Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brente mandler med "klumper"

#1

Hannamoren sa for siden:

Jeg liker de brente mandlene når de er litt ruklete, og ikke glatte og blanke. Men finner ingen oppskrift på dem. Noen som har en fenomenal oppskrift her inne? Gjerne med litt krydder i.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Mine blir aldri glatte og blanke, alltid ruglete. Trodde det var jeg som ikke fikk det helt til. :p
Jeg bruker denne oppskriften, om det er til hjelp.


#3

Hannamoren sa for siden:

Den så super ut! Takk, da skal jeg prøve den i dag. Har en del som må lages til i morgen, da jeg skal på Candy Exchange sammen med noen venninner.

#4

Snuppa sa for siden:

Tror det er sånn at de blir ruklete først, og så blir glatte når de blir utsatt for ytterligere varme.


#5

Stompa sa for siden:

Det er bare å avbryte karamelliseringsprosessen før de blir glatte.


#6

ElinM sa for siden:

Jeg har en kokebok med to oppskrifter, og hvis jeg ikke husker feil står det der at mandlene blir klumpete hvis de lages med vann, og glatte hvis de lages uten vann. Jeg bruker å lage uten vann og de blir forholdsvis glatte.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Hvordan lager du de uten vann, Elin? Jeg kunne tenke meg å lage glattere mandler.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier av og til å dyppe de ferdige mandlene i smeltet sjokolade og la det stivne, kjempesnadder.


#9

ElinM sa for siden:

Jeg har ikke begynt å lage brente mandler til jul enda, og nå er det et år siden sist så jeg husker ikke eksakt. Men det er vel bare å ha i sukker og mandler og røre til sukkeret er smeltet rundt mandlene og blitt passe brunt. Helt på slutten har jeg i en spiseskje eller to med smør for å gjøre det litt lettere å få de fra hverandre. Ja, og så steker jeg mandlene noen minutter i ovnen først for å få passe brentsmak.


#10

Bomull sa for siden:

:jupp:

Mine blir ruklete før de blir glatte. Jeg vil ha de glatte da, så jeg brenner litt lenger. Lager med vann, og smør.


#11

Pappalille sa for siden:

Jeg får alltid helt glatte mandler og jeg bruker vann. Den viktigste ingrediensen er tålmodighet hos kokken. :-)


#12

arrow sa for siden:

Er hjemmelagde brente mandler bedre enn kjøpeversjonen? Vi har ikke tradisjon for det i min familie, og jeg er jo klar over at forskjellen mellom berlinerkranser og marsipan man kjøper ikke er i nærheten av de man lager selv. Er det slik med brente mandler også?


#13

Bomull sa for siden:

Jeg synes det, for da får jeg de akkurat som jeg vil. Jeg synes det varierer veldig hvor godt brent mandlene er og hvor sprø de er når man kjøper - overhode ikke det samme! :niks:

Det er jo så lett, bare man passer på så det ikke brenner seg. Jeg brente to partier i går på godt under en halvtime. Mmmmmm, nam!


#14

Einhyrningur sa for siden:

Min erfaring sier at det er smøret som avgjør om de blir glatte eller ruglete.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.