hildeje sa for siden:
Hva er din beste glutenfrie oppskrift?
legg gjerne med link til en side eller blogg.
Alt av interesse :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
hildeje sa for siden:
Hva er din beste glutenfrie oppskrift?
legg gjerne med link til en side eller blogg.
Alt av interesse :)
kamp sa for siden:
Kan vel legge inn favoritt oppskriften min på kake igjen. Virker alltid :)
Grunnoppskrift kake
300 g glutenfri melblanding
200 g sukker
1 1/2 ts natron
3,5 dl appelsinjuice
70 g smeltet melkefri margarin/smør eller olje
Mel, sukker, natron og appelsinjuice blandes. Rør så inn margarinen.
Stekes i stekeovn på midterste rille ved 200 °C til den er ferdig, det avhenger av formen.
Passer fint i en liten rund form, selv bruker jeg ofte en form formet som bamse.
Dette er en grunn oppskrift så tilsetter man det man ønsker videre.
Kanelkake - 1,5 ss kanel
Kardemomme - 1 ss kardemomme
Sjokolade - Kakao eller smeltet sjokolade (litt mindre væske)
Eplekake - Revet eple (tilpass væske)
Sitronkake - Sitron
Jeg bytter og appelsin juice mot eple juice eller ananas juice innimellom.
Syrin sa for siden:
Eg har mine oppskrifter her:
[url]www.sukkerungen.no[/url] - under fanen: oppskrifter (så slepp du diabetes-postane).
Amic@ sa for siden:
Ikke akkurat oppskrift, men mer tips. Til supper og lignende bruker vi de Piadina brødene fra Schär. Legger de på bakepapir og strør ost og litt godt salt over. Noen minutter i ovnen og skjærer i passe stykker og har til supper og gryter. Veldig gode!
Amic@ sa for siden:
Lomper kan sikkert alle, men skriver den ned likevel
1 pk potetmosmiks
2,5 dl vann
0,5 dl glutenfritt mel
Eventuelt moser jeg kokte poteter, og har i en ts salt og glutenfritt mel til det blir en deig som kan kjevles ut.
Kjevler ut og skjærer litt til, og steker på tørr panne. Legger de inn i aluminiumsfolie etterhvert som de er ferdigstekt, da holder de seg myke. Kjempegode lomper, mye bedre enn ferdigkjøpte med hvetemel... !!
GinaK sa for siden:
Sniker litt her, jeg. :cool:
Sønnen har nå vært kvalm og kastet opp i 3 uker så vi sjekket for matallergi, og da kom det frem at han ligger i grenseland for reaksjon på Cøiaki. Så vi skal til spesialist for å sjekke opp nærmere.
Erica sa for siden:
Det må jeg prøve! Bra tips! Hvilket mel syns du funker best?
Syrin sa for siden:
Ah, Amica - takk for lompeoppskrift! Supert! :)
Amic@ sa for siden:
Bruker lyst mel, har prøvd alle typer tror jeg, og syns de er like gode hver gang. Ekstra gode når man lager med kokte poteter, men litt mer jobb da..
Pass på å tette aluminiumfolien for hver lompe dere legger på toppen av den andre, slik at fuktigheten holdes inne..
Erica sa for siden:
Bør de spises med en gang, eller kan de oppbevares litt? Enten ferske eller frosne..?
Amic@ sa for siden:
Best med det samme, eller samme dag. Men jeg fryser restene, og syns de er bedre enn de ferdigkjøpte og blir ikke like tørre. Lager sjelden mange for å fryse, det går såpass raskt at jeg foretrekker ferske!
kamp sa for siden:
Som lefser kan du bruke odins potetbrød og legge mellom to våte håndduker. Veldig greit nå i jula!
Syrin sa for siden:
Appelsinkjeks:
200g mandler (uten skal)140 gr melis
finreve skall av tre appelsiner
1 stort egg, romtemperert
170 gr romtemperert smør
1 ss fersk pressa appelsinjuice
250 gr glutenfritt mjøl
perlesukker
Start med å skolde mandlene i kokande vatn. Dvs. du kokar opp vatn og har mandlene i. La dei ligge i eit minutt, og skyll så av.
