vixen sa for siden:
Noen som har gode oppskrifter på karameller? Hvor lenge holder de seg og hvordan lagres de? De få gangene jeg har prøvd så har det blitt enten for hardt eller for mykt.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
vixen sa for siden:
Noen som har gode oppskrifter på karameller? Hvor lenge holder de seg og hvordan lagres de? De få gangene jeg har prøvd så har det blitt enten for hardt eller for mykt.
kokosbolle sa for siden:
Temperaturen har vel mye å si for konsistensen? Ikke for varmt og ikke for kaldt, når det lages?
Bokormen sa for siden:
Det eneste jeg har regulert konsistens med er koketid. Karamellene blir hardere dess lengre jeg koker massen. Hjemmelagde karameller er så godt. :nam:
Sokk sa for siden:
Du må bruke termometer. :nemlig: Det er nesten helt umulig å få perfekte karameller uten!
Odelia sa for siden:
Jeg bruker denne oppskriften. De er nyyydelige :nam:
Jeg bruker ikke termometer, men koker på høy varme (rører ofte) og lar massen bli tykk og oransj før jeg tar den av plata. Kanhende du må prøve deg frem noen ganger, for plutselig er den svidd, eller så stivner den ikke om du tar den for kjapt. Jeg har mye brukt 9 minutters koketid, men det holdt ikke siste gangen (muligens jeg hadde på varme 7 i stedet for 8 litt for lenge). Jeg fordeler i to bokser og lar det avkjøles på kjøkkenbenken en liten time før jeg kan jobbe med deigen. Dersom den ikke er stivnet innen da kan det være at den ikke er kokt lenge nok.
Erica sa for siden:
Jeg lager fudge, her er oppskrift om du kunne tenke deg å prøve:
Jeg brukte denne oppskriften, men tilsatte også ca halvannen teskje vaniljesukker med ekte vanilje:
397g can Carnation Condensed Milk
150ml (5fl oz) milk
450g (1lb) demerara sugar
115g (4oz) butter
Method
Grease and base line an 18cm (7in) square tin with baking parchment.
Gently heat all the ingredients in a large, nonstick saucepan, stirring until the sugar dissolves.
Bring to the boil and simmer gently for 10-15 minutes, stirring continuously, until a temperature of 116ºC (240ºF) is reached on a sugar thermometer. Alternatively, test the fudge by dropping a little into a jug of cold water. If a soft ball is formed, the fudge is ready.
Remove from the heat. Beat until thick and grainy (about 10 minutes). Pour into the prepared tin and leave to cool. When cold, cut into squares.
Fudge can be stored for up to 1 month in an airtight container.[font=Calibri][/font]
Palmen sa for siden:
Oooooooh, jeg har fått meg sukkertermometer, blir kanskje nødt til å lage karameller i år :nam:
Mrs. S sa for siden:
Jeg har aldri fått til bra karameller før jeg prøvde disse:
www.lovelybaking.com/2011/11/verdens-enkleste-karameller.html
Søtet, kondensert melk er ikke det samme som Viking melk. Den er mye tykkere. Jeg kjøpte i en innvandrerbutikk. Noen sier de har på Meny, jeg vet ikke. Jeg har ingen Meny-butikk i nærheten.
1 boks av denne melken er 3 dl.
Dixie Diner sa for siden:
Dumt spørsmål, men sånn sukkertermometer/koketermometer, kjøper man det i spesielle kjøkkenutstyrsbutikker eller selges det på større matbutikker også? Er de dyre?
Erica sa for siden:
Jeg bruker bare vanlig steketermometer jeg, et elektrisk med ledning.
nokon sa for siden:
Eg har laga denne dei siste åra og den blir veldig bra. pludrehanne.blogspot.no/2009/12/farvel-til-kuleprven.html
Fluke sa for siden:
Hva er kokosfett og hvor kjøper man det?
Dixie Diner sa for siden:
Delfiafett, og i vanlig matbutikk.
Jeg kjøper dog heller uherdet kokosfett fra iHerb (selges også i helsekostbutikker, Cocosa, men det er mye dyrere da).
Fluke sa for siden:
Delfia ja. Det vet jeg hva er. :jupp:Palmen sa for siden:
Jeg har kjøpt sukkertermometer på ebay, Dixie. Kostet ikkemange kronene.
Sokk sa for siden:
Termometer har de f.eks. på Panduro. Koster vel en hundrelapp eller litt mer.
vixen sa for siden:
Tusen takk for alle tips! Nå skal det kokes karameller her.
Filifjonka sa for siden:
De har termometer i vinlagingshylla på Europris. Jeg fant det der for nesten ingen penger, etter å ha lett overalt.
Palmen sa for siden:
De karamellene dere linker til over her, er det seige karameller? Jeg liker ikke steinharde karameller, de beste er de som har smørbukkonsistens.
Odelia sa for siden:
Palmen: Den jeg linker til er myke karameller (forutsatt at du ikke svir massen da).
Palmen sa for siden:
:nam:
nokon sa for siden:
Den eg har linka til er smørbukkaktig.
Fibi sa for siden:
Jeg lager alltid disse. De smaker fantastisk! Har laget både med romessens og med havsalt (drysses over når massen er helt i formen), og har fått streng beskjed av søs om å lage en egen batch til henne i år. Jeg bruker ikke termometer, og har ikke savnet det. Karamelltesten gjør samme nytta i denne oppskriften.
matloggen.blogspot.no/2010/12/en-munnfull-kjrlighet-fltekarameller.html
Dixie Diner sa for siden:
Fibi sine er dødsgode, jeg lager melkefri versjon hver jul. Mmm. Jeg får til karamelltesten, men synes det høres enklere ut med et termometer enn å ta den prøven kanskje 2-3 ganger for å sjekke da.
Fluke sa for siden:
Jeg laget disse sjokoladekaramellene i går, og de var sinnsykt gode.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.