Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den ultimate vin til pinnekjøtt?

#1

løve70 sa for siden:

I morgen skal vi ha pinnekjøtt til middag, og i den forbindelse vil jeg gjerne ha tips om den ultimate vin :blafre:


#2

Toffskij sa for siden:

Det finnes jo egentlig ingen ultimat vin til pinnekjøtt, men siden jeg ikke liker øl, prøver jeg hvert år likevel. Det går an med riesling (helt tørr eller med noe restsødme), men jeg synes champagne funker enda bedre.



#4

løve70 sa for siden:

Ja, jeg vet at det egentlig passer best med øl, men er heller ikke så glad i det:( Champagne er jo alltid godt:)

Har du tips til en passende Riesling?


#5

løve70 sa for siden:

Kanskje jeg skal se om jeg finner denne?
Weissenkrichen Riesling Smaragd 2011 (Fra Kamp sin link).


#6

Madicken sa for siden:

Det eneste som duger til pinnekjøtt er rødbrus. :vilha:


#7

Bomull sa for siden:

Jeg satser på denne til pinnekjøttet jeg skal innta i morgen, sprudlevann altså - og mer eller mindre det nærmeste du kommer ekte champagne. Nam!!


#8

Bille sa for siden:

Ripasso. :jupp:


#9

løve70 sa for siden:

Den er god Bomull:)

Ripasso ja..Slett ikke dumt, det er ihvertfall godt til mye annet;)


#10

Bille sa for siden:

Ripasso er godt til kraftig mat og passer utmerket til julemat. :jupp:


#11

millact sa for siden:

Drikker heller ikke øl, men synes vin er godt til. Henger meg på tråden, jeg.


#12

Toffskij sa for siden:

Jeg vet mange sier ripasso til pinnekjøtt, men jeg synes ikke det funker noe særlig. Jeg synes all rødvin reagerer merkelig med pinnekjøttsmaken. Ikke er det så stas til den søtlige kålrabistappa heller. Nei, jeg ville gått for bubblis. Jeg funderer på å prøve roséchampagne i år, kanskje det blir gøy?


#13

Hyacinth sa for siden:

Hva slags champagne kjøper jeg? Og hva koster den?


#14

løve70 sa for siden:

Roséchampagne blir nok ihvertfall gøy:) Meget mulig godt også;)


#15

arrow sa for siden:

Vørterøl går om man liker det, kan blandes med sitronbrus, og funker som et alternativ til juleøl. Jeg har prøvd ulike viner, men ikke helt funnet en favoritt enda. Det er av og til Champagne til maten nyttårsaften hos oss, og det funker.


#16

løve70 sa for siden:

Øl er ikke godt:( Da drikker jeg heller Farris. Champagne er selvsagt alltid godt, men middagsgjesten vår er ikke så begeistret for det.

Kanskje juleøl til LøveMannen og min venninne og Champis til meg er det beste;)


#17

Bomull sa for siden:

Peker opp. Og den er ikke gal i pris heller, synes jeg. Ca 150,- hvis ikke jeg husker feil. Polet har mange ulike av denne, varierer vel mellom 120-200,- i pris. Men det er den du ser bilde av du skal ha.


#18

millact sa for siden:

Da skal jeg ut og kjøpe den. Hva annet passer den til?


#19

Susse sa for siden:

Vi sverger til Tomassi, Ripasso.


#20

løve70 sa for siden:

Den er en av mine favoritter:) Har ikke prøvd den til pinnekjøtt da.


#21

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker rødvin til pinnekjøtt, samme hva dere sier. :) Gjerne Niepoort Fabelaktig Douro, den har vi som regel i hus og jeg liker den til all slags lam.



#23

Eia sa for siden:

Mara (Ripasso) mener jeg funket bra til pinnekjøttet. Ellers likte jeg forslagene i den siste lenken til Toffskij (de fleste - Barberaen synes jeg ikke passer så bra)


#24

Toffskij sa for siden:

Jeg synes heller ikke barbera høres ut som noen god idé. :skeptisk:


#25

Fadese sa for siden:

Til lam er Chateau Musar (ubeskrivelig god). Ekstatisk god, faktisk. Og så god at jeg nesten ikke kan tenke meg noe den ikke passer til. Men jeg kan ta feil.


#26

Toffskij sa for siden:

Jeg synes også Musar er nydelig, men til pinnekjøtt? :skeptisk:


#27

Fadese sa for siden:

Bedre med Musar med litt pinnekjøtt til, kanskje? :humre:
Du har sikkert rett, Toffskij. Saltet lam er jo noe ganske annet ikke-saltet.


#28

løve70 sa for siden:

Jeg tar med meg alle tips og tar en tur på polet senere i dag. Skal holde dere oppdatert;)


#29

Addison sa for siden:

Jeg henger her for å få tips :hyper:!


#30

torsk sa for siden:

+1 for tørr musserende.


#31

Bomull sa for siden:

Jeg har drukket denne til både biff og reker med hell, men den er nok generelt, som det meste musserende og hvitt, aller best til fisk og skalldyr, fremfor kjøtt. Dog er jo pinnekjøtt en egen kategori igjen, og denne er som sagt GOD, så det kan liksom ikke bli feil tenker jeg! ;) Kan rapportere endelig etter i kveld.


#32

Toffskij sa for siden:

All vin kan bli feil, bare den møter sitt mat-Waterloo.


#33

Tjorven sa for siden:

Vi har drukket ekstremtørr hvitvin til pinnekjøtt med suksess. Jeg husker selvfølgelig ikke navnet (jeg gjør aldri det med vin, men jeg er heldigvis gift med en kar som har vett på å skrive det ned). Vi leste om den i en "slik vin passer til julemat"-artikkel i Vinbladet (som gis ut av Vinmonopolet).

Vi har forsøkt diverse røde uten av vi syntes det passet.

Musserende er jo alltid forlokkende, da. :blunke:


#34

Bomull sa for siden:

Sant nok. Men jeg har trua, enn så lenge. :p


#35

skyfri sa for siden:

Jeg fikk tips om denne i fjor fra en som blant annet kaller seg matskribent (i et blad som ikke akkurat handler om mat. :knegg:)
Vinen smakte kjempegodt til pinnekjøttet. Tror kanskje det var bestillingsvaret på vinmonopolet, så jeg bestilte gjennom nettbutikken i fjor.

Bellavista Franciacorta Cuvée Brut, Lombardia Italia.


#36

Nenne sa for siden:

Hvis du ikke har kjøpt så har VG et oppslag om akkurat det i dag.


#37

Toffskij sa for siden:

skyfri: Det er jo også en musserende lagd på champagnemetoden (og like dyr som en del champagner). Sikkert god! :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.