Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du gavekort liggende?

#1

Mirmell sa for siden:

Denne saken minnet meg på at vi har to gavekort liggende som vi fikk til jul i fjor. Begge varer i ett år, det ene er kjøpt 18. desember i fjor og det andre den 20. Så til uka blir det shopping på Tilbords og et bedre måltid på en restaurant.

Sikkert mange som har gavekort fra fjorårets julegaver liggende, og sikkert enda flere som ikke vet hvor de har gjort av dem (har mange en gang funnet gavekort her og der som har gått ut for lenge siden). :knegg:


#2

Filifjonka sa for siden:

Nei, de bruker jeg ganske raskt og har full oversikt over. Syns det er merkelig at folk ikke klarer å få brukt gavekort og soser bort store verdier på den måten. Det tyder ikke akkurat på de helt store udekkede behovene og heller ikke på så mye respekt for giveren.


#3

trøtt sa for siden:

Jeg fant i høst fire gaverkort som var kjøpt i 2009. Tre av de var det penger på, totalt ca 900kr. De gikk ut i desember i år. Hadde også ett som bare var gyldig i et år som jeg fikk brukt opp noen dager før fristen. Foretrekker å få penger.


#4

trøtt sa for siden:

Tre av de jeg fant var ungenes og de hadde ingen behov da de fikk de. Problemet mitt nå var at jeg ikke husket hvem av ungene som eide kortene. Mine egne kort visste jeg om, men jeg handler omtrent aldri der det var gyldig.


#5

Molly sa for siden:

Nei, gavekort bruker jeg lenge før fristen går ut.


#6

Mirmell sa for siden:

Her har det på ingen måte stått på manglende respekt for giveren. To ganger har gavekortene blitt lagt på lure plasser under flytting, og dermed ikke funnet igjen før det var for sent, og for to år siden la jeg de to gavekortene vi fikk i en av bøkene i bokhylla for å huske hvor jeg hadde lagt dem, men når det kom til stykket husket jeg selvsagt ikke hvor jeg hadde lagt dem. Og en gang hadde mannen lagt ett i jakkelomma, men så var det plutselig borte. Vinteren etter fant han det i en annen jakke, som han nesten aldri bruker, men som han tydeligvis hadde brukt akkurat den dagen.

Jeg synes de gavekortene som er formet som kredittkort er smart, for de putter jeg rett i kortholderen.


#7

isola sa for siden:

Ja. Det var gaver til 30-årsdagen min, og jeg ønsker nettopp å IKKE sose dem bort, men jeg finner liksom ikke noe som er "verdig"..


#8

Synnemor sa for siden:

Fikk to gavekort på spa til jul ifjor. Det ene gikk ut 3.desember, det ble brukt i siste liten (og nytt i fulle drag.) Det andre går ut 20.12, og jeg har reminder på mobilen om at jeg må bruke det innen da. Skal bestille time over helgen.

Jeg kan ikke huske at jeg har fått gavekort som ikke er blitt brukt (med unntak av slike man får i butikker stadig vekk når man handler, av typen "neste gang du handler her (innen en uke) får du 50,- i rabatt".


#9

Anne C sa for siden:

Ja jeg har ett jeg fikk til bursdagen min i fjor. Jeg er som regel veldig rask på å bruke de, men dette er på et senter jeg aldri er på. Det ligger helt feil til for meg. Men jeg skal ikke la det gå til spille, og jeg har full oversikt over det.


#10

mrc sa for siden:

Gavekortene brukes raskt - synes det stort sett er ypperlig å få til jul ettersom det blir en del handling når nyttårssalget starter...


#11

Anne C sa for siden:

Når jeg tenker meg om så fikk jeg tre gavekort til bursdagen min for to uker siden. Men det er bare to uker siden, og jeg vet de får bein å gå på ganske snart.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Det hender jeg utsetter å bruke gavekort til jeg finner akkurat det jeg har mest lyst på, men da bruker jeg det jo på en bra måte. Kunne ikke falt meg inn i måneskinn å ikke bruke et gavekort. Jeg glemmer ikke ut penger jeg har fritt disponibelt til noe jeg vil ha, that'll be the day. :knegg:


#13

Anne C sa for siden:

:dulte:


#14

Veronal sa for siden:

Har aldri fått gavekort, men nylig fant jeg ett mannen fikk for 1 år siden. Gyldig 1 år til.


#15

-Nj- sa for siden:

Ikke sant!


#16

Bloppy sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har ett hvor saldoen er på rundt tre hundre eller så. Det var på tusen. Og det gikk ut i november ser det ut til. Jeg synes det er en uting med gyldighet et år etter kjøp. Burde ikke stått noe på det. Da hadde det vært gyldig i 3 år.


#17

Malama sa for siden:

Jeg har tilgodelapper utgått på dato...

somregel er de veldig greie med å fornye sånne ting, men den julegaven vi fikk (kjøpte oss) fra farmor i fjor byttet vi på nyåret fordi vi fikk dobbelt opp. En tilgodelapp siden jeg ikke fant noe den dagen. Glemt. Flyttet. Jeg har 400 kroner som kun kan brukes på tilbords på øyrane Torg i Bergen. Utgått i sommer, men jeg får lov til å bruke den likevel. Men jeg bor altså 37 mil unna, og har ikke tenkt meg til Bergen med det første.

Mannen lette etter noen papirer i flyttelasset, og kom opp med en konvolutt med gavekort og tilgodelapper. Dessverre er der nok noe tapte penger ja. Vi skal herved ta oss sammen, i 2013 skal alle gavekort og tilgodelapper brukes snarest mulig.


#18

Chablis sa for siden:

Nei det har jeg ikke, har aldri glemt ett gavekort.


#19

Tinka sa for siden:

Gavekortene blir brukt fortløpende, og har aldri glemt ett.


#20

dharma sa for siden:

Mannen fikk ett i fjor, kan brukes på giverens bosted og ikke vårt.
Gyldig ett år til da, så vi har litt tid på oss.


#21

amylin sa for siden:

Ja, har et på Kremmerhuset!


#22

amylin sa for siden:

Og jeg har også vært med å ikke bruke gavekort. Fikk gavekort da det nye operahuset åpnet av eks-svigermor, men eksen ville i grunnen ikke på opera, så da ble de liggende. Tror det var omtrent 2500,- som ikke ble brukt.


#23

frksnupp sa for siden:

Jeg har to gavekort som jeg fikk til bursdagen min nå i november, pleier å bruke dem rimelig kjapt. Det ene er allerede brukt, på luksusponchogarn (Puno), det andre er på en finfin klesbutikk i hjembyen, og jeg må huske å gå innom og spørre om varighet. Jeg har nemlig lyst til å spare det til jeg passer de vanlige klærne mine bedre, og kjøpe meg noe fint da, fremfor å bruke det nå på noe som vil være for stort om noen få måneder. Det stod ingen dato på det, så jeg er litt redd det bare varer 6 måneder eller ut året. I så fall får jeg kjøpe meg noe fint tilbehør, det er en sånn butikk hvor jeg liker alt og litt til, så det skal ikke bli noe problem å få brukt.

Det jeg syns er litt merkelig er når folk ønsker seg gavekort, og likevel ikke får brukt dem opp, har opplevd det et par ganger. Da er det bedre å gi dem ting syns jeg, kanskje det gjør det lettere å evt bytte tingen, enn å la kortet ligge til det ikke er gyldig lengre?


#24

Dixie Diner sa for siden:

Huff, tenker på giveren som har kastet så mye penger rett ut av vinduet, jeg hadde blitt så såret (og irritert). Hadde vel vært bedre å selge Operabillettene da og kjøpe noe man trengte/hadde lyst på?


#25

Sissel sa for siden:

Uff, ja, jeg har et på kr 500,- som vi fikk til bryllupet vårt i 2009. Det er i en annen by enn der vi bor, derfor blir det ikke brukt. Har sjekket, og de sier at det er uendelig holdbarhet på det da, så jeg satser på å få brukt det engang.

Ellers, så fikk jeg et gave kort på kr 1500,- på en hudpleiesalong til jul i fjor. Det ble brukt opp nå i november, det går ut like før jul.


#26

GinaK sa for siden:

Takk for påminnelsen. Jeg har et gavekort i lommeboken som jeg fikk til jul i fjor som jeg fortsatt har glemt å bruke...


#27

ingling sa for siden:

Ikke akkurat nå, men vi har hatt noen som vi ikke har brukt før de nærmet seg utgått, ja. Det har da ikke noe med respekt for giveren å gjøre, men med når det har passet å kjøpe ting. Vi fikk for eksempel en god del gavekort og penger til bryllupet, og da ønsket vi å bruke litt tid på å velge ut hva vi skulle bruke dem på, i stedet for å bare shoppe uplanlagt. Men joda, vi brukte dem jo innen fristen. Jeg har fått gavekort på teater en gang, på én billett, og hadde ingen opplagte kandidater å be med meg, det fikk jeg rett og slett ikke brukt. Kjipt, men jeg er like glad i giveren likevel, jeg lover. :nemlig:


#28

Kims sa for siden:

Har ingen liggende. Får jeg gavekort havner de i lommeboka og blir brukt innen fristen går ut.


#29

Kanina sa for siden:

Det var da veldig kategorisk?
Vi er av typen som bruker laaaang tid på å vurdere nøye, for å være heeeelt sikker på at gaven blir brukt best mulig (også til ære for giveren), og det kan av og til ende med at vi må ut og bruke det i siste liten likevel. :flau: (Vi har også vinflasker som blir liggende og liggende fordi de er jo for fine og vi har liksom aldri den perfekte anledningen.)


#30

Filifjonka sa for siden:

Jeg snakker ikke om gavekort som blir liggende lenge fordi folk bruker lang tid på å bestemme seg. Det er jo utrolig store beløp i gavekort som aldri brukes i det hele tatt, fordi folk glemmer at de har dem eller soser dem bort. Det er DET jeg syns er dårlig stil.


#31

Bluen sa for siden:

Hm, det er jo ikke alltid det er enkelt å finne en 'verdig' ting å bruke gavekortet på, da. Jeg har et gavekort på Noa Noa liggende, og det vil jeg gjerne bruke på én ordentlig fin ting heller enn et par basistopper. Siden jeg fikk gavekortet, har den lokale filialen blitt nedlagt. :mumle: I tillegg har de hatt stygge farger og/eller snitt som gjør at alt blir for stort til meg.


#32

rine sa for siden:

Jeg er uenig. Jeg blir glad for gavekort, og føler meg ikke som en spesielt sløsete person, men likevel har jeg klart å rote bort gavekort-kroner i løpet av mitt liv. Jeg setter kortet pent på plass i lommeboka sammen med Visakort og busskort, men klarer faktisk å handle på butikken jeg har gavekort i og bruke Visakortet istedenfor gavekortet. :herregud: Jeg glemmer at jeg har det, rett og slett, og noen ganger har det da hendt at gavekoret har gått ut på dato før jeg kommer på det. Rote dem bort- som i å legge dem i en skuff og så glemme dem- har jeg aldri gjort.


#33

Robyn sa for siden:

Her blir de brukt opp, unntak er kanskje sånne småbeløp som blir stående igjen.

Det er greit med gavekort som kan brukes nesten over alt, gir man gavekort bør det være forholdsvis enkelt for mottaker å få brukt det syns jeg. Gavekort er tross alt en enkel løsning og da bør man ikke dytte på mottakeren et problem som at man må reise langt for å få brukt det. (Jeg ville f.eks. aldri kjøpt et gavekort på en lokal butikk her til noen som ikke bor her.)


#34

Einhyrningur sa for siden:

Det har jeg faktisk. På en cd. Kanskje jeg skal dra å bruke det i dag, for det går ut i disse dager.


#35

Lyppa sa for siden:

Jeg har ingen gavekort liggende, men jeg vil oppfrodre dere som har til å få brukt dem. Mannen har tidligere mistet et gavekort på 500,- hjemme, vi mistenker at det forsvant i søpla med annet papir. Leita huset rundt uten å finne det.
Jeg har også opplevd å ha en tilgodelapp på 900,-. Når det nærmet seg et år skulle jeg bruke det, og da viste det seg at butikken var nedlagt og man fikk ikke bruke det i samme kjede i annen by. Det var bare så utrolig ergelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.