Jeg skal lage (har lagd) snickerskonfekt. Sukker, sirup og peanøttsmør skal varmes opp. Jeg startet med å blande og varme opp sukker og sirup, og dette kokte litt (på relativt svak varme) mens jeg sto med ryggen til og gjorde noe annet. :o
Jeg blandet i peanøttsmøret og cornflaksen allikevel og satt det i kjøleskapet, men lurer nå på om jeg egentlig bare kan kaste den og starte på nytt. Tok en ut av kjøleskapet og den er forholdsvis hard. Det skal egentlig være et lag sjokolade på toppen, men gidder ikke gjøre det dersom den mest sannsynlig er ødelagt alliekvel.
1 dl sukker
2,5 dl lys sirup
1 lite glass peanøttsmør (grov type)
1 ts vaniljesukker
1 liter cornflakes (knuses, jeg brukte foodprosessor og finknuste)
250 g melkesjokolade
Sukker, sirup og peanøttsmør varmes opp i kjele (må ikke koke :knegg: ). Vaniljesukker og cornflakes røres inn og så helles alt i en bakepapirkledt form (jeg brukte liten langpanne). Settes i kjøleskap til den er kald.
Smelt 250g melkesjokolade i sjokoladesmelter eller over vannbad. Kan ha i litt olje. Smøres over og settes kaldt igjen.
Når det er kaldt skjæres de i ruter, og så er de klare for å nytes.
Jeg har oppi kokosmasse også. Og har på sjokoladen før jeg setter det i kjøleskapet. Farlig godt! Venter til nærmest mulig jul med å lage disse, for de forsvinner usannsynlig fort. :fnise: