Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegodt uten sjokolade og nøtter?

#1

Christa sa for siden:

Vi har en i familien som ikke kan spise sjokolade eller nøtter. Finner ikke mye julegodt uten. Kokostopper og colakake skal vi lage. Men hva med julegodteri, har dere oppskrift på noe skikkelig godt uten sjokolade og nøtter?


#2

Skilpadda sa for siden:

Karameller eller fudge. Peppermyntetopper med f.eks. jellybeans eller annet ikke-sjokolade-godteri til pynt.

(Er kokos greit når man ikke kan spise nøtter, forresten?)


#3

Addison sa for siden:

Jeg tenker marengs og makroner, har ikke oppskrift for hånden, men litt nettsøk gir sikkert mye spennende. Hjemmelagd gelégodteri er også supergodt, har ikke laget, bare smakt :hjelpsom:.


#4

Christa sa for siden:

Fudge prøvde jeg i fjor, de blev ikke bra. Men fløtekarameller kan jeg prøve.

Det med kokos har jeg ikke tenkt på, det må sjekkes opp! Takk.


#5

Christa sa for siden:

Åh, hjemmelagd gelégodteri høres bra ut. Må finne oppskrift!


#6

Hobbes sa for siden:

Mamma og pappa har oppskrift på "seigmenn". (Det vil vel kanskje heller klassifiseres som gelégodteri. Skal se hva jeg kan spore opp.


#7

Christa sa for siden:

Veldig gjerne! Takk.


#8

Tangina sa for siden:

Polkagriser, selv om det forekommer meg at det er relativt vanskelig å lage.


#9

Mrs. Longbottom sa for siden:

ikke sjokolade i det hele tatt, eller er det noe i sjokoladen som ikke tåles. For det finnes både melke- og helt nøttefri sjokolade om det er det som er problemet.


#10

Beathe sa for siden:

Hva med marsipan eller kransekake/kransekakestenger?

Broren min er allergisk mot nøtter og har i all tid holdt seg langt unna mandler også i den tro at det går innunder kategorien nøtter. Nå har han hørt/lært at det ikke er en nøtt, og et lite søk kan underbygge dette. Det er en frukt.
Han spiste nå i alle fall eplekake med mandler på, og det gikk finfint (han hadde epipenn i nærheten sånn i alle tilfelle).


#11

Christa sa for siden:

Er kakaobønner, så all sjokolade utgår.


#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, da er det ikke mye å gjøre på sjokoladefronten, nei.


#13

Hot Lips sa for siden:

Juleknekk er godt. Jeg foretrekker mandelspitter framfor kokos i.
(Min nøtteallergiker tåler forresten både mandler og kokos.)



#15

Skilpadda sa for siden:

Du kan lage havreflarn, eller ha havregryn i stedet for kokos i kokostopper/kokosmakroner. Tåler vedkommende solsikkefrø, så kan visst det males og brukes i stedet for mandler i en del ting (har jeg hørt, men ikke prøvd selv).


#16

Christa sa for siden:

Åh, havreflan ja. De kan jeg jo å lage som kremmerhus og ha krem og rørte bær i.


#17

Señora sa for siden:

Juleflesk:

1 kg sukker
1/2 liter vann
11 pl. gelatin
2 pk. gelatinpulver
1 pk. sitronsyre (ca 25-30g)
Essens
Farge
Sukker til å "tørke" geleen i

Sukker, gelatinpulver og vann kokes opp i 15 min., ha alt i gryten mens det er kaldt.
NB. Det koker lett over, så det er en fordel med stor gryte
Etter 15 min. koking tas gryten av varmen, ha i syren og ferdig bløtede gelatinplater. Røres godt ut. Fordeles i skåler og ha så oppi essens og farge. Dette må smakes frem, men ca 1 - 2 ts essens i hver skål ( ca 4 forskjellige smaker), det skal være ganske sterk smak når det er flytende.
Geleen helles i bakepapirkledde fat / skåler. La det stå i kjøleskapet i 1 - 2 døgn.

Ha så sukker i en langpanne som geleen vendes i. Klipp opp geleen i passe store biter, dekk godt med sukker. Tørkes i 1 - 2 døgn (ligge romtemperert i sukker i langpannen)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.