Deretter heller du mandlene med melis i ei matmølle og kjører dei til ein grov masse. Ganske fin (sjå bilde på bloggen som vart linka til over).
Så skrubbar du appelsinene og riv skalet. Pisk skalet saman med egg, og hell det i mandlene og melisen. Bland. Ha i det mjuke smøret og appelsinjuice, bland på nytt. Ha til slutt i mjølet og bland lett – ikkje lenge. Skrap deigen ut på plastfolie og rull den saman til ei stor pølse (du kan også lage to pølser). Dersom deigen er klissete kan du rulle den i melis.
Når du har laga rullen legg du den i kjøleskapet. Her skal han ligge i minst 3 timar. Når du er klar til å bake, skjer du skiver av pølsa, ca. 1,5 cm. tjukke. Legg dei ut over eit bakebrett med bakepapir.
Strø på perlesukker (om du vil). Steik i 10 minutt ved 180 grader.
Syrin sa for siden:
Dei kjøper vi, men har ALDRI tenkt på å legge dei i bløyt!! Er det mulig altså?? Så bra!
Syrin sa for siden:
Og her er mine lussekattar.
50 gr. gjær
5 dl. melk
200 gr. smør
1 ss fiberhusk
1 ts. salt
1,5 dl. sukker
1 egg (pluss eit til å pensle med).
1 gr. safran (ein boks frå apoteket er normalt 0,7 gram, det er ok)
15 dl glutenfritt mjøl (f.eks Toro fin)Rosiner, ein neve, lagt i ei skål med vatn (hindrar at rosinene blir brent)
Støyt safranen saman med litt sukker. Smelt smøret og slå over melka. La det bli godt varmt. Ha i fiberhusk og la stå nokre minutt. Sjekk temperaturen – den skal vere om lag fingervarm. Rør ut gjæren i væska. Ha i salt, sukker, egg og safranblandinga i ein bolle. Kvell over det våte, og ha deretter i det meste av mjølet. Arbeid deigen godt saman – den skal vere temmelig våt. La deigen heve i bollen i ein halv time, eller til deigen har dobbel storleik. Deigen er ganske våt – og ein treng å ha ein del mjøl på bord og hender når ein bakar ut. Del deigen i 25 små deigklumpar. Trill/trykk desse ut til pølser som er ca. 2 cm. tjukke. Form dette til dei lussekattane du vil ha. Legg på plate og la heve ein halv time. Pensle med egg og dytt inn ein rosin i kvar "sving". Steik ved 250 grader i 7 minutt. Aller best er dei når dei er heilt ferske og varme. Dei kan frysast ned, tinast og varmast forsiktig opp.
kamp sa for siden:
Funker perfekt til juletorsken:)
hildeje sa for siden:
Åh så bra :D skal skrive dem ned med det samme :D
Erica sa for siden:
De lompene Amic@ - skal det være varme poteter som moses, eller kalde?
Amic@ sa for siden:
Bruker kalde.
GinaK sa for siden:
Takk for linken, Amic@. :)
Amic@ sa for siden:
:neie:
Erica sa for siden:
Disse lussekattene smakte helt som vanlige lussekatter når de var nystekte, ihvertfall. Akkurat bakt dem, så har ikke testet de ut kalde.
LUSSEKATTER
150 gram smør
5 dl H-melk
1 pk rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
150 gram sukker
0,75 gram safran ( som er akkurat det som er i pakken fra apoteket :-))
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
800 gram Semper glutenfri mix
Smør smeltes i en kasserolle, melk tilsettes til passe lunken melk. (38 grader for vanlig gjær, 40 grader for tørrgjær).
Smuldre gjær i bakebollen og tilsett fiberhusk. Tilsett melkesmørblandingen, sukker, krydder og egg. Bland sammen, og tilsett melet. Elt til en fin og smidig deig. La stå og "sette" seg i 20 minutter eller så, før det trilles ut til fine lussekatter som skal etterheve ca 30 minutt på et lunt sted. De skal heve endel før de settes i ovnen for å bli luftige og fine. Pensle med egg, og steks på varmluft på 200 grader ca 15 minutt. Følg med, for de blir raskt brune.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.