Jeg er vokst opp med myke vannkringler til jul. Disse deler vi i to, og har smør, sennep og lammerull eller sylte på.
Jeg elsker disse, men har forståelsen av at det kun er tradisjon for harde vannkringler ellers rundt om. Noen andre som har tradisjon for myke vannkringler?
Vi har harde vannkringler til rømmegrøt og spekemat på 17. mai. Aldri myke kringler, men dersom de myke er som tyske Brezel, skal jeg jammen meg vurdere dette til julepålegget.
Har aldri hørt om det engang - verken mye eller harde. :vetikke: (Vet selvsagt hva tyske Brezel er, så hvis dette er noe lignenede er jeg absolutt interessert i oppskrift! :hyper: )
2,5 kg mel
2 poser tørrgjær
1 ts salt
500 g smør
1 liter helmelk
Bland det tørre, og smuldre i smør. Lunk melka og ha i melblandingen. Kna godt! La heve en time, stikk hull i deigen og hev en time til.
Ha vann i en stor kasserolle med litt salt. Vannet skal småkoke.
Lag kringler, som legges i vannet til de kommer på overflata, legg så på et stekebrett og stekes på 250 grader i ca 5 minutter. Følg med, for dette går fort!
Ja. Jeg må ha det til jul. Spiser med gräddost, eller annet julepålegg. Skal bake i helga, og da blir det nok det som blir lunsj resten av skoleåret. :knegg:
Jeg dropper å tørke vannkringlene slik at de blir myke. Jeg er vokst opp med myke vannkringler. Bakte en ladning for noen dager siden og de oppbevares i fryseren liefje.
Jeg forhever deigen i 30-40 min høst. Etterhevingen skjer i vannet. Pass på å få de i ovnen med en gang etter de har vært i vannet, blir brettet stående på benken mens et annet brett stekes så blir de litt skrukkete.