Jeg vil lage eple på pinne til bursdagen til storebror.
Dere som har gjort dette, eller vanlige popcakes, hvordan gjør dere det med sjokoladen og pynten?
Og hva slags sjokolade bruker dere? Vanlig fondue sjokolade? (Kokesjokolade og kremfløte) Men den er kanskje litt for rennende? Bør den avkjøles litt først?
Ruller man i strøet med en gang?
Jeg har laget sjokoladekake, blandet med litt sjokoladeglasur til en litt tykk, leiret blanding, rullet kuler, satt pinne oppi, satt kaldt, og dyppet i sjokolade. Å bare smelte sjokolade ble for tyktflytende, så jeg har hørt at det anbefales å blande ut med fett av noe slag.
De ble ganske tunge, så jeg tror det er lurt å lage dem ganske små.
De beste cake popsene vi har laget var med den jordbærkaka her inne, og da rullet jeg kuler og dyppet pinner i sjokolade og stappet i dem, før jeg satte de i frysern.
Dagen etter smeltet jeg kokesjokolade med delfiafett, og hentet posene fra frysern og dyppet og snurret kjapt. De jeg ikke orka å lage noe stativ til ble dyppet i strøssel og plassert på fat med kaka ned, men ellers trengte de ikke strø syns jeg da.
Men det er virkelig lurt med frosne kakekuler, da kan sjokoladen være mer flytende så det ikke blir så tykt lag.
Ja, cake pops er vel det det kalles.
Men jeg vil ha eplebiter. På pinne. Jeg mener det var en eller annen her inne som la ut et bilde av det, men jeg finner det ikke igjen.
Ikke prøv å lage cake pops av Devil's food cake, ihvertfall. Den er jo umulig å få tørr nok til å lage den leirete blandingen av kake og glasur. :been there: