myke vannkringler til jul. Disse deler vi i to, og har smør, sennep og lammerull eller sylte på.

Jeg elsker disse, men har forståelsen av at det kun er tradisjon for harde vannkringler ellers rundt om. Noen andre som har tradisjon for myke vannkringler?


#2

Frøydis sa for siden:

Ha! Skulle se om jeg hadde lagt ut oppskrifta på disse her inne, så dukka denne opp. Ingen svar. :knegg:


#3

liefje sa for siden:

Vi har harde vannkringler til rømmegrøt og spekemat på 17. mai. Aldri myke kringler, men dersom de myke er som tyske Brezel, skal jeg jammen meg vurdere dette til julepålegget.


#4

Frøydis sa for siden:

Skal finne oppskriften. De er veldig gode med julepålegg.


#5

Stompa sa for siden:

Har aldri hørt om det engang - verken mye eller harde. :vetikke: (Vet selvsagt hva tyske Brezel er, så hvis dette er noe lignenede er jeg absolutt interessert i oppskrift! :hyper: )


#6

Frøydis sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan de tyske Brezel smaker, men deler gjerne oppskrifta. Må bare finne den først.


#7

Frøydis sa for siden:

Oppskrift på myke vannkringler:

2,5 kg mel
2 poser tørrgjær
1 ts salt
500 g smør
1 liter helmelk

Bland det tørre, og smuldre i smør. Lunk melka og ha i melblandingen. Kna godt! La heve en time, stikk hull i deigen og hev en time til.

Ha vann i en stor kasserolle med litt salt. Vannet skal småkoke.

Lag kringler, som legges i vannet til de kommer på overflata, legg så på et stekebrett og stekes på 250 grader i ca 5 minutter. Følg med, for dette går fort!


#8

Nessie sa for siden:

Aldri hørt om. Spiser man det som brødmat?


#9

Frøydis sa for siden:

Ja. Jeg må ha det til jul. Spiser med gräddost, eller annet julepålegg. Skal bake i helga, og da blir det nok det som blir lunsj resten av skoleåret. :knegg:


#10

liefje sa for siden:

Hvis de er som de tyske, er de skikkelig ferskvare, altså må spises den dagen de lages. Dagen etter er de ikke noe gode. Kanskje kan man fryse dem?


#11

Høst sa for siden:

takk for deling - skal de ikke heves eller noe slikt?


#12

trøtt sa for siden:

Jeg dropper å tørke vannkringlene slik at de blir myke. Jeg er vokst opp med myke vannkringler. Bakte en ladning for noen dager siden og de oppbevares i fryseren liefje.

Jeg forhever deigen i 30-40 min høst. Etterhevingen skjer i vannet. Pass på å få de i ovnen med en gang etter de har vært i vannet, blir brettet stående på benken mens et annet brett stekes så blir de litt skrukkete.


#13

Isolde sa for siden:

Blir de litt som bagels? De er kokt i vann med litt sukker i, ikke salt. Ellers er deigen litt lik.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.